Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 719
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
О, то "в норми" съвсем не значи перфектни. Simple Smile Тук повечето се стремим към оптимални стойности. А именно - TSH под 2 + FT4 и FT3 в горната третина на референтните стойности. Твоите така ли са?

# 466
В момента не .ТСХ е 10 и за това увеличихме дозата от 75 на 100.Но 10 на фона на 100 както беше преди години направо си е екстра Grinning

# 467
Здравейте,

Март месец TSH беше 13 с много високи  ТАТ и МАТ. Изписаха ми Л тироксин 50мг. Наскоро правих изследвания като резултатите са следните:
TSH 1.79 /0.55-4.78/
T4 15 /9.50-22.70/

Как е положението според вас?

Ивилина

# 468
Момичета, да ви питам нещо - дали може да е симптом на някакъв проблем, повишеното желание за сол, солена храна 🤔 В главата ми се върти нещо за надбъбречните жлези.
Мм напоследък само на сол налита.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 23:15 от Lemy

# 469
Здравейте, мили дами! Майка ми е с ТСХ 28.9, TAT 35 и МАТ 76. Днес посетихме ендокринолог, естествено каза че е Хашимото, но на ехографа откри и възли. Каза, че не ѝ изглеждат като възли, причинени от Хашимотото, но че не е много сигурна в това си твърдение. Каза на майка ми 3 месеца да приложат лечение, след това преглед и ако се наложи: биопсия. Аз обаче съм си паника и бих помолила, ако някой може да ни посъветва за някое светило в София от към диагностика, моля за негови/нейни данни.
Ендокриноложката, която посетихме е доц.Карамфилова, Александровска болница.

# 470
Леми, железен дефицит, анемия, недостиг на електролити...За тези се сещам на първо четене.

# 471
Той е с таласемия, а и доста вода пие напоследък 🤔

# 472
Заради тази вода бих проверила задължително захарта как е. И аз мисля, че нещо с надбъбречни го свързвам това със солта, болест на Адисон или нещо такова.

# 473
С преддиабет е, но последната година изследванията са му добре. И в къщи я мери, но да, притеснително си е 🤔

# 474
Ами то времето се стопля, може нещо и от стомах до го гори на вода, киселини или други проблеми има ли?

# 475
Здравейте, може ли коментар за тези резултати ? Няма предистория, на профилактичен преглед ми казаха, че ЩЖ има петниста структура и ме посъветваха да пусна тези хормони.

# 476
Налице е Хашимото, т.е. автоимунно заболяване. Те и на ехографа още са го видели и са можели да ти съобщят диагнозата.
FT3 също трябва да се тества.

# 477
  • Варна
Налице е Хашимото, т.е. автоимунно заболяване. Те и на ехографа още са го видели и са можели да ти съобщят диагнозата.
FT3 също трябва да се тества.
Извинявам се че се включвам в разговора, но винаги ли когато има завишени антитела = Хашимото?

# 478
Като цяло, да.

# 479
Здравейте,

Март месец TSH беше 13 с много високи  ТАТ и МАТ. Изписаха ми Л тироксин 50мг. Наскоро правих изследвания като резултатите са следните:
TSH 1.79 /0.55-4.78/
T4 15 /9.50-22.70/

Как е положението според вас?

С риск да звуча нахална ще помоля за мнение? Как смятате добре ли са резултатите? Да остана ли на същата доза? Ендокринологът видя нивата и каза, че няма нужда от промяна, но мен ми се струва нисък TSH?

Общи условия

Активация на акаунт