КГБ = Клуб на Готините Баби - 212

• 41 013
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Отличен 6. Дядо му беше започнал да му реже геометрични фигури, малкият реве, голяма драма докато се върна за 5 минути от магазина.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 16:53 от Enisa60

# 586
  • София
Днес за веселбата в нашата къщичка отговаря пИятелят ни. Ръси бисер след бисер. HugМного са сладки, докато са малки. Като пораснат приказките стават други.
Преди време чувам, че голямата внучка казва на майка си, че брутният вътрешен продукт на Австрия е много по-висок от този на България. Малката приглася: така е, така е. Намесвам се и аз. Казвам й - ти пък от къде знаеш и знаеш ли какво е това бвп? А тя съвсем сериозно ми отговаря: Сестра ми 4 пъти ми го обясни и сега вече го знам.
Ей това потвърждава приказката, че повторението е майка на знанието. Blush
А дядо да вземе и да подостри шакавала, а не да запознава детето с геометричните фигури. Как да гълта квадрати и триъгълници? Joy И изведнаж баба пристига с гръм и положението е спасено! ЕНИСА, нали знаеш, че дете в мъжки ръце и богатство в женски ръце не могат да просъществуват дълго време. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 587
  • София
Здравейте,мили момичета!
  Имам да чета над 20 стр.,но първо нека да ви се обадя,защото бях обещала да го направя като се прибера.На разпети петък пристигнахме по тъмно.Оказа се,че не може да пуснем водата,защото бойлера тече като водопад от стената.Изкарахме нощта без вода,разнасяхме кофи от външната чешма за тоалетната.В събота зет ми свали спукания бойлер и го замени с друг,но се оказа,че и той има проблем.Хората,които можеха да ми помогнат бяха заминали за празниците.Реших да купя нов,но докато търсехме майстор за ремонт,дойде неделя и се оказа,че нито един магазин за ел.уреди не работи.В карайна сметка намерихме един човек от академичните среди,който се захвана да поправи и двата бойлера.Найстина е много кадърен и най-вече сигурен за безопасността.Захвана се да прави замервания на всички части,които заменя,направи ново заземление,смени таблото на бойлера,...но е много бавен.Измъчихме се без топла вода.Най после снощи приключи и спряхме да разнасяме кофи и канчета.През тази седмица се счупи всичко,което можеше.Протече спирателния кран на пералнята,счупи се ножа на косачката....Зет ми монтира парапет на вътрешните стълби,но нали пробива дупки в стената,та щерката след него с мопа...Аз струпах куфарите в една стая,само трябваше да размъкна парцалите да подреждам! Вчера ходих на фризьор,после-на пазар и навъртях много крачки.Сега съм с мускулна треска и седя като вдървена.Децата си тръгнаха,аз си направих едно кафе и бързам да ви се обадя.Предстои ми да измъкна по тънките дрехи,а да прибера зимните.И ще разтоварвам куфарите,но не знам дали ще е утре.От фирмите,в които работя разбраха,че се прибирам и ме напълниха с работа/он-лайн и тел./Всички са със срокове и нямам време за губене.Поне седмица не трябва да излизам.
   Сетих се да ви кажа за цветята ми в сандъчета и саксии,които останаха да зимуват.Понеже са много,нямах къде да ги прибера на подходящо място и се отказах да ги скубя за зазимяване.Оставих ги на вътрешните первази,но ги полях обилно на 7 ноември.Понеже прозорците ми са с южно изложение,очаквах да са изсъхнали и ги бях прежалила.С мен си взех само една теменужка,подарена ми от една дружка,която забрави приятелството ни.И сега си се върнах с теменужката.Всички цветя са ми живи и със зелени листа.Дори мушкатите и сакъзчетата са цъфтели и имат сухи цветове.Каланхоето няма листа,но има пъпки на всяко клонче.Коледничето сега цъфти.Една луковичка от амарилиса съм забравила да извадя и сега е с листа.Другите луковици ги дадох на Софи.
    Много писах и нямам нерви да проверявам за грешки.Оправяйте се,каквото разберете-това е! Сега ще прочета,какво сте писали,какво се е случвало тук.Ще се обаждам по-често сега,нали съм си на своя територия.Само да се установя и да понаредя парцалите.
    Хайде,да спирам,че прекалявам.

# 588
  • София
ЯЖКЕ, добре дошла, мила!
По закона на гадостите, ето какво те е сполетяло. Добре, че сега всичко е под контрол. Изненадвам се как са оцелели цветята ти. Браво. Моите ( всъщност твоите - нали ти ми даде миналата година чепки и всичките ми се хванаха) хем ги поливах и пак изсъхнаха. Здраве да , ще купя нови. Много харесвам мушката и сакъзчета. А кучо оцелял ли е без теб? Хайде оправи си багажа, пък ще насрочим среща. Честита ти прическа! Затъжила си се за нас, нали? И ние за теб! А какво ли ще прави онзи самотен дядо от пейката в парка? Ти мислиш ли за него? Stuck Out Tongue Winking Eye
На обяд гаджето и сина заминаха за няколко дни на село, та сега сме женско царство. Малката ми вдигна Т - 39.3, та й дадох Панадол. Изпи и няколко чаши чай. Лежи и казва, че няма никакви сили. Явно пак я е налетял някакъв вирус. Аман вече от тия гадове. Имам и пациенти болни и съседи се оплакват.
Направих една тава Хот гог, чакам ги да втасат и да ги опека. Очаквам и щерката да се върне от лекции.

# 589
Добре си дошла мила Яжке!🌼🌸
Сега лека полека,едно по едно н всичко ще си дойде на мястото.
Не се претоварвай.🥰

Дълъг ден ми се видя днешния.
Готвих,прах,простирах,прибирах,
посадих ,по-точно пресадих две китчици и т.н.
Ето ,че и аз се записах в деня на Земята.
Тези почивни дни май ще сме без посещения.Малката щерка я боли гърлото,голямата на РД .
Аман от вируси.
И кой ще ми яде сготвеното😐
Утре ще събирам в кутии и ще разпращам.
Сготвих едно просто ,селско ястие- постен ориз със селен чесън,зелен лук,гьозум-джоджен.
Като гарнитура към мръвките🙃🤭😉
Изпекох крилцата от пилетата,които купувахме,което ми напомня,че трябва да се обадя за следващата партида,която ще е към края на май.
Много съм доволна от месото,от начина на предлагане_изчистени перфектно.

Борянчице,понаспа ли се?

Пипи, и нашия кладенец още е зазимен.Мрънкам на ММ да го пуща вече, но май не му е приоритет🙃😐
Искам да измия плочи,плочки и т.н. след зимните боклуци .
Покрай всекидневните превалявания още не съм открила летния хол.То нито покривка да сложиш,ни възглавници,люлката и тя чака да я заредя.
За сега само една ваза с китчици слагам на масата ,че като пия кафето да ми  е приятно на очите🙃
ММ казва,че защо ти е покривка, тя масата си е красива и без.
Нали за това ти я направих с гранит.
Мъжка му работа 🤷😉😐🙃😀

Грети,може и да са в саксии зеленчуците,но знаеш че са чисти,без торове и излишни препарати.

Яне,действай за Стати богат .
Фло е права,че хората от нашето поколение са по-знаещи от младите.
Скоро гледах някакъв адвокат,който не знаеше кои са Пушкин и Лермонтов.Възрастта му беше към 45-50.
Думи нямам.

Каси,как е снахичката?
Ениса,никак не скучаеш с лъфите 😀😀

И още едно любимо цветенце - при нас му казват момино сърце.
Ред е на момковото.
Като цъфне ще го покажа

# 590
Привет от Копривщица! Обиколихме де що има музеи и забележителности и сега релаксирам  на кафе.Чакам срещата в механата. Утре мислим да се върнем през Панагюрище.Дано не вали,че в момента ту ръси,ту плисва.

# 591

Лъфите косят, друго си е с две косачки. Сега четем за трите прасенца, баня и сън.

# 592
Ой  ,лъФите , косачката ме разтопи,  направо си търся такава.

# 593
И днес отмина..
Благодарение на децата, благодарение на вашите споделяния и съпреживяването ми с вас, денят ми беше  емоциален, цветен и различен.
Благодаря ви, момичета!

Лека нощ за сега, ако не се сетя за нещо друго.
А утре, утре нов ден, нов късмет!  Да изпратим днешния и посрещнем утрешния ден в добро здраве и в добро надтроение!
Лека!

# 594
  • Кубрат/ Пишурка
Ами то малкото лъфи много сладко! А за косачката да не говорим Joy
Гъбче, дават го да вали през седмицата - ще ти помогне! На това цвете при нас му викат момина рокля.
ДИДИЯ, хубава разходка сте си направили!
Яжка, добре си дошла! И защо бързаш с работата! Знам, че си почива много и сигурно вече копнееш да се ангажираш с нещо, но да беше изчакала още малко!
Фло, искам да съм ти внучка Joy В най - добрия случай искам бухти и палачинки!
За Стани богат се шегувам, но като се замисля....

# 595
Аз пък влизам да кажа лека нощ и да загася лампите Simple Smile
Момичета, писали сте, писалииии, ама ви прочетох 🥰
Ениса, прекрасно лъфи си имаш, голям сладур! Да ви е жив и здрав!
Габката, ние пък по нашия край на това цвете му казваме Дамско сърце.
Яжке, добре завърнала си се ☺️ Как са крачетата, но щом въртиш крачки значи са добре. Това да се чува!
Нинка, не знаех за тази икона на Богородица. Благодаря!
Мериан, хапна ли печени ябълки, как си?
Диди, по миналата година обиколката ни беше по подбалканските градчета. Много ми хареса Копривщица, обещали сме си да я посетим за повече от един ден следващия път.
При мен нищо интересно. Имах желание да пипна това онова в градината, но ядец. Първо голямата ми приятелка е тук от Италия за няколко дни и дойде с дъщеричката си и внучката да се видим и да видят бебо. После пък бях гледачка. Между другото готвене, една питка и малко курабии и то деня свърши.
Габка, снахата вече е добре, отшумява, но си беше притеснително.
Момичета, вече направо заспивам, затова ви казвам лека нощ и до утре 🤗🥰

# 596
  • Вила Великула
Леле, малкият лъфа е страхотен с готината му косачка.
Яжке, много ти се радвам, радвам се, че и фирмите в които работиш, не могат без теб. Това за битовизмите са бели кахъри.
Ние продължаваме да нямаме вода. ММ ще, не ще оправи кладенеца и от там сме напълнили кофи и легени.
Върнахме се в 70-те.
Имахме първо събрание на селото. За мое най-голямо учудване дойдоха над 20 човека. Разбрахме се, че другата събота правим официално протокол и създаваме инициативен комитет. Започваме вабанк.
Не мога да повярвам, че в 21 век се борим с закостеняла и гнила система. И назначени кметских наместници, които пречат и създават само проблеми. Битката ще е голяма, и не само с нашият, а и в областта. Днес разбрах, че кмета на Радомир е осъден и на последна инстанция за злоупотреби, но защо ли е още кмет? Хората, днес които дойдоха не са случайни хора, не са хора без мнение, без образование, дори не знаех, че повечето са били преди да се пенсионират някакъв фактор в държавата и са се опитвали да сложат някакъв ред в селото и не са успяли. Сега битката ще е буквално на живот и смърт. Може би най-вероятно е скоро да ни гледате по телевизията, защото ако не стане на местно ниво-ще действаме със всички средства.
Това е ужасно, защото знам, че в 99% от селата е същото безвремие и безчинство.
Ужас, сигурно ви отегчих. Видях, че междувременно е писала и Кассс, е явно аз ще гася лампите. Въпреки негативизма с който ви напълних главите, искам утре да е слънчево и красиво.
Лека и до утре, скъпи приятелки.

# 597
  • Варна
Привет-мривет, момичета!  Hands Wave
Пипи, не позна, лампите ще ги гася АЗ!  Bulb

Хей, осем дни ме нямаше, толкова нещо сте изписали, че няма изчитане!  Memo
Аз направих обратното на Ягето, първо ви изчетох, уж да знам какво се е случило без мен, но сега ми е някаква каша в главата, та няма да коментирам за да не се излагам.

Фло, наистина седем дни бях на рехабилитация в "Св.Елена", в курорта "Св.Св.Константин и Елена", край Варна, вчера се прибрах....
ДС е жив, готвил си , мил си съдовете,  дори не ползвал съдомиялната, лежал си е на топло, няма кой да му мърмори...
Вече трети път ходя там и ДС дойде веднъж, но сега лекарите не му разрешиха.
На мен ми харесват процедурите- четири на брой плюс пета-платена, има водолечение-вани, басейн, суха гимнастика, парафин, луга, масажи- платени..... чисто, храната вкусна, персонала любезен, за седем дена две забави, близко е до Варна и не разнасям куфари и чанти из страната ни.
Бяхме шест приятелки от хорчето ни, на третия ден дойдоха още осем от Пенсионерския ни клуб..... позната компания, бойни дами. Всички с чувство за хумор, пеещи, весели, навити..... Нямаше забележки, за ВИСОКО говорене, нямаше претенции каква музика да слушаме в свободните часове..... Кеф!
Добре си изкарахме, дори както казват ромите "времиту къс ни доди"!   Misc Alarm Clock

Рапорт- даден!  

Лека!   Nerd

# 598
Хайде аз тихо, тихо, защото все пак е неделя, но ще сложа едно скромно кафенце ☕🌺 и ще ви кажа добро утро мили момичета 🥰
Не знам защо, но днес се излюпих рано, рано, а мислех да поспя.
Танитка, добре дошла и на теб след отсъствието! Отшумя ли болката в ръката?
Пипи, на хората им писна да ги правят на маймуни разни "чичови и лелини" неграмотници последните 10, че и повече години и то не е само при вас. Дано успеете! Аз честно казано вече съм обезверена, докато ММ все още се опитва и вярва, че може да направи нещо за по добро. Мисля, че се хаби напразно за което доста пъти хвърчат искри между нас.
Машината ми е загряла и отивам да си направя едно кафе, а на вас пожелавам спокойна и с повече поводи за усмивки неделя 🥰

# 599
Добро утро, Кассс, добро утро мили момичета!
И аз пия кафе и се мотам из необятния интернет.

Общи условия

Активация на акаунт