КГБ = Клуб на Готините Баби - 212

• 41 002
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Добро утро и от мен мили момичета!
Пожелавам на себе си и на вас сутрин да започваме деня  с кафе, а вечер да го завършваме с книга.
Днес е "Международния ден на книгата".
 През 1995г. ЮНЕСКО решава да посвети един ден на всички, които пишат и обичат да четат. Избира се 23 април не случайно – на този ден са се родили или са починали много известни писатели:
Уилям Шекспир – роден на 23 април 1564г., умира 54 години по-късно на същата дата.
Умират Мигел де Сервантес и Инка Гарсиласо де ла Вега.
Раждат се Морис Дрюон, Владимир Набоков и Мануел Валехо.
Идеята на този ден е не само да бъде празник на всички писатели, автори на книги и четящи хора, но също така и да се популяризира четенето, книгоиздаването и авторското.
Пожелавам ви хубав ден и здраве за вас и всички, които обичате.

# 601
  • София
Добро утро, ще пропусна кафето, на чай съм днес.
Добре сте се завърнали отсъстващите!
Пипилота, успех в начинанието! Възмутително е, че осъдения кмет не е отстранен, но за съжаление такава ни е действителността, особено в провинцията!
Много ми хареса косачката на малкия лъф.
Аз изядох ябълките. Много ми харесаха, може пак да си направя.
Да ви е хубава неделята!

# 602
Добро утро и от мен! Изпих си кафето, чакам лъФите да станат и се чудя какво ще поискат за закуска. Обяда съм го измислила, риба ще е, малкият хапва с кеф Липка. Освен това не знам днес какво ще го играя - от бедна бабичка през принцеса до командос,  хич не е лесно. Тази седмица ще ми е кратка, ще работя до сряда. В четвъртък тръгвам за Пловдив, прибирам се в събота, като ще мина през София да си взема пИятеля и от понеделник сме тримата в Сандански за 5 нощувки. Тази година не съм почивала, полага ми се.
Пипи, познавам кмета на Радомир, Алексиев лично. Много свестен тип. Ако отидете при него и поговорите,  няма да се изненадам ако ви върже. На изборите през октомври няма да се кандидатира, защото за тия два мандата му набиха поне 3 байпаса на сърцето. А за осъждането,  пренасочил е 29 000 лв.  капиталови средства за ремонт на пътя вместо за хижа Орлите,  за асфалтиране на улица в града. Ти най- добре знаеш, че капиталови разходи не се пипат, не можеш да им смениш предназначението по никой начин. Е, направил го е,  с кой акъл не знам. Седмица след като е подписал, отмениха това изискване, ама си е в нарушение. Но пък Радомир е единствената община в областта, която няма 1 лев задължение към бюджета. Успя да я измъкне от дефицита, имате пари за много неща в момента. Говорете с него, но не се съгласявайте на разговор с главния секретар Петров, бягайте далече от него. Ако нещо друго те интересува, питай.
Лек ден на всички!

# 603
  • Вила Великула
Добро утро, пия кафе и ви чета.
Ениса, това са много ценни съвети. Алексиев има приемен ден всеки втори вторник от месеца, т.е. на 11 май ще се опитаме да стигнем до него. До сега хората от селото, които са се опитвали да направят нещо-например читалището /има регистрирано такова, има свободни помещения в бившето училище, които изистват ремонт естествено/, но той ги е отрязал и не е разрешил да се ползва тази общинска собственост за нуждите на читалище. Хората са искали да има къде да се събират, да направят библиотека и т.н. Едно от основните неща за които ще се борим ще е това.
А той няма ли юристи, които да го съветват. Чудно ми е как така е отклонил тези капиталови средства. Наистина с кой акъл?
Ще видим октомври кой ще е следващия. Въпросът е да не назначат отново нашия наместник, че ще стане война в селото.
Да не занимавам останалите момичета с въпросите на селото.
Я кажи какво си приготвила на лъфовете за закуска, че моето стрелче всеки момент ще стане и още не знам какво да и приготвя. А и нали двори ден нямаме вода и направо нищо не ми се прави. Напълних миалната със съдове и сега ще напълня една кофа с вода от кладенеца и ще ги вадя да ги мия.
Танитка, радвам се, че си искарала добре. Майка ми беше на процедури в Банкя, но не остана доволна. Каза, че персонала са се държали много лошо. А и тя беше без компания там.
Нина, у нас книгите са на почит. Вече няма къде да ги прибирам. Ето затова трябва да направим библиотеката в селото, ще даря доста книги. Едно време като бях дете, мечтата ми беше да стана библиотекарка, и то защо-за да мога да чета на воля.
Хайде на всички слънчев ден. Допивам кафето и отивам да будя малкото чаве, че първо закуска, а после и обяд трябва да правя. Поръчала си е супа топчета.

# 604
  • София
Добро утро и от мен.
Събуди ме слънцето, блеснало в немитите ми прозорци, но това не ми попречи да започна деня с усмивка.
Първо да изпием по едно кафе. За ранобудните може да им е второ.

И така след кафето, всичко останало.

ТАНИТА, добре си си дошла - тунингована, отремонтирана, чисто нова, със заредени батерии. Да му мисли ДС.
ПИПИЛОТА, боец си. Дано правото дело да победи и победа будет за вами!
ЕНИСА, след толкова зор покрай изборите, си заслужила почивка и то с любимите лъФи!
МЕРИАН, добри новини идват от теб. Супер!
НИНКА НН и днес научих нещо от теб. Благодаря!
КЛЕЧИЦЕ, внучетата още ли са при теб?
КАССС и при нас на това цвете му казват Дамско сърце. Добре е, че при снахичката трудностите отминаха.
ЯНЕ, де да можеше да ти пратя през клавиатурата палачинки и бухтички...Ей това е прогрес и нови технологии.
БОРЯНКА, днес какво ще работиш? Защо не те питам как ще си почиваш? Немирна душа си ти.
ДИДИА, как изкарахте снощи купона? Доволна ли си?
ГЪБКЕ, ти без гости? Не може да бъде. Използвай, вземи си книжка и вирни краци.
Връщайки се назад в написаното, стигнах до ФЛО.
Щерката и днес е на лекции, мъжовете са добре на село, малката внучка днес е по-добре, но още я боли гърлото, голямата ще учи, а аз ще правя документите за касата. И този месец се изтъркули, и пак дойде време за отчет.
Не знам как е при вас, но на мен времето ми върви със скоростта на светлината.
Желая ви усмихнат, слънчев ден. И не гледайте през стъклата - намаляват яркостта на слънцето. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 605
  • Кубрат/ Пишурка
Ето съм и аз.
И аз днес се канех да поспя, но станах преди 7.
Нинка и у дома книгата е на почит. Майка ми беше дълги години библиотекар и то в ученическо общежитие. Така че имах свободен достъп до книгите. След като се пенсионира затвориха библиотеката и намалиха рязко учениците. Бяха в 3 сгради, събраха ги в една. Когато майка почина продадохме къщата. Най - много време ни отне изнасянето на книгите. А Галена каза : Малее, как ще изнасям твоите след време! Joy
Защото моите са поне 3 пъти повече.. Сега се радвам, че Анжелка е потеглила на мен. Вече си е накупила доста.
Танче, радвам се да те чета. Сега можеш да се включваш често.
Пипи, продължавай в същия дух! На мен ми е интересно да чета.

# 606
Диди,погледни на  лични!

Прочетох  подробно, но ще пиша кратко. На всички   дружки в темата  пожелавам  хубав  ден.Аз се  захващам да правя 2  план-конспекта по математика.Помагам на  студентка.
До  скоро!

# 607
  • София
Днес е празник и на четящите хора. Намерих нещо във ФБ, та да го споделя.

Скрит текст:
Всички сме чували този израз :
“Я КАМИЛАТА,  Я  КАМИЛАРЯ..”.
А знаете ли легендата, от която произлиза?
Ето я и нея...
"Преди много, много години имало един мнооого богат султан. Той си имал една много умна камила - разбирала всичко от една дума, само, където не можела да говори.
Много тъжен бил султанът. Говорил и от сутрин до вечер, виждал, че тя го разбира, че иска да му проговори, а не може. Дълго мислил какво да прави и накрая решил, че с ПАРИ  ВСИЧКО СЕ ПОСТИГА , а ако не може с пари, постига се с много пари!
Тръгнали сутринта глашатаи от град на град и от село на село. Думкали с барабаните и разгласявали, че султанът дава един керван злато на този, който научи камилата му да говори. Но ако не успее, ще му вземе главата!
Отишъл един кандидат, опитал, провалил се! Отишъл втори - същата работа! След няколко такива опита, отишло едно бедно момче и рекло:
- О, премъдри султане, аз ще науча камилата да говори, но имам някои условия.
- Стига да не се опиташ да ме измамиш,
ще ги приема - отговорил султанът.
- Ами то, ученето на камилата на човешки говор е много трудна и бавна работа - ще започне да говори чак след двадесет години - започнал момъка - а дотогава ще искам всеки ден храна, напролет и есен по един кат нови дрехи и по една жълтица всяка седмица - докато дойде време да си
взема кервана със златото.
Помислил, помислил султанът, сторили му се разумни доводите на момъка и се съгласил. Не бил като другите шарлатани, които му обещавали чудеса за един ден.
Прибрал се вечерта момъкът и майка му, като разбрала какво става, горко заридала:
- Ох, синко, без време ме зачерняш!
Ще вземе султанът и твоята глава!
Как ще научиш камила да говори?!
- Не бой се, мале! - отвърнал синът.
- Де се е чуло и видяло камила да говори! Но това са двадесет години с храна,
с дрехи и пари! А след 20 години - султанът е стар, камилата също, пък и с мене може всичко да се случи. След двадесет години -
Я  КАМИЛАТА,  Я  КАМИЛАРЯ!"

# 608
  • София
Фло, за теб и хитрото момче! БРАВО!

# 609
Отчетох се с едни гофрети. Имаше за всички, с мед и сладко от сини сливи.
Сега сме на двора, гоним Котарачо, караме мотор. Като си дойде деди от пазара ще сглобяваме батут. Зимата го прибрахме, сега му дойде времето. И ние имаме кладенец, циментиран е отгоре и  ползваме помпа за поливане на тревата с пръскачки. Днес май и нея ще я закачат, та майсторите ще имат много работа. Сега пИятелят видя една голяма муха и започна да търси ,,мухалката,,  за да я трепе. Само да не се объркате с ,,мухачка,, - прахосмукачка.

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 19:14 от Enisa60

# 610
  • София
За деня на книгата помня от малка - в у-ще след априлската ваканция имаше базар, купувахме си книги. То мене не ме влечаха детските книги, от 5 г. четях такива за възрастни. Сега да не си помислите нещо - просто криминалета, исторически и любовни. Майка ми работеше в т.н. Библиотечно снабдяване и всеки понеделник купуваше книги за 1 министерство и институтите към него. Покрай тях купуваше и за в къщи, търсени заглавия. Хората се редяха на опашки за тях, ние си ги имахме лесно. Покрай местенето ми от Лозенец оставих до кофите доста - разни трудове на Маркс, Енгелс, ТЖ и прочая сволочь. А и доста пропагандни - за ятаци и  партизани. Ако питате защо сме ги имали - дори и по-привилигированите трябваше да плащаме за някоя подобна за да имаме и хубавата. А за  трудовете на ком. величия на баща ми направо са удържали пари от заплатата и шофьора ги е носил в къщи. Сега имам малко, но подбрани книги и никога не ги отварям. Чета много, но на ел. устройство - телефон, таблет. Следя по съответните групи и сайтове и свалям това, което ми е интересно. Ако не ме грабне - трия и търся ново.
Марияна, да се оправяш и да няма повече такива болести. Аз също често пека ябълки или круши. Купувам плодове и като застоят и завяхнат ги мятам във фраера. А крушите със синьо сирене и бяло вино - млясссссссссс. Препоръчвам.
Пипи, Ениса, мирише ми, че КГБ ще завладее пернишка област.
Сега да се оплача от моя проблем с гълъбите, тия птици проклети.
Стаята на Ани е без балкон, направо прозорец на външната фасада.  Миналата есен правиха ремонт на покрива и от тогава някакви гълъби акат и перваза винаги е мръсен. Мия редовно, ползвам и парочистачка, но не достигам навсякъде. Двете средни крила се отварят, но на едното има залепена мрежа. Имахме комарник, но при един силен вятър беше отвян някъде. От фирмата за ал. дограма ми препоръчаха направо да залепят  мрежата отвън. Сега се чудя дали да им поръчам нещо като козирка за горната част. Но пък пилците ще цапат там и козирката няма как да се почисти за разлика от перваза/частично/ .
Приемам идеи как да се спася от тази напаст.
Яге, ти винаги имаш добри и полезни идеи за ремонти.
Но и друга ако се сети нещо - все ще е от полза.
Сега чакам Пл. да се прибере - ходи да помага да водят брат му на рехабилитация след инсулта. В къща живеят, има 10тина стъпала до двора, сложиха рампа като за дет. колички, но е трудно за жена му и дъщеря и. Поне почивните дни да ги улесни. После ще ходим в мебелен магазин да търсим легло за Мрънч. Вече му е малко детското.

# 611
  • Кубрат/ Пишурка
Фло, знам, че си много заета, но погледни си месинжър - искам мнение!

# 612
  • София
Добър ден от една шматка!
Знам,че на Томина неделя не се пере,но кой да ми каже,че днес не е събота!Бързах днес да пусна пералнята,та утре и аз като нормалните хора да спазя обичая.Ама,то днес било неделя.Господ отчитал и добрите намерения,та на това разчитам.
 Айша,най-добре е да прогоните гълъбите.Виж къде точно кацат и ако можеш да достигнеш там, завържи гердан от нанизани на тел стари дискове или ал.фолио.Птиците се страхуват от светлината,отразена от слънцето.Ако вятъра ги подухва,за да трептят ,ще е идеално.Или над прозореца закрепи по някакъв начин ал.фолио,за да им свети и дано да избягат!

# 613
  • София
Яжке, благодаря. Но аз съм на 12 ет, над мене има още 6. Няма как да закрепвам каквото и да било. То и фирми за дограма рядко се навиват. Пилците са някъде нагоре, по чуждите прозорци и при нас само акито пада. Пред кухньохола и спалнята имам 8 метра балкон, южен. Ами там такива чудеса няма. По другите етажи са усвоили балконите, нашия не е, но пиле не каца.
Извинявам се, че толкова подробно разказвам и ви губя времето с гадости. Но може някой да се сети нещо.

# 614
  • София
Лелее,Айша! Вероятно някой ги храни на  перваз на прозорец над вас.Дали не е на 13 етаж? Ако е по-нагоре и на 13 ет ще имат този проблем.Заслужава си да разучиш и ако има и други потърпевши,да действате заедно.Ако направиш козирка,няма да можеш да я почистваш , ще задържа изпражнения и ще мирише.Аз имам един висок смърч пред терасата ,на който всяка пролет се събират някакви пойни птички.Не знам какви са,но пеят сутрин след 3-4 ч.Вероятно имат любовен период,не може да се спи от тях,но отдолу е цветна леха и не се забелязва да правят мазало.Гледам,че вече са тук,но още не са започнали концертите.

Фло,видях те на клона и се сетих да ти кажа,че ще ти дам един наръч чепки от мушкати и сакъзчета,но нека малко да пораснат.Аз ги изхвърлих на външните первази и им трябва време да свикнат с вятъра.При мен е доста ветровито винаги.
Скрит текст:
Когато жената е от Перник,няма никакво значение каква зодия е.
[Когато мъжа ти има винкел у багажника, жената няма значение от къде е /spoiler]

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 15:13 от Яжка

Общи условия

Активация на акаунт