Сицилия - 4

• 53 900
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
  • София
evhen, ако изключим вървенето, Каламоче си заслужава, нали? Аз съм си го заплюла за лятна почивка, която да замести гръцката, евентуално догодина. На мен ми изглежда много хубав плаж. И Елоро ще уважим задължително, ако почиваме в района на резервата.

# 586
  • малкия йеросалим
Моля препоръчайте ми заведение в Сиракуза което сте посещавали и сте доволни.Ще сме там за рожденният ми ден и ми се иска да го отпразнуваме в кокетно ресторанче.Ще ми се да е не толкова туристическо, а нещо скромно и типично италянско....

# 587
Изключително вкусна беше храната в този, може би най-вкусната, която съм яла в Сицилия и изобщо в Италия, но обстановката не е нещо да припаднеш. https://maps.app.goo.gl/2sVqGtLn9i2kuRbx9

Този е малко по-фръц, но е основно за месо, само с резервации.
https://maps.app.goo.gl/tGmVVUPxwL3RMFJX6

И двата не са особено туристически, в континенталната част на Сиракуза, но съвсем близо до Ортиджа, първият е буквално до моста.

# 588
Параход, и аз благодаря за препоръките, запазих си ги и ние да ги посетим Simple Smile
Аз в Сицилия не съм попадала на лоша храна, ако трябва да съм честна. Имам си два фаворита в Таормина, ако някой иска, мога да ги споделя.

# 589
  • На морето!
Искаме, как да не 😊

# 590
Споделям моите. В Таормина са:
Ristorante Rosmarino Taormina
Ristorante Sapore di Mare - не пропускайте да си поръчате тирамису тук!
Osteria Da Rita dal 1991

# 591
Osteria Da Rita dal 1991 За мен е твърде прехвалена. Ядох най-безвкусната паста с миди Вонголе. Лично не бих я препоръчала или поне не отивайте с твърде големи очаквания, както мен.   

Палермо също не попаднахме на много читаво заведение, но за сметка на това всички бяха скъпи. Най- гадното беше Taverna Dei Canti, другите не ги помня кои бяха.

В Сиракуза например A Putia не ми допадна пастата със скариди и пистачио. Скаридите бяха много малки и беше много много мазна.

# 592
  • София
В Таормина мога да препоръчам едно заведение, не е точно на главната, а едно до спирка на автобуси. Вътре си е типично и не е евтино, но много вкусно. Ядох паста Норма и за мен беше топ.

# 593
Здравейте, аз искам да питам в Катания, ако искаш да стигнеш до историческия център и идваш от Сиракуза с влак, къде трябва да слезеш или има само една гара? И от гарата наблизо има ли метро до там?
Искам транспорт максимално близо до хотела, освен такси дали може с метро ме интересува.
И втори въпрос има ли удобен транспорт от Сиракуза до Савока?
Кола няма да вземаме

# 594
Catania Centrale се казва и не мисля, че може да я объркате. Оттам до Пиаца Дуомо е може би 15-20 минути пеша. С градския транспорт не съм наясно.

# 595
Здравейте, аз искам да питам в Катания, ако искаш да стигнеш до историческия център и идваш от Сиракуза с влак, къде трябва да слезеш или има само една гара? И от гарата наблизо има ли метро до там?
Искам транспорт максимално близо до хотела, освен такси дали може с метро ме интересува.
Кола няма да вземаме
Ако от Сиракуза вземете автобус можете да слезете на piazza Borsellino. От там до piazza Duomo е няма и 5 минути пеша. А и автобусът е по-евтин и по-начесто, ако има значение.
От гарата до метрото е близо също и метрото ще ви закара до piazza Stesicoro, което пак си е център.
За другото не съм наясно.

# 596
  • София
unabella, най-добре ползвайте google maps, за да си отговорите на въпросите. Може да проверите както разстоянията и ориентировъчното време за стигане пеш от Catania Centrale до желаните забележителности, така и възможностите за придвижване с градски транспорт (метрото няма голямо покритие и доколкото виждам не отива баш в историческия център).

# 597
Кола няма да вземаме

Срещу гарата спират автобуси за автогара пиаца Борселино. Може да се слезе една спирка преди това на Витория Емануеле за площад Дуомо и историческия център. Само не взимайте Alibus,билетът за него е по-скъп. Не помня номерата на автобусите(мисля,че беше петстотин и нещо).Аз това разстояние си го минавам пеша!

# 598
Osteria Da Rita dal 1991 За мен е твърде прехвалена. Ядох най-безвкусната паста с миди Вонголе. Лично не бих я препоръчала или поне не отивайте с твърде големи очаквания, както мен.   

Палермо също не попаднахме на много читаво заведение, но за сметка на това всички бяха скъпи. Най- гадното беше Taverna Dei Canti, другите не ги помня кои бяха.

В Сиракуза например A Putia не ми допадна пастата със скариди и пистачио. Скаридите бяха много малки и беше много много мазна.
Моята информация е от миналата година за Osteria Da Rita dal 1991, ядох Паста ала норма и другото бяха морски дарове.. Препоръчаха ни бира, дори ми носиха да опитвам и да си избера... Беше ми супер вкусно, порциите големи,цените нормални, но моят фаворит все пак е Ristorante Sapore di Mare.
И смятам, че по-добре да се споделя от къде сме доволни, а не от къде НЕ сме. Разбира се съм съгласна, да не отиваме някъде с прекалено големи очаквания, защото хората имат различен вкус, най-малкото.

# 599
Мненията за ресторантите са малко като мненията за Катания. На едни им харесва на други не 😁 И ние бяхме миналата година през май месец. Заради добрите отзиви реших да отидем точно там за Рожденният ми ден и съжалих. Но без да се пробва няма как да знаеш дали ще ти хареса или не.

Общи условия

Активация на акаунт