С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 38 678
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Никой не е длъжен да ти гледа децата.
Времената много се измениха и хората вече не мислят като преди 30-40 години.
Много мои набори отказват да имат деца точно защото им е заявено, че с нищо няма да им се помага ако проимат деца.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 16:01 от Arielle

# 601
  • при късмета
По TLC за мен всичко е ако не по сценарий, то поне силно преекспонирано.

Ооо, ако става въпрос за американци, склонна съм на повярвам, че всичко е автентично. Те са извратени!
Що за глупости? Аз имам личен пример пред себе си, за една бабиера, която искаше да втълпи на сина си, че детето не е негово. Не стигнаха до ДНК тест, като в предаването, отсвириха бабиерата, ама това прави ли нас извратени? Нямат контакт с нея вече години, но тя не спира да го повтаря на всеки срещнат и да го изтъква като причина за прекъсване на отношенията. Снахата излъгала сина да гледа чуждо дете и да зареже майка си е нейната версия, а истината е точно обратната. На сина му писна контрола от майка му и измислените ѝ интриги и я търпя много малко, след като се задоми.
Иначе да, заради предаването вероятно е доста преекспонирано, но такива случаи има навсякъде.
Leno, вие децата заради свекървата ли ги направихте? Тя ви накара?

# 602
Така е, никой не е длъжен. Аз виждане по темата нямам, защото моите винаги се бутат да взимат, водят някъде и като цяло да проявяват различни инициативи във връзка с децата ми, но ми прави впечатление ( в т.ч. случай на близка моя приятелка) как баби отказват да гледат внуци и се оплакват, че това е задължение на родителите, а в същото време държат да им се помага за всичко, защото децата им са им били длъжни. Та взаимност се изисква в тези случаи. Ние винаги сме били насреща, за каквото се налага, както и те, в случай че искаме да си починем само двамата.

# 603
Ма ко, как можа да запалиш от това, че казах, че са извратени? Ти само един епизод ли си гледала по ТЛС, и само едно предаване ли? Моля ти се..
А и то само ТЛС да беше..

# 604
Ще се обадя пак.
 Не си само ти, две-три годиха минаха след като почина свекърва ми и ми бе криво, както и докато бе жива. Не отмина лесно да гледам на това като за чужди хора. Голям егоизъм и  използвачество беше.
 Разказвала съм много пъти  подробности, не искам да се връщам.
 Аз осъзнах много късно , че тя е  можела и е била млада, когато ме  е използвала.  Като остарях аз.
 Така че, не си слагай на душа коментарите , тук не искат свекърви да пишат, но са станали повече от свекърви.

# 605
  • София
Ма ко, как можа да запалиш от това, че казах, че са извратени? Ти само един епизод ли си гледала по ТЛС, и само едно предаване ли? Моля ти се..
А и то само ТЛС да беше..
Щом придобиваш мнение въз основа на предварително режисирани риалитита...
Извратените американци са 350 млн., ако не бъркам, все ще се намерят и няколко мамини дечица.

# 606
  • при късмета
Изобщо не съм запалила. Само казвам, че да определяш хората в една страна като извратени, само заради това къде се намират е глупаво, да го кажа най-безобидно. Защото каквото се случва там, се случва навсякъде другаде, това обаче изключва само те да са извратените, всички трябва да са. Затова е меко казано глупаво такова твърдение

# 607
  • София
Никой не е длъжен да ти гледа децата.
Времената много се измениха и хората вече не мислят като преди 30-40 години.
Много мои набори отказват да имат деца точно защото им е заявено, че с нищо няма да им се помага ако проимат деца.

А?
Ъ?
О?
Да се откажеш да имаш дете/деца, защото им казали, че няма да им помагат.
Ъ?
Ако това е вярно, то добре, че не са станали родители. С такъв начин а мислене, още нещастни дечица щеше да има.

# 608
Светулчица, от първа ръка виждам как се гледат деца без абсолютно никаква помощ - съжалявам, не искам да си намразвам детето, за дето ми ограбвало спокойствието и свободното време.
Чувам го от майки отглеждащи децата си съвсем сами защото нали бабите си имали личен живот.
Едно време нашите баби и дядовци ни изгледаха, но сега егоизма стана твърде голям.

# 609
Ще се обадя пак.
 Не си само ти, две-три годиха минаха след като почина свекърва ми и ми бе криво, както и докато бе жива. Не отмина лесно да гледам на това като за чужди хора. Голям егоизъм и  използвачество беше.
 Разказвала съм много пъти  подробности, не искам да се връщам.
 Аз осъзнах много късно , че тя е  можела и е била млада, когато ме  е използвала.  Като остарях аз.
 Така че, не си слагай на душа коментарите , тук не искат свекърви да пишат, но са станали повече от свекърви.
Знаех си,че във Вселената все ще има 1 човек да разбере.А и тук са май  все по-младички и мисленето им вече е съвсем друго.
Но много ми помагат всички коментари,незаменимо е да можеш да видиш отстрани как приемат дадена ситуация хората,на мен не винаги ми се отдава да се отдръпна достатъчно от собствените си проблеми,за да ги огледам безпристрастно.

Точно в момента осъзнавам(благодарение на този форум и този коментар),че моята свекърва е била на около моята възраст сега,,когато е приемала помощ от мен.Това за осъзнаване е доста трудно и беше по-добро и от посещение при психолог.
А аз съм помагала заради мъжа ми,заради децата ,които имаме,заради любовта и подкрепата,която сме си обещали като сме се събрали.
Разбира се,че пред него не казвам нищо,но то се усеща може би,той без да казвам сигурно знае за емоциите ми.

# 610
  • София
Светулчица, от първа ръка виждам как се гледат деца без абсолютно никаква помощ - съжалявам, не искам да си намразвам детето, за дето ми ограбвало спокойствието и свободното време.
Чувам го от майки отглеждащи децата си съвсем сами защото нали бабите си имали личен живот.
Едно време нашите баби и дядовци ни изгледаха, но сега егоизма стана твърде голям.
Тук си абсолютно права. Много хора искат да си живеят като младежи докъм 50.
Едва ли хората чак толкова не понасят децата. Епизодично оплакване не означава непременно, че ги мразят...
Но ги има и такива, родили колкото да не кажат, че са бездетни

# 611
Това са огромни ресурси от наша страна,които вместо да ползвам аз,са изтичали натам.И сега,когато съм в труден период от живота си,и виждам,че никой на се интересува от мен,определено съжалявам за доста неща,които съм направила по определен начин,а е трябвало да ги направя по друг.

Тези ресурси след смъртта ѝ не се ли върнаха при вас под формата на наследство?

Пишеш също, че никой не се интересува от теб сега. И мъжът ти ли? И децата? Ако е така, защо свекърва ти е виновна за това?
Наистина не разбирам...

# 612
Нашите баби ни изгледаха, защото след 55 години бяха свободни пенсионерки. Майките ни пък раждаха като студентки доникъде с професионалното развитие. Сега жени около 30 да ми разправят, как децата им пречели, айде моля. Но наистина е хубаво да има помощ, или поне съпричастност от родители и свекъри и е лошо, когато вместо това има използвачество и студенина. Явно съфорумката е в труден период, щом се е сетила да обвинява постфактум покойната си свекърва.
Надявам се, че тия работи не ги приказваш пред мъжа си, Leno, че ще му стане много кофти.

# 613
  • при късмета
На тези жени да кажеш, че грешката не е в бабите, а в тях. За избора им на баща на детето/цата. Вместо свекървите и майките си да натоварват с това задължение, да се обърнат към другия длъжен.
А ако ти си мислиш, че по същата причина ще си намразиш детето, по-добре изобщо не планирай дете. Предвиди някоя котка за стари години, да видим същото ли ще е

А нашите баби ни гледаха, защото нашите майки бяха длъжни да се върнат на работа като изтече майчинството. Сега не е задължение, а избор, което е огромно предимство. Другото предимство е, че не само баба е алтернатива на ясла/градина. Не разбирам от какво се оплакват тези "майки"

# 614
Да, така е, сега има нова категория баби, ходещи по екскурзии с приятелки и на процедури, на които изобщо не им е до внуци.
Разбира се не ги съдя, живеем в различни времена вече, наистина хората станаха по-големи егоисти, въпреки това не е и чак толкова от времето. Например баба ми и майка ми умират за внуци и с радост ги гледат, та понякога опира и до човека, а ние се опитваме да оправдаваме с различните времена.

Колкото до Лено, според мен има психологическа травма, вследствие отношението на свекървата й към нея и вероятно децата й. Това трудно се преживява, въпреки че жената е починала. С времето ще започнеш да забравяш много от нещата и като цяло да си повече над нещатa, иначе ако това й поведение е било с години, няма как да не се чувстваш така. Пък, ако мъжа ти има брат/сестра, на които въпросната е помагала повече, а на вас хич, то това засилва още повече лошите ти чувства.

Общи условия

Активация на акаунт