Сицилия - 4

• 53 918
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
За Таормина е най-удобно с директен автобус от Катания. С влак трябва или да ходиш пеш по стръмният път на-горе или да хванеш автобус за няколко спирки.

Автобусите от Катания до Таормина тръгват от тук :
Catania Central Bus Station
https://maps.app.goo.gl/UVyoot8L51aHXqda8

На Interbus са и е добре да се вземе билет предварително, например няколко часа преди тръгване. Можете да вземе билети онлайн или на място от тук, което е близо до автогарата.
Interbus Spa
https://maps.app.goo.gl/o6QWixS9Xn7ooee27

Не возят правостоящи. Продават толкова билети, колкото има седящи места.

За боклука, поне ние никъде не видяхме да има контейнери за боклук като нашите. Кошчета - да. Те си изкарват торбите или кофите с боклук пред вратата на сградата и минават ввчер с едни камиончета и го прибират. За това има торби с боклук пред вратите на повечето сгради. Но пък са фенове на разделното събиране на боклук. Това не е само в Катания.

# 181
Някой, който в момента е в Сицилия или скоро се е върнал от там може ли да сподели как е времето? Гледам прогнозите и вали от време на време. Поносимо или обилно? Simple Smile

# 182
  • Бургас
От снощи сме в Сицилия - настанени сме в Джардини Наксос. Тази сутрин към 10 заръмя леко, но ние все пак си хванахме автобус за Таормина Там заваля по-осезателно, но след около30 Мин. спря и успяхме да видим повечето от набелязаното. Имаме още 2 свободни дни и се надявам да довършим разглеждането. След обяд към 16 пак заваля , но бяхме вече на автогарата. Все още вали. Май й следващите дни ще е така... На нас плажуването не ни е приоритет, но все пак , дано имаме и слънце...

# 183
  • София
Някой, който в момента е в Сицилия или скоро се е върнал от там може ли да сподели как е времето? Гледам прогнозите и вали от време на време. Поносимо или обилно? Simple Smile
До вчера включително беше много приятно. Днес заваля ( поне в източната част ) .
Пътувам в момента от Сиракуза към Катания - вали. Такова беше по-рано днес и в Ното, и в Модика.
До вчера усещах температурата повече от обявената, но днес е обратното.

# 184
Благодаря за отговорите. Дано се оправи времето в следващите дни:)

# 185
  • София
Приключи планираният престой в Сицилия.
Най-много ме впечатли Рандацо, там ми беше най-интересно и любопитно.
Около Етна пътува теснолинеен влак като прави кръг. Рандацо е именно на тази линия.
Пътуването с влака е голяма атракция, повечето са автентични, което допълнително усилва драматизма на приключението.
Бих дал съвет да посетите, ако още не сте 🙂

# 186
Приключи планираният престой в Сицилия.
Най-много ме впечатли Рандацо, там ми беше най-интересно и любопитно.
Около Етна пътува теснолинеен влак като прави кръг. Рандацо е именно на тази линия.
Пътуването с влака е голяма атракция, повечето са автентични, което допълнително усилва драматизма на приключението.
Бих дал съвет да посетите, ако още не сте 🙂
А ти откъде се качи на Circumetnea?

# 187
  • София
А ти откъде се качи на Circumetnea?
Гара Катания Борго / Catania Borgo

# 188
Здравейте, предстои ни почивка на Сицилия, в района на Чефалу. Ще бъдем на моминско парти в Costa Verde , което е резорт извън рамките на града. Не съм особен фен на резортите и имам няколко въпроса.

Някой с пресни впечатления от хотела? Толкова ли е отдалечен от Чефалу и плажа колкото изглежда на картата? Има ли въобще някаква възможност за разходка пеша поне до морето или всичко се осъществява само с осигурения транспорт от хотела?

# 189
Някой посрещал ли е Нова година в Сицилия?
Какви са впечатленията Ви?
Преди всичко какъв е климатът там по това време на годината?
Различни ли са цените?
Празнично ли посрещат новата година?

# 190
  • Бургас
Ако някой се интересува - времето в Джардини Наксос и  Таормина се затопли и вече не вали. Днес най-после се изкъпахме в Йонийско море. Водата е хладничка, но става да поплувате за удоволствие.  От днес работи лифтът до Изола Бела. За жалост обаче островът е заключен-буквално! Не работи експозицията, не допускат посетители... 🥺

# 191
Каква е причината да е заключен?

# 192
  • Бургас
Каква е причината да е заключен?
Никаква идея нямам! "Усуквахме се" там 30-40 минути италианци, германци, ние и още хора... Попитах един от италианците(все пак са от страната домакин 😉), има ли начин да разберем ще отворят ли, защото на  инфо табелата пише, че работят всеки ден... Той ми отговори с усмивка - илюзия... Жалко е, колко хора останаха излъгани... После намерих в мрежата, че временно не работи, каквото и да означава това...

# 193
В tripadvisor пише, че кабинковия лифт към вулкана е 50 евро. Преди Нова година е бил 30. Явно и там има инфлация.

# 194
  • Бургас
Да, 50!

Общи условия

Активация на акаунт