С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 386
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
И са никакви? И едните и другата?

Как ще са никакви. Членове на семейството са (разширеното семейство).

# 316
Вие съфорумките явно сте по-добрата част от човечеството.
От хората , които ме заобикалят- колеги, роднини и приятели си имам моите наблюдения и по тази причина изказах горното твърдение.
Не твърдя, че категорично 100% от хората не харесват/ не обичат чужди деца.
Ама само да попитам вие изгаряте ли от топли чувства към Алекс, детето на съседката Мария ? Ако трябва да спасявате своето дете или чуждото при екстремни обстоятелства, вероятно ще спасите съседчето, а не собственото си дете. Thinking
Малко ми бие на йезуитщина, казвам го защото наблюдавам и най- важното виждам поведението на хората при обстоятелства застрашаващи здравето на чуждото дете и в друг случай на тяхното собствено.
И ще дам конкретен пример- на детска площадка играят моето дете с приятелчета, по това време около 5 годишни.
Едно по-едричко момче подгони моето дете и го удари с юмрук в гръбнака,  без някаква конкретна причина.
Аз се развиках, та събрах очите на всички, една от майките ме попита после лежерно какво се случва.
При следващо посещение на площадката беше потърпевшо нейното дете и тя настръхна и се озъби на бияча.
Та така , всеки се грижи и му пука само за неговото си дете, никой не може да ме убеди в противното.
Племенници и братовчеди не намесвам, защото те са роднини и не са "чужди".

# 317
И брат ми като се разведе, племеничката , която растеше с моите деца , се оказа ,че сме и никакви. Аз наистина гледах на нея като на собствено дете , но след като майка ѝ поведе война с баща и и се постара да направи всичко възможно да я отчужди от него и семейството му , не сме я виждали няколко години. Да не говорим, че се е направила , че не познава братовчедите си на улицата , дори представете си не помни кои са. А беше на 12 г. като се разведоха и в началото уж беше добре, виждахме се. С майка ѝ преди развода бяхме в добри отношения. Впоследствие се скараха родителите и без да знам защо и резултатът е този. Детето на брат ми се оказа, че не ни познава.  Така , че по женска линия , може и племениците да са деца, по мъжка , както обичайно, род няма.

# 318
Контекстът на разговора по-напред не предполага ,че става дума за детето на съседката Пенка.
  Приеми,че има хора с друго отношение или гледната точка.
   При конфликт между сина ми  и племенника никога не изхождам,че едното е мое, другото не е.И двете са мои
   При конфликт с деца на площадки, според случая, според поведението на другия родител, но никога не нападам дете.
   Бобоото Едно дете ли имаш? Аз имам две, родени от мен.Вече са големи, но най- страхотното чувство за мен като родител е да ги виждам как си помагат и са опора един на друг. Сигурна съм, че синът ми милее за племенницата си като за свое дете.При мен такава е средата

# 319
Съседчето и детето на площадката не са сравними с племенници и разширено семейство. За съжаление хората не го осъзнават.

Братовчедка ми и братовчеда на мм бяха набори. Казвам бяха, защото момчето почина. Остана завинаги на 26. Повярвайте ми, за секунда не ме е боляло, като за чужд. Напротив, като за свои. На никого не пожелавам да го разбира по тоя начин…

Иначе това с развода е много неприятно, едва ли не братовчеди се правят, че не се познават. Но това поведение не идва от децата, а от възрастните (явно майката на детето) и е грозно, но какво да се прави…

# 320
Така , че по женска линия , може и племениците да са деца, по мъжка , както обичайно, род няма.

Е, всички знаем, че откъдето е жената, оттам е и родата.
Тъжно ми е да го призная, но обикновено мъжете са по-широко скроени и охотно приемат децата и децата на роднините на жените си, за разлика от обратното.
Даскалката май скоро не се е развихряла, за да даде жив пример. Simple Smile

# 321
Съседчето и детето на площадката не са сравними с племенници и разширено семейство. За съжаление хората не го осъзнават.

Братовчедка ми и братовчеда на мм бяха набори. Казвам бяха, защото момчето почина. Остана завинаги на 26. Повярвайте ми, за секунда не ме е боляло, като за чужд. Напротив, като за свои. На никого не пожелавам да го разбира по тоя начин…

Иначе това с развода е много неприятно, едва ли не братовчеди се правят, че не се познават. Но това поведение не идва от децата, а от възрастните (явно майката на детето) и е грозно, но какво да се прави…
     Шери, единият ми първи братовчед се прави ,че не ме познава. С другия, брат му, си поддържаме връзка, чуваме се за празници, когато сме по едно и също време в родния град, ако има възможност се виждаме. Израснали сме заедно, при баба сме делили едно легло. Родителите ни си поддържат връзка, търсят се ,помагат си. При тях няма разводи. Не знам какво му става. Не е споделял с нещо да съм го засегнала. Но той така се отнася и към сестра ми, към вторите ни братовчеди, с които ние също имаме контакти.

# 322

Шери, единият ми първи братовчед се прави ,че не ме познава. С другия, брат му, си поддържаме връзка, чуваме се за празници, когато сме по едно и също време в родния град, ако има възможност се виждаме. Израснали сме заедно, при баба сме делили едно легло. Родителите ни си поддържат връзка, търсят се ,помагат си. При тях няма разводи. Не знам какво му става. Не е споделял с нещо да съм го засегнала. Но той така се отнася и към сестра ми, към вторите ни братовчеди, с които ние също имаме контакти.

Е, това вече си зависи от хората. Аз също някои от братовчедите си не познавам. С едната се запознах на погребението на татко ми. Други ги познавам, на близки години сме, но не общуваме. С първата ми братовчедка съм най-близка, като сестра.

# 323
Аз винаги съм искала да бъда близка с братовчедите си, особено с първите. Исках да ми бъдат като братя, но с течение на времето, колкото повече пораствахме видях, че желанието е само от моя страна. Усещам едно такова лицемерие и сякаш все за авантата.

# 324
Аз малко да отбия темата с родата, ама какво стана с Боянската снаха?

# 325
  • Fort Worth, TX
Аз малко да отбия темата с родата, ама какво стана с Боянската снаха?
Тя пък коя беше?

# 326
Никол. И на мен ми е интересно дали се разбраха със свекърите.

# 327
Дъщеря ми е по-близка с някои от децата от градината, най-добрата ѝ приятелка е съседско дете. С братовчедите си, с които живеем на една улица в София, просто няма общи интереси, различни характери са и т.н. Не са скарани или в лоши отношения, просто нямат никакви общи интереси.

# 328
Нормално, приятелите човек сам си избира, роднините му се падат по наследство 🙂
Не вярвам особено в силата на кръвта.

# 329
Преди хората са живели на големи родове в непосредствена близост /село,малък град/ братовчедите са играли заедно или са оставалеи за дълги периоди при баба и дядо. Така се е създавала близост от
най-ранна възраст.Сега ,ако живеят на двата края на града,да не говолим в друг град или чужбина и се виждат 3 пъти годишно,как да са близки?

Общи условия

Активация на акаунт