Понякога сме доволни от постигнатото през старата година, понякога едвам сдържаме сълзите си на разочарование и болка от провала. Задаваме си безброй въпроси: 
И накрая остава един безмълвен въпрос? – Защо? Защо все така? Защо все на мен? Защо по това време на годината? Защо не беше по-иначе? Защо съм такава? Защо съм вечния карък? Защо?

В крайна сметка, ако сме оцелели, живи сме и сме здрави и тази година, имаме шанс за бъдеще. Време е да се научим да ценим и малките неща, да не правим грандиозни неосъществими планове, особено ако не всичко зависи само от нас.
Пожелавам на всички момичета във форума по-добра, по-богата, по-щастлива Нова Година - пълна със детски смях и семейно щастие и нека догодина - когато настъпи часът за равносметка - да погледнем смело назад - и си кажем :
Живях достойно, постигнах много, нямам скрити грехове и зли помисли...

Ако ти е посилно задгърби равносметките... Ти и аз посрещнахме своята последна новогодишна нощ без нашите деца...
И не защото сме "каръци", а защото ни се предоставя време за проверка на нашето търпение и мотивация! Един многоуважаван от мен човек тук често казва: " Много мина, мъничко остава!"...
:
:
... Чувствам се богата с това, че ме има, че чувствам земята под собствените си крака (видях хора загубили крайници, способност да се движат изобщо)...Радвам се на новите си познанства, на старите си приятелства... Научих се на мъдростта да предприемам конкретни действия там, където зависи от мен нещата да претърпят желана промяна; научих се и да предоставям на живота и събитията в него, възможността да следват своя естествен ритъм.