Термин Юни 2023 - Тема 3

• 52 735
  • 506
  •   1
Отговори
# 210
Да ви попитам - четете ли някакви определени книги за след раждане и фокусирани върху ранните грижи и развитие на бебето? Ако да, ще се радвам да препоръчате.

# 211
Купих си книгата за кърменето на Хедра, "Най-щастливото бебе" на Карп + книга за захранването ЗВБ. Имам и още две за съня на английски, но не помня имената точно.

# 212
Една приятелка също ми препоръча Книгата "Ръководство за недоспали родители" би ти помогнала, да изградиш добър режим на бебето в игра ,спане и др... мисля и аз да си я взема скоро.

# 213
Идвам с въпрос - има ли някакво определено усещане, когато бебето се обръща с главата надолу?
Снощи като си легнах имаше голям бой в корема, голямо ритане. Днес още от събуждането не усетих нещо да ме подпира в ребрата и имам подозрението, че бебето може да се е обърнало. Даже до тоалетна не ставах тази нощ (за първи път от месеци).
Някоя с опит?

# 214
Идвам с въпрос - има ли някакво определено усещане, когато бебето се обръща с главата надолу?
Снощи като си легнах имаше голям бой в корема, голямо ритане. Днес още от събуждането не усетих нещо да ме подпира в ребрата и имам подозрението, че бебето може да се е обърнало. Даже до тоалетна не ставах тази нощ (за първи път от месеци).
Някоя с опит?

Моя господин беше седалищно цялата бременност, но на последния преглед в петък вече беше главично. Но кога и как се е обърнал не мога да кажа, защото е доста активен и не съм усетила нещо по-специално при обръщането му 🤷🏻♀

# 215
Моята госпожица се е обърнала с главата надолу още от 7-ми месец и си стои така. Иначе със задържането на течности, допреди няколко дни беше относително добре положението- само вечер ми се подуваха леко краката, а сега от 3-4 дни още от ставането и съм цялата подута, даже и ръцете взеха да ми се подуват.

# 216
Майчета да се оплача, защото много ми тежи. Много съм разочарована от неанотологията в Токуда болница. Грубо отношение, всеки казва различни неща. Малкия няма инфекция, добре е, храни се от шише, държат го на топло легло, въпреки че си държал толинката. Така обаче мен утре ме изписват, не ми дават да го кърмя, нито да го гушна, а аз мисля че ще се побъркам. Като го помилвам се стряска от най - малкото заради хилядите игли, цялия е син в ръчичките. Не ми го дават преди да е навършил 36,37 седмици така и децата не могат да засучат и се отказват или не приемат, защото свикват със шише, айде 2..3..4 дена ама.... Едвам ме пускат да го видя и то само за по 5 мин. 2 пъти на ден. Ако изискам да го изпишат искат да покрия 9 000 лева пътеката, защото е прекратяване. Това вече е кожудерство. Хем детето ти е добре, хем не можеш да кърмиш, да го гушкаш хем и една камара пари.

# 217
Лютиче, аз не разбрах кога се е обърнала. Но откакто е обърната главично е постоянен тормоз в ребрата, особено в лявата част.

# 218
Наталия, имам приятелка с близнаци, раждахме заедно в Токуда. Държаха ги 2седмици след раждането. Тя им носеше кърма. Иначе роди 34та. Но мисълта ми е друга и двамата бяха в последствие заклети кърмачета. Не се притеснявай, ако детето ще яде, ще яде и това е.

# 219
Наталия, питай в административния за номера на клиничната пътека и наименованието, провери си в интернет колко е минималния срок по пътеката и им го заяви в неонатологията, ако държиш да си вземеш бебето по рано.
Може да се сезира и НЗОК.
По принцип са си в правото при паднала пътека да искат пациента да заплати и парите от НЗОК, но доколкото рязбивам бебето не е в интензивното. Не се държат с теб по различно, така процедират с всички, а защо не дават да носиш кърма, на антибиотици ли си? Преди след микробиология на кърма даваха да се носи.

# 220
Момичета, отдавна не съм писала… пак. И доста сте изписали за това време.
Първо, честито на Наталия и съжалявам за грубото отношение в неонатология… Моето впечатление отпреди 5 години е друго, но детето беше доносено и не знам как стият нещата в твоя случай.
Аз миналата седмица, в 32+6 г.с бях на преглед, бебчо беше 2200гр, което трябва са значи че върви по-голям от баткото, пък ще видим. Килограми и аз не съм качвала от 2 седмици и точно това се чудех сутринта. 14+ съм до тук.
Най-малките чорапки в H&M са 10/12, каквито съм взела аз.
Вкъщи е склад, нямаме къде да се разминем. Донесохме си всичко от баткото и се мъчим да го разпределим. Сглобихме и кошарката, за да ползваме отделенията за багаж. Повечето неща са ми изпрани и подредени. Останаха малко да минат.
Количката си я докарахме вкъщи да я перем, че беше в едно мазе (макар и опакована). Малко е разтропано шасито, но ще издържи още едно бебе.
Мислех да започна да подреждам багажа за родилното, за да видя какво още ми трябва. На пръв поглед май всичко си имам. Колана за след раждане остана и нова чанта за количката, че старата е мн зле.
Еднократни гащи и превръзки взех на Hartmann MoliCare. Четох, че дават в болницата(и то точно тези), но взех за всеки случай. Миналия път ползвах тези на Canpol и бяха ок, тогава местеха отделението, беше бъркотия и общо взето половината неща, които е трябвало не са ми ги дали, затова се подготвям. А нощниците им не ми бяха удобни и сега ще си нося мои.
Помпа аз съм си взела електрическа, но няма да я нося в болницата, ако се наложи ще поискам мъжа да я донесе. На мен ръчната ми се вижда много неудобна.
Стана пак дълъг поста, извинявам се 😝.

# 221
Момичета да се включа с едно питане - днес бях на тонове на малката и всичко изглежда супер. Вървим си към нормално раждане, но тук малко ме наплаши  сестрата на ММ , че съм разрешила да ме прегледа Аг-то отдолу за скъсяване на шийката.  Каза ми да не съм разрешавала, че можело да спукат водите и да предизвикат преждевременно раждане. аз в момента съм в 34г.с.+5 дни.  До колко трябва да се притеснявам и да разрешавам ли друг такъв преглед ?
Дано да не сметнете че е глупаво питането ми, но някак си се притесних...

# 222
Те водите по принцип не се пукат толкова лесно, особено ако нямаш разкритие, защото мехура е отвъд шийката.
Иначе мисля, че АГ-то би трябвало да знае какво прави.

# 223
Нането, не я слушай. Ако нямаш разкритие, няма как да ти спукат мехура с пръст. А и на този етап само леко натискат, за да видят дали е мека шийката. Няма страшно.

Аз да се пооплача, че с всеки изминал ден ми става все по-трудно и тежко. Днес се изморих само докато се облека Joy

# 224
Аз днес бях на преглед, бебчо е слязъл толкова ниско, че на АГ му беше трудно да го измери колко е пораснал. Приблизително 2600 кг., в 35 г.с. съм. Това ниско разположение силно ме притесни, спомена да ме прегледа за разкритие, но така и не го направи, но не разбрах защо. Тоновете бяха добри, не се отчитаха контракции. Обаче аз явно съм хипохондричка и като го чух това и започнах да усещам напрежение ниско долу. От движението на бебче корема ми се втвърдява, напълно откачих.....Имам дата за секцио за 02. 06., но сега незнам дали ще се получи. Дъщеря ми и тя се роди много преди датата за секциото, и това ме навежда на мисълта, че и сега ще е така...и малко се плаша. Помрънках ви сори!

Общи условия

Активация на акаунт