Сицилия - 4

• 53 870
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Хм, в тона на последната дискусия - ние пристигаме в Катания вечерта към 20, да кажем до 21 да се настаним в хотела и вечерта да излезем на разходка и вечеря /в центъра е хотела/. Да разбирам ли, че е най-добре на сутринта да си хванем автобус за Таормина, а не към обяд, както възнамерявах - мислех да разгледаме Катания до обяд - заслужава ли си да отделим това време или директно да тръгваме за Таормина? Да уточня, че в Таормина имаме една нощувка също и после оттам ще си хванем на другия ден директно автобус за летището /полета е към 14/.

# 166
И аз ще ходя за уикенда, в който и Stryper (предполагам, защото съботен полет на уиз има само на 10 юни Simple Smile и вчера доста време си търсех нещо без отпуска). Обаче прогнозата засега е валежна за неделя.
Понеже съм била в близкия район до Катания (Сиракуза, Таормина), запазих единствената нощувка в Джардини Наксос под Таормина.
Щеше ми се да идем в Ачи Треца и Ачи Кастело в неделя, но ме пращат до Катания с влака и от там с автобус, който е през два часа.
Ама ако ни удари сачмата, може да слезем на междинна спирка и да походим пеш 4-5 км. Simple Smile
Не ми се седи в Катания половин неделя. Може за хапване само. Simple Smile

# 167
Аз вече резервирах хотел в Катания заради Етна. На тяхната страница пише, че работят с Etna tribes и те предлагат екскурзии до Етна. Ще се свържа с тях, за да проверя, но мисля, че в момента може да се посети вулкана. По-добре да не рискувам с поръчка на такси от непознато място.
Розова маслинка, ще се радвам да се запознаем. Гледах снимките ти от пътуване в околността по време на пандемията.
BBC показва, че времето ще е хубаво на 10 и 11. https://www.bbc.com/weather/2525068

Да попитам каква е разликата между влака и автобуса от летището до центъра на Катания? Мисля си, че с влак ще е по-бързо, дори и с прекачването.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 01:06 от Stryper

# 168
  • София
Аз лично смятам, че Катания заслужава внимание въпреки мръсотията. Има много красиви сгради, замък. Паркът (Вила Белини) също е хубав. Рибният пазар е атракция. Там продават и едни много вкусни фунийки с пържени морски дарове и риба. Бих й отделила поне половин ден, ако отивам за първи път.

Stryper, влакът до летището не е особено удобен, защото гарата се намира на около километър от терминала. Доколкото разбрах, има някакъв шатъл от гарата, но не съм го пробвала. Най-удобно и бързо е с Алибус.

# 169
Розова маслинка, ще се радвам да се запознаем. Гледах снимките ти от пътуване в околността по време на пандемията.
Stryper,
Скрит текст:
ако случайно си взела идеята за уикенда от един друг форум, аз я постнах там и криво-ляво ми се вижда муцуната на снимка.
Други опознаващи белези - обичам кулинарния туризъм и ми личи. Smile

Все повече се надъхвам да идем в неделя на път от Таормина за Катания до Ачи Кастело. С влака и 2.5 км на посока пеш. Simple Smile
Иначе в Катания не е лошо за половин ден. Само дето в неделя пазарът не работи. Но ако успея да купя отнякъде от местното пекорино с пипер, ще съм много доволна.

# 170
Stryper,
Скрит текст:
ако случайно си взела идеята за уикенда от един друг форум, аз я постнах там и криво-ляво ми се вижда муцуната на снимка.
Други опознаващи белези - обичам кулинарния туризъм и ми личи. Smile

Все повече се надъхвам да идем в неделя на път от Таормина за Катания до Ачи Кастело. С влака и 2.5 км на посока пеш. Simple Smile
Иначе в Катания не е лошо за половин ден. Само дето в неделя пазарът не работи. Но ако успея да купя отнякъде от местното пекорино с пипер, ще съм много доволна.
понеделник до събота включително има пазар в Катания ,където има шанд със сирена, дори с прословутата им наденица ,сушени домати, маслини ит.н ,там има пекорино , провола, буррата и още много сирена

# 171
Здравейте,
С мъжа ми планираме един романтичен уикенд без децата само за нас в Катания. Планираме полет с Райънеър на 23.06. и връщане на 25.06. Мислите ли, че два дни ще са достатъчни за разглеждане на основните забележителности? Искаме да посетим и Таормина, но не знам дали ще ни стигне времето! Какъв начин на придвижване да изберем от летището до центъра на града, където е хотела ни? Обмислях да наемем кола, но разбрах, че по тесните улички в центъра е доста трудно паркирането и се отказах!
Имам и един въпрос към полетите с Райънеър, извинете, но не сме ползвали услугите им досега и честно казано не съм особено наясно. Ако изберем най-евтиният вариант за полет, имаме право само на една чанта, която да може да се пъхне под предната седалка, това означава примерно един малък сак или....? И това е за двамата пътуващи общо или на всеки се пада по една такава?
Съжалявам, може на някого тези въпроси да се сторят тъпи или безмислени, но ние с мъжа ми досега не сме пътували заедно в чужбина на почивка 😅
Благодаря предварително на всички, които имаха търпението да изчетат поста ми!

# 172
понеделник до събота включително има пазар в Катания ,където има шанд със сирена, дори с прословутата им наденица ,сушени домати, маслини ит.н ,там има пекорино , провола, буррата и още много сирена
[/quote]

Къде се намира тази сергия и знаеш ли дали работи в събота след 14, защото wizz кацват в 13?

От хотела потвърдиха екскурзията ни до Етна на 11.06. Ще ни вземат от хотела в 8:30 и ще ни върнат в 15. Трябва да измисля какво да правя между 15 и 18.

# 173
Здравейте,
С мъжа ми планираме един романтичен уикенд без децата само за нас в Катания. Планираме полет с Райънеър на 23.06. и връщане на 25.06. Мислите ли, че два дни ще са достатъчни за разглеждане на основните забележителности? Искаме да посетим и Таормина, но не знам дали ще ни стигне времето! Какъв начин на придвижване да изберем от летището до центъра на града, където е хотела ни? Обмислях да наемем кола, но разбрах, че по тесните улички в центъра е доста трудно паркирането и се отказах!
Имам и един въпрос към полетите с Райънеър, извинете, но не сме ползвали услугите им досега и честно казано не съм особено наясно. Ако изберем най-евтиният вариант за полет, имаме право само на една чанта, която да може да се пъхне под предната седалка, това означава примерно един малък сак или....? И това е за двамата пътуващи общо или на всеки се пада по една такава?
Съжалявам, може на някого тези въпроси да се сторят тъпи или безмислени, но ние с мъжа ми досега не сме пътували заедно в чужбина на почивка 😅
Благодаря предварително на всички, които имаха търпението да изчетат поста ми!
Здравейте, всеки от вас може да носи по едно сакче или раничка, каквото ви е по-удобно. Точните размери ги има на сайта на авиокомпанията.

# 174

Къде се намира тази сергия и знаеш ли дали работи в събота след 14, защото wizz кацват в 13?

От хотела потвърдиха екскурзията ни до Етна на 11.06. Ще ни вземат от хотела в 8:30 и ще ни върнат в 15. Трябва да измисля какво да правя между 15 и 18.
[/quote], на самия пазар обаче толкова късно не остават ,към 13 вече са раздигали, търсете салумерия наоколо и питайте за пекорино има и със сушени домати сирене  и с какво ли не още де

# 175
Благодаря!
La Salumeria Fratelli Zappala е на 4 мин от хотела и работи в събота от 19 до 23:30 .

# 176
  • София
Здравейте,
С мъжа ми планираме един романтичен уикенд без децата само за нас в Катания....
В Катания съм в момента. Много думи мога да използвам за града, но не и романтичен.
Толкова неподдържан, неприветлив и мръсен град не бях виждал през живота си. А без да преувеличавам съм посетил над 1000 из Европа досега. Отчетливо мирише на пикня и е пълно с комари.
В Таормина бях по-рано днес. Пълно е с народ, явно им е интересно на хората.
И на мен ми беше интересно и любопитно, но и нищо което да ми хареса и да ме грабне. Сергии и дюкяни, а гледка към море от всеки висок бряг има.
Съвсем не се оплаквам, аз знаех къде отивам и какво да очаквам. Просто дойде времето да видя и това след всичко останало 🙂
Виж снимки в темата за Фотоспомени с камера и телефон, ако ти е интересно.
Етна е по-скоро ясна сутрин и по-скоро в облаци следобед. Доколкото имам наблюдения, е по-добре ранно качване да се планира.

# 177
  • Los Angeles CA
RebelHeart,
Супер полезна информация! Ако можеш пиши подробности, че сме се запътили на там.

# 178
RebelHeart, аз също много благодаря за ценната информация. Ще имам предвид всичко, което сподели! Честно казано малко се шокирах от наблюденията ти, но какво пък, от опит глава не боли. А и ние с мъжа ми умеем да откриваме красивото и уникалното на всяко местенце, което посещаваме, така че мисля, че ще ни хареса.
Имам въпрос - с влак ли е най-лесно да се стигне до Таормина, като изключим колата, разбира се, и наблизо ли е гарата?
Благодаря за всичко споделено дотук! Беше ми много полезно! ☺️

# 179
  • София
Имам въпрос - с влак ли е най-лесно да се стигне до Таормина, като изключим колата, разбира се, и наблизо ли е гарата?
Благодаря за всичко споделено дотук! Беше ми много полезно! ☺️
Предполагам би било най-лесно с директен автобус от Катания ( ако има такива ). Не съм проучвал защото пътувам с влакове винаги когато е възможно и имам предплатен пас за цяла Европа.
Гарата е в ниското на брега. Може да се стигне до града по стръмна пътека или с автобус ( 1.10 евро билет ). Нагоре използвах него, а наобратно слязох пеша.

Общи условия

Активация на акаунт