Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 384
  • 843
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ейнджъл точно така бях февруари, цистит, съмнения за хламидия, разпаднах се направо. Пусни стерилна и обикновена урина, мико+уреплазми и ако изскочи нещо лекувай

# 541
Маце, ще си мина курса на лечение и 10 дена след това ще проверя.
Започнах антибиотик от сутринта и няма смисъл да пускам сега стерилна урина. Поне така знам аз. Нямаше как първо да пусна изследването, тъй като имах много силни оплаквания. А и да чакам 3 дена резултат, в случая не беше опция, но със сигурност ще проверя после дали всичко е наред.

# 542
  • София, България
Благодаря ми за съветите, момичета! Днес вече ми е доста по-добре и дано не се е отразило негативно на евентуално имплантиране това неразположение. Вие какви ранни тестове използвате, които да са максимално точни, че Престо например са тотал щета. За моята ИМБ най- верни бяха тези на Клиър Тест,ама сега ми е трудно да ги намеря..

А относно пътуването в ранна бременност или инплантиране може ли и другите да споделят мнение, че ще пътуваме съвсем скоро ..

И аз се включвам да кажа, че при първата ми бременност преди 4 години контактът с ММ беше на еди-коя-си дата и 2 дни по-късно пропътувахме разстояние София-Прага, там всеки ден ходене с километри, изобщо не очаквах да се случи бебето от първия път и бях супер спокойна. Оказа се, че всичко си е протекло нормално, въпреки хилядите километри в кола.
Но все пак и аз знам, че наистина е препоръчително ако може да не се пътува много, защото пък например познавам жена, направила аборт по време на път. Сега дали е било от пътя, никой не може да каже на 100%....

# 543
m-angel Дано бързо мине. Ще се пребори и с това.

Давам информация какво да действа при мен. Аз обикновено усещам още сутринта симптомите на цистит и при мен много бързо се обостря. Почвам Уринал Express, който помага да спрат да се увеличават гадинките. Уринал Акут също включвам Хапвам до 16:00 часа и преди лягане изпивам Монурал. Ако е възможно през деня лежа с електрическа възглавница, която ме загрява и успокоява. После продължавам само с Уринал Акут. Пия и чай от мечо грозде със сода.

Минзухар На мен не са ми искали рецепцти. Иначе аз си ги нося за всеки случай. За Дубай ме беше страх дали няма да ме спрат и ги сложих в чекираният багаж. В ръчния също имах, но никой не ми е проверявал багажа. За Турция не съм имала проблем.

Аз съм в стимулация и съм болна. Надявам се да не стигна до антибиотик, че доста кашлям. И хрема ме мъчи. Не знам дали ще ми влеят Интралипид при тази ситуацията 😔. Дано до почивните дни да се поправя.

# 544
m-angel, толкова добре ги познавам тези чувства... Прегръдки и бързо да минава цистита!

Аз не мисля, че пътуването било то с кола или някакъв друг транспорт след трансфер би имало влияние. След първия трансфер като почнах да разпитвам какво мога и какво не мога да правя ми казаха да си живея живота, защото забременяването е имунологичен процес и ембриончетата няма да изпаднат. Сега пак се притеснявах, защото няма как да не вдигам и нося детето, пак ме увериха, че стига да не тичам маратони и да не си взимам душове с много гореща вода няма да попреча на евентуална имплантация.

# 545
  • София, България
2402, колко тежи детето? Моят е 13-14 кг и аз също имам притеснения при вдигането. И постоянно сме в ситуации да му обяснявам защо трябва да се качи сам в колата или да се качи сам на тоалетната. Уж разбира и спрях да го вдигам толкова, но понякога е неизбежно.

# 546
  • Замък сред облаците
Благодаря ми за съветите, момичета! Днес вече ми е доста по-добре и дано не се е отразило негативно на евентуално имплантиране това неразположение. Вие какви ранни тестове използвате, които да са максимално точни, че Престо например са тотал щета. За моята ИМБ най- верни бяха тези на Клиър Тест,ама сега ми е трудно да ги намеря..

А относно пътуването в ранна бременност или инплантиране може ли и другите да споделят мнение, че ще пътуваме съвсем скоро ..

И аз се включвам да кажа, че при първата ми бременност преди 4 години контактът с ММ беше на еди-коя-си дата и 2 дни по-късно пропътувахме разстояние София-Прага, там всеки ден ходене с километри, изобщо не очаквах да се случи бебето от първия път и бях супер спокойна. Оказа се, че всичко си е протекло нормално, въпреки хилядите километри в кола.
Но все пак и аз знам, че наистина е препоръчително ако може да не се пътува много, защото пък например познавам жена, направила аборт по време на път. Сега дали е било от пътя, никой не може да каже на 100%....

Абортът е процес, който отнема време (смъкване на хормоните, отхвърляне ит организма, стартиране на кървене) и обикновено докато почне кървенето отнема 3 до 10 дни. От едно пътуване не става аборт, изключая малшансове с руптура на плацентата. Пък и дотук говорим за периода на зачеване и имплантация.
Само при рискова бременност и след 7 месец се избягва пътуването.

# 547
  • Пловдив
За пътуването... 2 седмици след като чухме 2 сърчица, с мъжа ми отидохме при свекърите за няколко дни. Решихме да се качим, за през деня, на вилата, която е на 1500м надморска височина. Най-голямата ни грешка! Усетих болки, все едно ще ми идва цикълът и прокървих. Слязохме в града и на другия ден се прибрахме в Пловдив. Отидох на лекар и се оказа, че вече има само 1 пулс. Не знаех, че високата надморска височина може да доведе до подобен развой. Не бях чела по темата, док не ми беше казал. Не знам дали точно това беше причината, да му спре сърчицето, но нещата съвпаднаха. Просто внимавайте къде и колко високо ще ходите в началните седмици.

# 548
purple_peanut 12.5 кг е, но е на година и половина и още няма никакъв шанс да се оправя с някакви неща сам. Пък и като е крив се успокоява само с носене, та нося го, няма как. Успокоявам се и с една моя позната, за която и преди съм писала, която забременя в период, когато беше решила да влиза във форма и тренираше интензивно, дори с тежести. Като забременя голямото й дете беше на 11месеца и даже още не ходеше, та си я носеше и нея. Освен това е с тубарен фактор, първото й дете е от инвитро. Мисълта ми е че добре да си имаме едно наум, но като има да става ще става, и хубавото, и лошото.

# 549
  • София
Маце, ще си мина курса на лечение и 10 дена след това ще проверя.
Започнах антибиотик от сутринта и няма смисъл да пускам сега стерилна урина. Поне така знам аз. Нямаше как първо да пусна изследването, тъй като имах много силни оплаквания. А и да чакам 3 дена резултат, в случая не беше опция, но със сигурност ще проверя после дали всичко е наред.

Мда и аз така направих, направо почнах АБ че бях и на другия край на света... След като приключих с АБ пуснах всички изследвания и беше чисто всичко.

Вие за пътуване ми говорете, след малко тръгвам командировка, пия си дуфастон  и но шпа, другата седмица пак трябва да пътувам. Аз в София повече време прекарвам в задръстване отколкото ще е пътуването сега. Не го мисля, ако има нещо да става ще става... Колежка в начална бременност и до САЩ отиде и се върна. Виж вече втори/трети триместър не бих пътувала.

# 550
  • София
Пълнолуние, стискам палци да се оправиш по-бързичко!

Маце, как си ти? За кога те очакваме да ни потвърдиш радостната новина?

# 551
  • София
Шантал добре съм , минавам през 2-3 паник атаки на ден, и гледам да съм заета, че става страшно, ММ едва се сдържа, джавкам по него главно. Другата седмица съм на преглед, ега оцелеят всички около мен до тогава а и след това Simple Smile

# 552
Маце Чакаме те с хубави новини след прегледа! 😊

Ясно е, че не трябва да си спираш живота, като видиш 2те черти. Моята гинеколожка просто ми го даде като съвет това, когато ѝ казах, че планираме 8-часово пътуване, заради възможно недобро захващане или отлепване на сака в начална бременност. И ми го каза като частен случай, защото сме в България и пътищата тук не са много прилични. Разбира се, че не при всички ще се случи така, а и от София до доста места има магистрала и хубави пътища и не е никакъв проблем. Но аз съм от Варна и от тук само до Шумен може да стигнеш по що-годе прилична магистрала 🙂

# 553
За пътуването съм чувала и аз, но винаги е било за много километри - над 1000 примерно. Аз утре сутрин ще ходя да си пусна една пълна кръвна картина, нещо май не ми е в ред, получавам някакво замайване. Може да е от стрес и нерви, че сме в ремонт, някой майстор ще ме довърши… днес се надявам на + тест за О или утре, ако правилно съм смятала… възможно ли е да нямам О 🤦🏻♀🤦🏻♀

# 554
Понякога се случва да има месеци без О, мисля че е нормално веднъж годишно примерно да се случи. Аз вярвам,че ще имаш + още днес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт