Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 793
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Гърне без похлупак, благодаря за информацията!
Сега започвам да чета по темата, още утре ще отида да си направя изследване на ТАТ и МАТ. А дали е добре да изследвам и В12, желязо или нещо друго?
За ехография също ще помисля, а предполагам, че ще е необходимо да запиша и час при ендокринолог.

# 241
За ехография също ще помисля, а предполагам, че ще е необходимо да запиша и час при ендокринолог.

Да, така е най-добре. Simple Smile
Разбира се, че може да се тестваш за дефицити на витамини и минерали. Това са изследвания, които (по мое мнение) и напълно здравите хора трябва да си правят периодично, какво остава при наличието на определен проблем.
Има доста неща, които теоретично би могла да провериш - естествено, ти ще си прецениш дали да пуснеш всичко наведнъж или да действаш поетапно. Но като цяло: ПКК, B12, Фолиева киселина, Хомоцистеин, D, Желязо, Феритин, Трансферин, ЖСК, Калций, Йонизиран калций, Неорганични фосфати, Магнезий, Натрий, Калий, Хлор и др.
За тези изследвания, обаче, е много важно да не си приемала добавки, съдържащи въпросните елементи, поне месец преди самия тест. Иначе, резултатите няма да са много достоверни.
Друго важно нещо - пусни си Инсулин + Глюкоза на гладно, както и Гликиран хемоглобин. Има някои важни условия, които трябва да спазиш преди това изследване - няколко дни преди него е хубаво да си се хранила високовъглехидратно, т.е. да не си спазвала ограничаващи диети. Последното ти хранене трябва да е точно 12 чАса, преди да ти вземат кръв. В рамките на тези 12 чАса, не трябва да си консумирала храна, пила кафе или вземала лекарства / добавки (аз лично и вода не пия). Отиваш в лабораторията максимално скоро, след като си се събудила и не извършваш особени физически усилия. Не пушиш сутринта.
Горе-долу е това. Пиши, ако имаш въпроси, във връзка с насоките. Simple Smile

# 242
  • София
В момента приемам витамин Д+витамин К2, а също и витамин В комплекс, в който има В12 и фолиева киселина, и явно тези три елемента няма да е удачно да ги изследвам утре.
Последно правих тези изследвания в началото на март

Утре ще направя - ПКК, желязо, ЖСК, феритин, хомоцистеин, и антителата - ТАТ, МАТ.
По-нататък ще направя Инсулин + Глюкоза на гладно, както и Гликиран хемоглобин.
Иначе сега като попрочетох за Хашимото имам някои от признаците, но кой да се сети да си пусне изследвания по-рано …

# 243
Здравейте!
Може ли коментар на тези изследвания /с Хашимото и  хипофункция съм/.
Скоро ми предстои среща с ендокринолог, но обикновеният отговор е ,,всичко е наред" щом съм в референтните стойности.
 Добри ли са стойностите на щитовидните хормони, макар да са в норма?
Благодаря!

# 244
На мен стойностите ми се струват относително добри. Не съм сигурна, че има нужда от хормон на този етап.
Страдаш ли от някакви оплаквания?

# 245
Здравейте!Може ли мнение за ендокринолозите в Токуда? Благодаря Ви!

# 246
Здравейте,

Това са изследвания на мъж на 33г.

Има ли някакъв проблем с жлезата според вас?

# 247
Не изглежда да има, но все пак - могат да се проверят и TAT + MAT.

# 248
Момичета, от аптека Промахон ми отказват поръчка на синтетичен т3, бил изчерпан и цитирам "bigggg problema fabrika" Grinning

Дайте идеи откъде мога да си намеря, че моите запаси свършват... Confused

# 249
Здравейте!
вече 9 чесеца се лутам и не знам какво да предприема ...След огромен стрес (най -вероятно съм имала този проблем , но никой не го беше изследвал и се отключи ) при тестване на TSH - 0. Отидох на ендокринолог, предписа ми лекарства за вдигането му , което доведе до медицинска тиротоксикоза - TSH стана 10пъти над нормата, холестерола се вдигна малко над нормата, появи се захар малко над нормата, спря МЦ ( e аз съм на 55  така че го преглътнах) След това строга диета и терапия от вит Д, омега 3 / триглециридна форма/ и ТИРОБЕНЕ което е хранителна добавка идентична на Тирохелп за 3 месеца TSH - 3.12 и след онлайн консултация всичко спрях.И така почивка 3месеца , но през която качих 6 кг и имам неистов апетит. Проверочно преди месец TSH - 6 , но FT3  нормален и FT4 гранично висок. Започнах пак ТИРОБЕНЕ , но апетита не спира, при всичкото ми ограничаване -качих още 1кг  и днешните резултати са олеле ...
TSH -6.65 /0.27-4.20/,
FT4 -14.40 /12-22/,
FT3 5.16/3.10-6.80/.  
Не стига всичко ами и холестерола вече е много висок 7.03 / до 5.17/ , хубавия холестерол е гранично нисък, лошия гранично висок , някакъв VLDL холестерол 0.78 /1.32/
триглецириди 2.9/ до 2.20/
кръвна захар 6.13 /6.11/ тук определено имам съмнения - мъжа ми е диабетик и има машинка /проверена е / и показа днес 5.2 и след 30мин без нищо да съм яла , само 50тина грама вода и вървене 1.5км и 6.13!? не ми се вързва
АСАТ - ок
АЛАТ - 63 / до 41/
въобще от днешното изследвани освен калция, фосфора и пикочната киселина , АСАТ  и FT3 и FT4 които са с средата на нормите всичко е високо.... според мен на фона на проблемите със ЩЖ се наслагва и ИР - ама аз не съм лекар ...та моля за коментар върху резултатите и съвет какво да правя- ясно е че ще се ходи на ендокринолог , ама начина на живот? , диета ?

# 250
Момичета, от аптека Промахон ми отказват поръчка на синтетичен т3, бил изчерпан и цитирам "bigggg problema fabrika" Grinning

Дайте идеи откъде мога да си намеря, че моите запаси свършват... Confused
Тиромел от Турция, ако има кой да ти донесе. Tybon от Германия - пак така. Общо взето все тякой трябва да го донесе. Има и някакви български сайтове, които предлагат, но цените са височки.

# 251
Бонго, благодаря! Hug

Дай тези сайтове, за всеки случай да имам план Б Grinning

ПП: Тиромел в Турция с рецепта ли го дават?

# 252
Бонго, благодаря! Hug

Дай тези сайтове, за всеки случай да имам план Б Grinning

ПП: Тиромел в Турция с рецепта ли го дават?

Без рецепта е.
Ето тук, но е изчерпано. По принцип кутийката от там на място е 5 лв.
https://www.verutol.net/bg/products/tiromel-t3-x-100-tabletki-tiromel-t3-x-100
Тука пък направо са откачили.
https://fitnessapteka.com/product/%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BC … BB-t3-25-%C2%B5g/
http://stimulants.eu/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1% … 8/t3-tiromel.html
Използват го за отслабване и разни търговчета се възползват от глупави хора. По-добре виж от тези, дето ходят на пазар с екскурзии и помоли някой да ти купи. Иначе тиромелът е 100 табл в кутия.
Е тука има т3
https://muskulnamasa.com/anaboli-ceni/triiodtironin-t3-103.html

# 253
Златна си! Heart
Благодаря много!

# 254
И аз благодаря за линковете, че точно трябваше до 2-3 седмици да почвам T3. Simple Smile

А бихте ли ми казали, това ли е най-малката разфасовка, без значение от гръцкия или турския - 25 мкг.? Няма ли по-малка?

И по принцип, двата продукта еднакво добри ли са?

Общи условия

Активация на акаунт