Термин Юни 2023 - Тема 3

• 52 664
  • 506
  •   1
Отговори
# 315
И аз съм под стрес. Всичко с изключение на моите неща за болницата са купени, но всичко е нахвърлено в бъдещата детска която за сега ще се използва за склад.Чаках да разчистим мястото за багажа и щр започвам с чистенето и подреждането

# 316
Аз да попитам купихте ли си помпа за кърма или ще ползвате втора употреба? Аз имам и ръчна и електрическа от мои приятелки, стерилизирах си ги вчера ама нещо се филмирах и не знам сега да ги ползвам ли. Пък гледам електрическите не са евтини изобщо, айде ръчна мога да се прежаля ама за електрическа не ми се дават пари, казват обаче че ръчните не са удобни и не знам.

Аз имам електрическа Медела от моя приятелка на която купих нови части-консумативи и реално само самия уред като моторчв е използван, всичко което има досег до гърдата или млякото е подменено(маркуч, фуния, кънектор, мембрана и бутилки щза събиране)

# 317
Аз също си купих нова ръчна на Kangaroo. Ако наистина имам нужда по-нататък ще инвестираме в една електрическа. Но не можах да се прежаля за втора употреба, въпреки, че като се стерилизира им няма нищо.
На мен ми остана да изгладя бебешките дрешки и мисля, че с багажа за болницата съм готова. Вкъщи има още какво да се желае , всеки ден уж оправяме по нещо , но....край няма Sweat Smile

# 318
  • София
Здравейте,
Ще купувате ли спално чувалче. С първото си дете не съм ползвала, но сега се замислям. 
Относно помпата за кърма ще ползвам моята,  която трвба да измия и стерилизирам

# 319
Помпа нвма да купувам засега. Ще видя как ще потръгне и ако мин трябва, ще си наема.
Чувалче снощи поръчах. Мисля, че ще спя една идея по-спокойна, че бебето е завито и не е покрито през глава. Само с пустоте размери едвам се оправих.

# 320
36гс+ съм и бебето вече е 2900гр. Доста ми се стори, им още 3-4 седмици да расте. Интересното е, че аз спрях да качвам. Вече 3та седмица съм на едни и същи кг.

Бебето е застанало косо, което също било противопоказно за естествено раждане. Някое друго бебче в тази полза?

Помпа за кърмене аз предпочитам ръчна. Чувалче за сън съм пробвала в различни сезони и различни възрасти и така и не ни беше удобно нито на мен, нито на децата

# 321
Здравейте, момичета. 35гс+6, бебчо е 2800. Много му се радвам, защото големия се роди 2700 и не е много гот с малко бебче.
Съня и при мен е мираж напоследък. Лошото е, че и през деня не ми се получава.
Геллака си го подмених вчера. Не са ми правили проблем за лака първия път, но ако се наложи ще го сваля. Маникюристка съм, все един лак мога да махна 😄. Иначе клиентките ги съветвах да свалят, не заради болницата, а защото после определено не ти се занимава с това.
Чувалче мисля за летния сезон да не взимам, но то детето ще си покаже. Големия в началото не се отвиваше, пък после само на чувалчета карахме. Чак сега (на 5г) започна да свиква да се завива като му стане студено. Иначе само примрънкваше докато някой от нас чуе и отиде да го завие.
Аз изпрах и подготвих и количката вече и взех раница за нея, че на оригиналната чанта сме й разказали играта, а и е една торба, която е супер неудобна (поне за мен). Замислям се за комплект за количката, защото по матрачето тук там останаха петна, които ме дразнят. Има за по 30-тина лв летни, та може да поръчам един.

# 322
Най-много ме мори, когато трябва да си обуя чорапи и обувки, направо е някакъв ужас от свиването.
Върху матрака съм си сложила една от тези еднократните пелени и едно одеалце, ако случайно ми изтекът водите през нощта.
Багажа си го събрах инцидентно петък вечерта към 00 часа, че почнах да получавам странни придърпвания и не знаех дали са контракции.
Да ви питам какво се слага в количката, някакви комплекти ли има?

# 323
Аз имам едно малко чаршафче за количката и това е. Всякакви комплекти за мен са безсмислени. Особено за летните температури.
Днес изпрах и последните дрешки. Остават единствено текстилите от столчето за кола (мнохо ме е страх да хо сваля, че после не знам дали ще помня как се слага Joy ), от люлката и от количката.
За родилното уж имам почти всичко вече, ама ме мързи ужасно да го прибера в куфара. Сигурно трябва да стане нещо, за да се стресна и да си свърша нещата.

Иначе ние вкъщи сме с корона. Първо аз я минах, сега е ММ. При мен е придружено със загуба на обоняние и вкус и загубих и апетит. Много ми е трудно да се насиля да дъвча нещо заради бебето Sad Нито глад усещам, нито ситост... Тя пък за сметка на това послушно ми дава сигнали, че е добре, и поне не ме притеснява.

Сега имам много време да гледам клипчета с новородени бебенца и целодневно мога да роня крокодилски сълзи колко са им малко ръчичките и краченцата, как ги гушкат, как ги къпят и преобличат... Някаква емоционална бомба съм Grinning

# 324
Хей, момичета как сте?
Влизам да споделя, че успях да се организирам да даря стволови клетки от раждането на Александровска болница. Не помня дали тук коментирахме коя от вас ще замразяват.

# 325
  • София
Здравейте,
Да попитам как сте с подуването на краката. Какво правите , за да не ви болят.  От 3 дни ги усещам с болка и подутина. Не остана,  започнах да стягам багажа за болницата.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 20:50 от Vasillena

# 326
Майчета имам клексан от 0.4 към 9 / 10 броя + 2 или 3 фраксипарина ( подарявам ги). Сега си бия фраксипарин от 0.6

# 327
Здравейте,
Да попитам как сте с подуването на краката. Какво правите , за да не ви болят.  От 3 дни ги усещам с болка и подутина. Не остана,  започнах да стягам багажа за болницата.

С подуването на краката нямам представа втора бременност вече какво да правя. Мъжът ми като ми видя десния крак не спря да се смее, после започна да го сравнява с неговия. Едвам си обувам маратонките...

# 328
С подуване почти нямам проблем. По принцип е нормално да задържаме вода, особено на края. Ако е много обаче е добре да се спомене на АГ-то. Аз обикновено сутрин съм като поничка и после се оправят нещата. Повече го усещам в ръцете, обаче. Махнах си пръстените да не стане фал 😝.
За комплектите за количка, по принцип не е нещо от първа необходимост, особено ако е нова количката, те си имат вътре всичко, пък детето го завиваш с пелена или одеалце според сезона и всичко е точно. Аз обаче си имам повечето неща, а количката ми е стара и мисля че можем да си позволим едно такова, тъкмо малко да освежим количката. Комплектите обикновено включват чаршафче (за предпочитане с ластик), възглавничка с калъфка (която не е нужна, защото бебетата не ползват) и някаква завивка.
Клипчета с бебета и аз гледам доста. В това число си гледам и на първото дете и ми става мило и тъжно, че толкова бързо порастват. Направо не знам кога минаха 5 години!

# 329
С подуването и аз от няколко дни имам проблем. Преди беше само вечерно време, краката леко се подуваха, а сега сутрин и ръцете са ми подути, а краката като че ли се увеличиха двойно. Но АГ-то каза , че е нормално за този срок на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт