Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 842
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Пия 25мг
Ако вдигна дозата, нали няма да отслабна още..

# 151
  • София
Здравейте, дами,

Преди няколко месеца качвах тук резултатите си, получих много ценна информация, но така и не открих ендокринолог, при когото да отида. Към днешна дата, не че съм открила лекар, но си пуснах отново част от изследванията + витамини + феритин.
На първо място съм силно озадачена от промяната от една страна в нивата на ft4 11.97 pmol/L януари, а днес 17.1 pmol/L и от друга в TSH нивата - 3.333 януари vs 4.09 днес

Ще си позволя да кача и двете изследвания с молба за коментар
Скрит текст:
януари 2023

април 2023

Предварително благодаря

# 152
Мерните единици са различни на двата файла. Хубаво е да се конвертират в една и съща и тогава да се прави анализ. Напиши в Гугъл.....to ..... и ще видиш реално ситуацията.

# 153
Различни лаборатории -голяма грешка и аз моите не мога да го хвана така......

# 154
  • София
Мерните единици са различни на двата файла. Хубаво е да се конвертират в една и съща и тогава да се прави анализ. Напиши в Гугъл.....to ..... и ще видиш реално ситуацията.
Конвертитала съм ft4 от първото изследване към pmol/L, както е във второто

# 155
Момичета, а възможно ли е от високо ТСХ, да ми идва по-рано месечния цикъл? По принцип си ми е на 29-30 дни, скъси се на 27, а вече и 25. Притеснява ме тази неточност в цикъла. Гинеколога ми каза, че под 21 дена е притеснително, всичко друго било нормално, но мен си ме смущава.

# 156
На колко си?
И при мен така става последните месеци, но си мисля, че е от възрастта.

# 157
На някой правена ли му е биопсия на щитовидната жлеза.  Болезнено ли е?

# 158
Момичета, а възможно ли е от високо ТСХ, да ми идва по-рано месечния цикъл? По принцип си ми е на 29-30 дни, скъси се на 27, а вече и 25. Притеснява ме тази неточност в цикъла. Гинеколога ми каза, че под 21 дена е притеснително, всичко друго било нормално, но мен си ме смущава.

След като родих и минах 32-34г и цикълът ми се скъси точно така. Сега от години съм средно на 25-26 дни, най-къс е бивал 23дни, но вече съм 40+

mona77 фолиевата и вит.Д са ниски, В12 не трябва да пада повече от това ниво. Т4 е приличен, въпреки че не е оптимален, но ТСХ ти е висок и преди е бил и сега също.

# 159
На 32 съм и не съм все още раждала
Не искам да си мисля, че може нещо ранно да е…искам и аз да имам дечица някой ден😔

# 160
Спокойно, не си мисли такива нещо. Ако не е нещо временно, дори да е трайно скъсяване това не означава че няма да имаш деца. Има жени с по-къс цикъл. На мен самата колкото пъти съм на годишен преглед толкова пъти ми виждат готови фоликули, както съм с такъв скъсен цикъл близо 10г.

# 161
И аз бях тази седмица на гинеколог каза уж че няма нищо притеснително, нормален яйчников резерв. Надявам се да си продължат така нещата и всичко да е наред, че искам понеее две дечица (оптимизъм)

# 162
Значи нямаш място за притеснение, може нещо временно да е. Пожелавам ти ги Simple Smile

# 163
Аз на 34 като бях (преди 11 г) си мислех, че влизам в менопауза. Цикълът никакъв го нямаше. 1 ден в месеца капка, да покаже нещо, и да се тревожа. Така сигурно година. Понеже при хипер го има като отклонение, но не при всички разбира се, малко си давах кураж.
Лъсна после проблем със захарта. Почнах метформин и нещата се пооправиха.
После се почна с често идване по 2 пъти в месеца. После се скъси МЦ на 24 дни, имаше случаи и на 22-23, инцидентни и на 19-20 ден. Що Дуфастон съм изпила и над колко кисти му треперех през годините...
После пък се удължи МЦ. Започна на 28-30 дни да идва.
Всякакви щуротии. Хормоните и жлезата влияят, няма как иначе. Колебаят се и през сезоните.
Един, два пъти годишно, че е дошло по-рано, инцидентно- не е ненормално. Ако е поредни месеци обаче (2-3), добре е да се изясни причината. На някои хора има подранява заради кисти, липса на прогестерон, смяна на сезон, стрес, боледуване-вирус. На други им закъснява заради кисти, или други причини като по-горните. И ановулаторен цикъл може да е.
Нормално след 27-28 започва да намалява прогестерона и се започва с някои ранни прояви. Едно време майка ми казва, че на младини още е започнала с инжекции прогестерон, а много жени тогава след 40 г са започвали с промените в МЦ, които сегашните 30 г жени имат.

# 164
И аз бях тази седмица на гинеколог каза уж че няма нищо притеснително, нормален яйчников резерв.

Моят съвет е да си пуснеш релевантните полови хормони, вместо да гадаеш. Simple Smile Защото, ако гинекологът го е казал, само на база ехографски находки - според мен, не е достатъчно.
Не казвам, че има проблем, а че е добре периодично да се следиш, пускайки съответните хормони (като профилактика).

Общи условия

Активация на акаунт