Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 059
  • 843
  •   1
Отговори
# 630
Pavlina, на 11-12 ден евентуално би отчел тест, но само ако е с по-висока чувствителност от 10 UI/L. И дори тогава пак е хубаво да си имаш едно на ум, че няма да е категорично.

Сега като ви чета се самоубеждавам, че моят неуспешен трансфер май си е бил заради качеството на ембриона. Моите ембриончета на 3-ти ден бяха с 5 и 7 клетки. На 5-ти ден едното вече беше спряло развитие, другото продължи, но едва на 6-ти ден стана балстоцист с качество 4BB. И сега моята лекарка иска да правим биопсия с идеята да видим дали в матката е проблема, но аз при това което ви писах си мисля, че по-скоро ембрионът е бил.

Sisi, надявам се всичко да се оправи с твоя близък, а пък вече вие ще прецените как се чувствате и дали сте в настроение за бебеправене. Все пак пожелавам успех.

Без ПИД бих казала,че е генетичен проблем с бластоциста в по-голяма част от случаите.Така пише из всичко,което изчетох и слушах.

При мен от 9 зрели яйцеклетки и спремограма по Крюгер 4% даже самият доктор не успя да ни обясни защо само 4 са се оплодили. Според статистиката това е под референтните 75-80% на оплождане. Аз бях много зле тези дни. Мислих,че няма да има нито един до 5-ти ден. Сега имам три без ПИД,но дали са генетично здрави няма как да разбера вече и ще бъде на проба-грешка.

Затова вече няма да си позволя да не тествам, послушах си мъжа. Той е много принципен и не иска да се месим с тестове. Обещал ми е поне,че ако нямаме успех, то няма да взима решение другия път и ще ме слуша.

# 631
Здравейте момичета, не съм правила отдавна тест за О. Според вас достатъчно ли е наситена?

Забравих да напиша, че е 13-ти ден.

# 632
Monita, изглежда ми достатъчно наситен. Обикновено когато се съмнявам съм си изтеглила едно приложение - fertility test analyzer, където сканирам чертичките на теста и то ми дава проценти на наситеност. Така например в дните когато няма овулация процентите са нещо от сорта на 15-20-30, а в дните на овулация, когато теста се насити скачат на 80-90%.

bananovolisto, благодаря, че сподели, дано и ти откриеш твоето ембрионче сред тези. С риск да се повторя за момичетата които са ме чели из другите теми, ние бяхме направили ПИД, но излезе неинтерпретабилен резултат. И след това малко се обезкуражих от този тест и съм решила ако не излезе проблем в кариотипа следващ път да не го правя този тест. Все пак и той крие своите рискове, които лекарите не отричат. Иначе при нас морфологията беше 3%, а яйцеклетките бяха доста незрели.

# 633
S.G.C. Къде мога да го намеря това приложение? В Google Play не ми излиза, а ще бъде много полезно.

# 634
Eто го преди го позлвах; много ме натоварваше това следене с тестове и го изтрих. Само при лекср я следя вече. Момичета имахте ли някакви симптоми преди теста,аз съм 6дена след овулацията и никакви..

# 635
  • София/Севлиево
S.G.G. за мен при нормален кариотип няма смисъл от PGS.Аз нали правих при вторият ми опит-от 6 ембриона ми съсипаха 2,2 бяха с проблем и 2 перфектни и какво стана-с най-перфектния стигнах до биохимична.
После се преместих при Станулов и нещата ми се получиха.Не ме е карал да правя нищо излишно...

# 636
Бананово листо, от 4ри оплодени имате 3 бластоциста, което е страхотен резултат❤️ Сигурна съм, че поне 2 от тях ще станат бебенца, а защо не и трите 🥰
Ако нямате проблеми с Кариотипа и двамата сте под 35год., нямате предишни неуспешни опити, няма нужда от ПИД.
Иначе и при нормален Кариотип могат да станат случайни грешки по време на оплождането и ембриончето да е с генетичен дефект, но този риск се увеличава с възрастта. Пожелавам ти успех от сърце! 🍀🍀🍀

# 637
Бананово листо, от 4ри оплодени имате 3 бластоциста, което е страхотен резултат❤ Сигурна съм, че поне 2 от тях ще станат бебенца, а защо не и трите 🥰
Ако нямате проблеми с Кариотипа и двамата сте под 35год., нямате предишни неуспешни опити, няма нужда от ПИД.
Иначе и при нормален Кариотип могат да станат случайни грешки по време на оплождането и ембриончето да е с генетичен дефект, но този риск се увеличава с възрастта. Пожелавам ти успех от сърце! 🍀🍀🍀

Кактусче, благодаря ти ,мила,моля се да станат.

Не сме правили кариотип. Имам Цибалаб долу,до нас,там според вас ок ли е да пуснем с мъжа ми?

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 10:23 от bananovolisto

# 638
Пуснете или в Геника, или в Майчин дом, София.

# 639
Monita, аз използвам ето това приложение:
Обаче сега като пробвах да го намеря в Google store-a не го видях може и нещо да е спряно. Но мисля че и с подобно приложение пак ще стане, идеята ми беше че така ще си по-сигурна.

Елислава, благодаря за споделеното. Все още не сме правили кариотип и предстои утре, та след като разберем има ли проблем, няма ли, ще видим с ПИД какво ще правим. Иначе утре и аз съм при Д-р Станулов на първи преглед. Ще видим как ще го почувствам, но поне ще му дам шанс да ни спечели. Grinning

Редактирам се да споделя с тези които ги интересуваше приложението. Ако не може да го намерите в Google Play, изтеглянето му може да стане по следния начин: Написвате в гугъл fertility test analyzer download и излеза на първа страница в търсачката ето този линк: https://download.cnet.com/Fertility-Test-Analyzer-App-Ovulation- … 9_4-78349541.html . Като цъкнете на него в сайта има бутон GET IT ON GOOGLE PLAY. И като цъкнете на него ви препраща да го изтеглите от Google Play.

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 13:34 от S.G.C.

# 640
Привет , момичета
Имам едно питане , зад гърба си вече имам две неуспешни инсеминации...искаме сега с ММ да вървим на друго място. Въпросът ми е , трябва да кажем там където сме били да ни подготвят документите за извършените две инсеминации в случай, че имаме още две неуспешни на друго място ...за да подадем към ЦАР документите.
Просто не съм наясно, в себе си имам касовите бележки за плащанията. Това едва ли е достатъчно.
Извинявам се предварително, просто не ми е ясно. :/

# 641
S.G.С. Да никъде не излиза това приложение, а други има много, но не пише на нито едно да има скенер за самите тестове. Те са си за проследяване на цикъл.
Благодаря ти все пак!

# 642
S.G.С. Да никъде не излиза това приложение, а други има много, но не пише на нито едно да има скенер за самите тестове. Те са си за проследяване на цикъл.
Благодаря ти все пак!

За App Store на IOS използвам Premom, в него има едно бутонче, което води към камерата.

# 643
  • София
andi_bb В коя болница сте? Обикновено в болницата, в която сте, се изготвят докумeнтите, но знам, че финансирането може да се пренасочи към друго място, стига да сте избрали. Но всичко как се случва като процес  - не знам. Попитайте в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1442142.720

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 13:52 от NadezhdaML

# 644
Наистина малко се отдалечи темата от бебеправенето.

Общи условия

Активация на акаунт