Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 6

• 125 102
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 2 565
Всеки има право на кампания Smirk И компания Sunglasses
Това, че някой е интелигентен, емоционално интелигентен, преуспял, начетен и красив, не го прави автоматично добър човек. Пък ако някой не е добър човек, всичко останало може да си завре в г*за.

# 2 566
Единствените споменати книги според мен бяха "Атлас изправи рамене" (Евгени, в отговор Елена спомена авторката) и "Гордост и предразсъдъци" (Меган). "Книжките" са в устата на критичките на Елена, които се дразнят от начина, по който тя говори. В онзи разговор на Елена с Айлин в предния епизод, Айлин я започна с провокация на същата тема, като я нарече ходеща енциклопедия и как си говорили, че ако се била въздържала от интелигентните въпроси, щяла да си прекара добре (нищо, че беше със сладкото гласче, видимо я клъвна). Елена според мен ѝ реагира съвсем по скорпионски, като обърна разговора към важността на общуването и разговорите и даже се позова на провокацията, когато Айлин я попита "защо ми го казваш това"  с "нали съм ходеща енциклопедия".

# 2 567
На Айлин й “пука” да победи, тя е човек със спортен хъс, следователно не е безразлична. Дори Ергени да не я интересува като мъж/партньор, той й е важен като средство да е избрана да бъде първа.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 18:32 от Tsugumi_

# 2 568
На срещата им например беше много неловко, когато тя обясняваше за цвета при залеза. Наистина ниска летва за обща култура.
Ха, това малко хора го разбраха, сигурна съм! Simple Smile

# 2 569
Едни от най-повърхностните и объркани в живота хора са цитирали “Атлас изправи рамена”.
Може да е хубава книга, просто ми потвърждава мнението, че то е до разбирането, не само до буквалното кълвене от книгата.

Това с цвета и споменаването на Пантеон беше доста буквално. Само Елена си мисли, че впечатлява някого, затова че следи трендове и се опитва да ползва клишета от гребена на cool вълната. Повърхностно е. И банално.
Колкото е стопанка на къща или спонтанна. В нейните представи си живее с инстаграм имиджа.
Едно време в София беше популярна boardshop културата. Сред гимназистите. Сега вече изглежда изтъркано и преиграно. А Елена е още там.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 17:00 от Linda*kiss

# 2 570
Цялата стойност на разговорите там, изключва участниците да знаят какво казват, а още по-малко защо казват точно това, ползвайки цитати от Ранд. Всичко е поза.
Да не говорим, че повечето хора, които уж така между другото вмъкват цитати в разговорите си, го правят почти винаги преднамерено. Не по ползваните цитати си личи дали имаш интелигентен човек насреща си, но това се научава с годините...

# 2 571
  • Разпиляна във въображението
Ако Валерия и Айлин ревнуват отсега, след нещо подобно направо ще откачат... Много лоша оценка на ситуацията от тяхна страна.

Тя и Елена изтрещя от едно появяване на Валерия на купон, да не говорим, ако някой прави секс с Ергена. Жената цялото си поведение промени.

# 2 572
Някой забелязва ли (има го дори на снимката на темата), че винаги Елена посяга първа за целувка. И после се обяснява в синхроните, че да я видел Евгени каква е спонтанна. Аз истинско желание за целуване от страна на Генчо видях единствено към Валерия и към Боряна, с която имаха най-страстната целувка, според мен. Мисля, че искаше да пробва и с Микаела, но тя не му позволи. Но не и с Елена.
Също така ми се иска да спре да нарича Пам "красива", когато е очевадно, че не мисли така. Момичето няма нужда от подобна снизходителност и съжаление. Също толкова обидно е, колкото да я наречеш "дюнер", според мен. Ако иска, би могъл да ѝ направи много по-смислени и стойностни комплименти.

# 2 573
Ок, но книгите ги спомена не Елена, псевдоинтелектуалката, а Евгени и Меган.

# 2 574

Хубав обзо на последните епизоди. Много ми харесва Азов в този епизод, не е с хумора от фейсбук статуси като във видеата си.

# 2 575
Единствените споменати книги според мен бяха "Атлас изправи рамене" (Евгени, в отговор Елена спомена авторката) и "Гордост и предразсъдъци" (Меган). "Книжките" са в устата на критичките на Елена, които се дразнят от начина, по който тя говори. В онзи разговор на Елена с Айлин в предния епизод, Айлин я започна с провокация на същата тема, като я нарече ходеща енциклопедия и как си говорили, че ако се била въздържала от интелигентните въпроси, щяла да си прекара добре (нищо, че беше със сладкото гласче, видимо я клъвна). Елена според мен ѝ реагира съвсем по скорпионски, като обърна разговора към важността на общуването и разговорите и даже се позова на провокацията, когато Айлин я попита "защо ми го казваш това"  с "нали съм ходеща енциклопедия".
Ами то си е дразнещо. Имала съм подобни хора в обкръжението си, които се виждат като Кари Брадшоу и постоянно са на лейт брънч с момичетата или съзерцават пиктурални залези с чаша изстуден коктейл под звуците на Шопен като почивка от анализирането на поредния житейски ребус и спасяването на света. Седиш и слушаш подобни превземки известно време и в един момент усещаш как нервите ти започват да се пилят при поредното превъзнасяне. Те там нямат опцията да обърнат гръб или да затворят телефона, защото са затворени заедно.

# 2 576
Между другото, цветовете на годината на Пантоне ги знаят доста хора, които се интересуват от модни тенденции или четат лайфстайл новини. Когато ги обявят, буквално са залети онлайн изданията със снимки на цвета и кадри от подиумите с дрехи на дизайнери в същия тон. Нито е ниска, нито висока летва, просто зависи какво следиш и от какво се интересуваш. Евгени едва ли я разбра за какво говори, но тя се интересува от дизайн и не е ненормално да е споделила каквото ѝ е минало през ума в този момент.  Страшна мнителност е и в това да се открие опит за псевдоинтелектуалничене.

# 2 577
  • Варна
Ами то си е дразнещо. Имала съм подобни хора в обкръжението си, които се виждат като Кари Брадшоу и постоянно са на лейт брънч с момичетата или съзерцават пиктурални залези с чаша изстуден коктейл под звуците на Шопен като почивка от анализирането на поредния житейски ребус и спасяването на света. Седиш и слушаш подобни превземки известно време и в един момент усещаш как нервите ти започват да се пилят при поредното превъзнасяне. Те там нямат опцията да обърнат гръб или да затворят телефона, защото са затворени заедно.
Аз пък се кефя на такива хора... Но аз и Ирина Тенчева харесвам..

# 2 578
Веднъж видях в някакъв откъс Елена да разглежда книга за Египет - обърнах внимание, защото мисля в скоро време да си поръчам подобна. Но това са албуми - не са наистина книги за четене (не че няма текст, но повечето хора не ги купуват, за да ги четат).
Но предполагам, че на другите дами им изглежда респектиращо и страшно интелектуално дори когато някой държи книга...

Коментарът за Пантон и на мен ми прозвуча превзето. Всъщност, на мен ми е любопитно кой е цветът на годината и ги проверявам, но не бих го вкарала в обикновен разговор.

# 2 579
Между другото, цветовете на годината на Пантоне ги знаят доста хора, които се интересуват от модни тенденции или четат лайфстайл новини. Когато ги обявят, буквално са залети онлайн изданията със снимки на цвета и кадри от подиумите с дрехи на дизайнери в същия тон.
Абсолютно! И аз винаги ги знам, без да се интересувам специално!

Общи условия

Активация на акаунт