Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 392
  • 843
  •   1
Отговори
# 525
tuti123, и ние от няколко години живеем на село и си отглеждаме зеленчуци. И аз в началото на тази година се чудех как да процедираме с градината. Планът ми беше следния, ако забременея както се надявах в началото на годината, просто с ММ щяхме да засеем тази година символично количество зеленчуци, за да може той основно да се грижи за нея. Тъй като не забременях досега, решихме да си засадим всичко както миналата година, малко по-малко от 1 декар ни е двора. Пресметнах, че най-тежката работа е в месеците април, май и юни, защото тогава се сади, плеви заради многото дъждове и копае. След това вече юли и август почти само се полива и бере. Тъй като до момента не съм бремнна и шанса да съм бременна точно април май и юни е много малък вече, просто реших да си засадя всичко. А и дори да забременя веднага, т.е. този месец, ще съм в много начална бременност в тези месеци и ако всичко е наред, спокойно ще мога да върша почти всичко в градината, разбира се тежките неща няма да ги върша. Ако пък недай боже се случи да имам тежка бременност, просто градината ще ми е най-малкият проблем, ММ ще поеме каквото може от нея, другото ще ми е все тая, дори и да замине.  И ще добавя само още нещо, от миналата година имаме инсталирана система за капково поливане, доста евтино излезе и откакто я имаме ни спести ужасно много работа и ни освободи доста време, та ако нямате и се наложи, може да инсталирате и такава, става за един ден и ще улесни ТМ.

Редактирам се, че сега видях и shantall е писала. За почивка след трансфер според мен е много добър вариант, стига почивката да е съобразена с това да няма много ходене, обикаляне и спа процедури, си е чудесна идея да се настрои жената позитивно, да си почине и психически да се отпусне, което може да помогне за евентуална бременност.

Иначе и ние тази година заради бебеправенето се отказахме от ранно планирани и дълги почивки, а решихме да заложим на няколко по-кратки тип 3-4 дни с уикенда, планирани в последния момент и то не в чужбина както обикновено, ами този път само в България.

# 526
tuti Според мен всичко е в зависимост от това как се чувстваш
Имам приятелка, която беше бременна и до 6м копаеше из градината на почивки Heart Eyes

Другата седмица ще пускам пролактин и прогестерон, но вече втори месец няколко дни преди О съм с гадене, стягане в главата и световъртеж според АГ било нормално има ли нещо което мога като изследване да пусна, за да установя дали е нормално

# 527
  • Замък сред облаците
Здравейте дами,
Чета ви редовно и съжалявам за всички, които минават през биохимична или друг вид, завършваща с аборт.
По препоръка на аг се пазим два месеца. Мислех си, че ще минат супер бавно. Ама остават още 15 дни, докато ми дойде и започваме секс маратон. Лошото е, че този месец хич не усещам овулация и другия месец ще е забавен 😄
Аз имам една друга чуденка. Относно планирането на почивките при евентуална бременност дай боже. Мен почивката не ме притеснява, а по-скоро работата вкъщи и в градината. Кое е позволено и кое не е. Знам че има доста време до тогава. Ама на село нещата стоят различно. Сега залагаме новата реколта и ако не мога да помогна, ще натоваря ММ. Ако някоя мама е минала през това може да даде съвет. Всички тези навеждания, клякания ми се струват непозволени при Б. Същевременно ми се иска да приемам екологично чисти, доколкото може, плодове и зеленчуци и зимнина.

Ти си действай в градината и не го мисли. Просто се въздържай от вдигане на над 10кг и от преумора Simple Smile

# 528
valerita Тихичко честито и до финал! ❤

Тути За градинската работа, много зависи точно каква е и как ти се чувстваш по време на Б, а при самото бебеправене не пречи, дори ще е полезно да се развличаш и да не мислиш само за това.

Шантал Аз само знам, че дълго пътуване с кола не е препоръчително в дните за имплантация и първите седмици, заради неравностите по пътя. Иначе и на теб мисля, че ще ти се отрази добре малко разсейване и забавление. 😊

# 529
Благодаря ми за съветите, момичета! Днес вече ми е доста по-добре и дано не се е отразило негативно на евентуално имплантиране това неразположение. Вие какви ранни тестове използвате, които да са максимално точни, че Престо например са тотал щета. За моята ИМБ най- верни бяха тези на Клиър Тест,ама сега ми е трудно да ги намеря..

А относно пътуването в ранна бременност или инплантиране може ли и другите да споделят мнение, че ще пътуваме съвсем скоро ..

# 530
Благодаря ми за съветите, момичета! Днес вече ми е доста по-добре и дано не се е отразило негативно на евентуално имплантиране това неразположение. Вие какви ранни тестове използвате, които да са максимално точни, че Престо например са тотал щета. За моята ИМБ най- верни бяха тези на Клиър Тест,ама сега ми е трудно да ги намеря..

А относно пътуването в ранна бременност или инплантиране може ли и другите да споделят мнение, че ще пътуваме съвсем скоро ..

Според мен зависи колко е дълго пътуването. Аз след трансфер пътувах до вкъщи 50 км. Но по дълги май не са препоръчителни първите три четири дни

# 531
  • Замък сред облаците
Пътуването не пречи на имплантирането Simple Smile с успешната ми Б пътувах в деня на оплождането (естествено) и наобратно в дните на имплантация Simple Smile 290км

# 532
  • София
Моята успешна бременност беше след прекрасно море в Гърция, мъкнах 5 етажа куфъри и два дни след това бях с положителен тест. Няма според мен нищо по хубаво двете седмици чакане да са прекарани на почивка, да се разсейвате и да си почивате, особено на море.♥

# 533
  • София
ааа, значи почивка за мен е почивка - от кревата закуска и на басейна, спа процедурите мога и да ги пропусна, разходките също не са преходи - лежерно обикаляне до някой ресторант за вечеря и после наобратно към хотела Grinning
Все пак да изчакам да видя кога ще мине заседанието и какъв ще ни е отговорът. после ще го обсъдя и със Сенкова.
Изпратихме детето на зелено училище - за първи път ще е сам за 4 дена, вчера бях кълбо от нерви, явно много се притеснявам за него.

# 534
  • Замък сред облаците
Нормално е да се притесняваш, но детето ще е добре и ще се забавлява, вярвам ❤

# 535
Аз днес съм с ужасна криза, силни болки ниско долу в пикочния мехур. В сряда имах симптоми пих един Монурал поотмина. Днес кризата е двойна. В 6 тичам на лекар.

В този ред на мисли ще пътувам за Турция в събота ще бъдем с агенция и автобус. С мен ще нося лекарствата за ИР и щитовидната, трябва ли да имам рецепта за тях, дали ще ми поискат на границата?

# 536
  • София
Минзухарче, дано не е нищо сериозно!

# 537
Само да кажа, че и ние с ММ сме селски. За в момента въпреки , че сме тръгнали по инсеминации ....караме го така , както си е било. Единствено след самата инсеминация, наистина се съобразявам да не вдигам тежко и това е...
Както казвате , прекаленото пазене ...не казвам съвсем да пренебрегваме факта , че работим върху това ...но определено имам нужда за миг просто да забравим , да се откъснем от този фокус. Simple Smile

# 538
2402, съжалявам много за това развитие.

Хора, на мен ми се реве. По принцип гледам да съм силна, но трупам, трупам и в един момент рухвам от най-малкото.
След биохимичната в края на март, сега съм с цистит. Явно това е капака на търпението ми. Тази сутрин се разплаках чак от яд. Ако не ми мине бързо ще пропуснем този месец.
Взела съм мерки вече и се лекувам, но не мога да се побера в кожата си от яд, разочарование и безсилие.

# 539
Шантал аз когато забременях с малкия си ходех на работа,не знаех че изобщо съм бременна,а работех в магазин и дигах кашони. Не се вгълбявай толкова. Братовчедка ми има дъщеря от ин витро и точно лятото след трансфера бяха на море и си забременя. Единствено се пази от прекалено гореща вода. Къпи се с нормална вода 37 градуса..
Честито на Валерия. Лека и безпроблемна. Какви симптоми имаш?
Момичета ,откакто почнах Утрогестан спря валяло кървене и кафевите течения. 4 дни след овулация съм. Единствено ме болят яйчниците. Нищо друго. Нямам търпение да минат още 8 дни и да си направя тест.

Общи условия

Активация на акаунт