Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 89

• 36 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Никакво спиране на лекарствата и задължително повтори теста. Можеш да направиш на 22.05 тест.
Успех и дано да е късна имплантация!

На мен на 8мия ден докторката ми каза да спирам лекарствата и така и направих, но това е индивидуално. Най- добре е момичето да се свържи с докторката!

# 646
Привет ☺️, ние сме при д-р Персенска, с мъжки фактор  и завишени антитела в спермограмата. Решихме да пробваме с инсеминации без стимулация. Миналият месец беше първата, на 9ти ден 18мм фоликул, на 10ти инжекция Овитрел и на 12ти ден (след около 40часа) инсеминация. Преди инсеминация, Персенска видя , че фоликула се е спукал. Пих дуфастон 12дни и после кръвен -отрицателен.Посетих и гинеколог на 24ден (друг, понеже не съм от София). И тя ми каза, че този месец не съм имала овулация. Възможно ли е, след като Персенска ме проследи и видя фоликула? Дали е възможно фоликулите да не са ми достатъчно добри?

# 647
Не съм спряла лекарствата, ще повторя теста утре и тогава ще звъня на док.
Имам тъпа болка от време на време и леки пробождания ту в ляво ту в дясно. Надеждата ми е малка, но все пак я има..

# 648
И тя ми каза, че този месец не съм имала овулация. Възможно ли е, след като Персенска ме проследи и видя фоликула?

Не знам по какво е заключила, че не е имало овулация.
Но едва ли е права.

# 649
Някой от вас кандидатствал ли е за фонда с мъжки фактор? Знаете ли колко време се чака долу-горе за одобрение? Искам да си подадем документите, докато правим оставащите инсеминации. За да не губим време и ,ако не се получат веднага да започнем ИКСИ.

# 650
Съншайн, ние кандидатствахме с мъжки фактор. Един месец чакахме за резултат.

# 651

Благодаря ти! А какво е нужно? От това , което прочетох разбрах -2 спермограми от различни клиники не по-стари от 1 година.

# 652

Благодаря ти! А какво е нужно? От това , което прочетох разбрах -2 спермограми от различни клиники не по-стари от 1 година.

Освен това,  клиниката която сте избрали ви изготвя още няколко документа  мисля , че около 130 лв. струва всичко, поне при нас беше така.

# 653
Извинявам се че се намесвам,  но защо правите инсеминация с мъжки фактор?
При две спермограми със занижени показатели от различни клиники си избирате клиника и доктор за ин витро и пускате документи.

# 654
При две спермограми със занижени показатели от различни клиники си избирате клиника и доктор за ин витро и пускате документи.

Лекарката ни каза, че с тези показатели можем да направим инсеминации или инвитро на естествен цикъл (предполагам това е ИКСИ). Направихме вече 1 неуспешна инсе.

# 655
  • На изток от Ада
Икси е за с мъжки фактор

# 656
Не искам да оспорвам, но при инсеминация мъжкия материал не се обработва.  При ин витрото- икси е само един от вариантите, най-често използваният , но преди това може да се направи селекция на сперматозоидите, има различни варианти- имси, макс, зона селекция.  Целта е да се подберат най-добрите .

# 657
  • На изток от Ада
Те докторите предлагат 1во инсеминация.  С това впоследствие съм.

# 658
  • София
Не искам да оспорвам, но при инсеминация мъжкия материал не се обработва. 
обработва се при инсеминация.
Има смисъл при мъжки фактор,но зависи какво остава след обработката.

# 659

Лекарката ни каза, че с тези показатели можем да направим инсеминации или инвитро на естествен цикъл (предполагам това е ИКСИ). Направихме вече 1 неуспешна инсе.

Естествен цикъл е видът стимулиране за извличане на яйцеклетки. Стимулациятане е по-лека и се получават по-малко яйцеклетки. За един опит по ЦАР се финансират 4 пункции, които при мен се случиха през месец. ИКСИ касае сперматозоидите. Успех

Общи условия

Активация на акаунт