Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 720
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
happy_mama това ми прилича като на нервна почва. На мен ми се е случвало при голямо психическо напрежение и в момента когато отмине и се "отпусна" малко и ми става така - изведнъж от нищото едно сърцебиене, което минава само за кратко. А това кръвно през нощта, което казваш е с много сближени граници и е нормално да е такъв пулса.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 16:48 от mibobo

# 451
  • София
Е нали при хашимото и хипо е уж нисъкия пулс показател? Скоро съм пак на кардиолог да разпитам кога е  нисък опасен. Поне за високия има лекарства и се регулира.

# 452
Някой знае ли колко струва турското Т3 (Тиромел - 100 таблетки)?

# 453
С Хашимото и хипофункция съм. Пулса ми и висок, толкова, че се наложи да започна бетаблокер, а границата на кръвното ми е много близка . Горното ниско, долното високо..

# 454
  • Бургас
Здравейте, искам да си направя една бърза консултация с вас, че ми е притеснено.

В момента съм в 12гс. Инсулинова резистентност съм, диагностицирана януари тази година.
 - Около 3-4 месеца преди бременността (януари тази година) са последните ми изследвания на ЩЖ преди да забременея, като там стойностите са били: ТСХ 1,64 mIU/L; fT3 4.43 pmol/l; fT4 16.31 pmol/l; anti TG <8IU/ml; anti TPO 9.60IU/ml. Ендо каза, че са ок и не налагат лечение.
 -  В 6гс стойностите бяха ТСХ 2,36 mIU/L; fT4 13.87pmol/l. След консултация с 2ма други ендо казват, че всичко е ок и не налага лечение.
 - В 10гс стойностите бяха ТСХ 2,27 µUI/ml; fT4 14.74pmol/l; anti TPO 7.79 UI/ml

Не успявам да открия в интернет дали има разлика между mIU/L и µUI/ml?
От преди бременността имам слабост в ръцете, тремор, аритмия на моменти (понякога усещам за кратко много силен пулс в гърдите и чак в гърлото и после се успокоява), кръвното ми беше много ниско преди бременността, сега се е покачило ( и с първата бременност беше така), липса на концентрация, понякога изтръпване на крайници, имах и тревожност и депресивни мисли, сега малко е утихнало това (можеби от стреса е било). Качих доста килограми покрай ИР можеби и холестеролът и той не ми е цвете. Инсулинът и захарта продължават да са високи. Сега от няколко месеца имам и ужасен косопад, както и се опъпчих със ситни пъпчици, сигурно от хормоните от бременността, не знам.

Какво бихте ме посъветвали? Има ли нужда от някаква терапия или само трябва да следя да не стане по-зле работата? Специалистите твърдо казват, че нещата са нормални и няма нужда от хормон.

# 455
Някой знае ли колко струва турското Т3 (Тиромел - 100 таблетки)?

Аз го взех от тук - https://verutol.net/bg/products/tiromel-t3-x-100-tabletki-tiromel-t3-x-100

100 таблетки от 25 мкг са 20 лв.

# 456
Здравейте, искам да си направя една бърза консултация с вас, че ми е притеснено.
Скрит текст:
В момента съм в 12гс. Инсулинова резистентност съм, диагностицирана януари тази година.
 - Около 3-4 месеца преди бременността (януари тази година) са последните ми изследвания на ЩЖ преди да забременея, като там стойностите са били: ТСХ 1,64 mIU/L; fT3 4.43 pmol/l; fT4 16.31 pmol/l; anti TG <8IU/ml; anti TPO 9.60IU/ml. Ендо каза, че са ок и не налагат лечение.
 -  В 6гс стойностите бяха ТСХ 2,36 mIU/L; fT4 13.87pmol/l. След консултация с 2ма други ендо казват, че всичко е ок и не налага лечение.
 - В 10гс стойностите бяха ТСХ 2,27 µUI/ml; fT4 14.74pmol/l; anti TPO 7.79 UI/ml

Не успявам да открия в интернет дали има разлика между mIU/L и µUI/ml?
Скрит текст:
От преди бременността имам слабост в ръцете, тремор, аритмия на моменти (понякога усещам за кратко много силен пулс в гърдите и чак в гърлото и после се успокоява), кръвното ми беше много ниско преди бременността, сега се е покачило ( и с първата бременност беше така), липса на концентрация, понякога изтръпване на крайници, имах и тревожност и депресивни мисли, сега малко е утихнало това (можеби от стреса е било). Качих доста килограми покрай ИР можеби и холестеролът и той не ми е цвете. Инсулинът и захарта продължават да са високи. Сега от няколко месеца имам и ужасен косопад, както и се опъпчих със ситни пъпчици, сигурно от хормоните от бременността, не знам.

Какво бихте ме посъветвали? Има ли нужда от някаква терапия или само трябва да следя да не стане по-зле работата? Специалистите твърдо казват, че нещата са нормални и няма нужда от хормон.
mIU/L =1000µUI/1000ml=µUI/ml

Описаните тремор, сърцебиене и т.н. може да са от ИР, рязко скача инсулина и се получават хипоглекимии, тогава има такава симптоматика...

# 457
  • Бургас
Описаните тремор, сърцебиене и т.н. може да са от ИР, рязко скача инсулина и се получават хипоглекимии, тогава има такава симптоматика...
Ендо твърди, че било на нервна почва, за невролог, а не към него.

# 458
С Хашимото и хипофункция съм. Пулса ми и висок, толкова, че се наложи да започна бетаблокер, а границата на кръвното ми е много близка . Горното ниско, долното високо..

Има ли положителен ефект от бетаблокера? Понижи ли пулса? А кръвното?
Понеже и на мен ми казаха да обмисля вариянт с бетаблокер,но той ще понежи още и без това ниското ми кръвно....

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 22:33 от happy_mama

# 459
На мен бетаблокерите ми свалят кръвното на 80/50, и за това ми бяха изписали Корлентор, вече има и по евтини генерици. Доста време го пих. Но кардиолог трябва да прецени, такива неща не се пият на своя глава.

# 460

Има ли положителен ефект от бетаблокера? Понижи ли пулса? А кръвното?
Понеже и на мен ми казаха да обмисля вариянт с бетаблокер,но той ще понежи още и без това ниското ми кръвно....
Да.. Взимам много малка доза-1/4 от лекарството и нещата са по-добре.

# 461
Здравейте на всички ! За пръв път се включвам по темата.На 24 години съм и съм с Хашимото от 4.Всичко започна с рязко качване на килограми.От 55кг станах 65.Започна се ходене при какви ли не лекъри и всичките бяха на мнение че съм здрава и луда хипохондичка.Може би година живях така,с необясними болки по ставите и мускулите с една замаяност (все още я имам)със сърцебиене и паника.Не можех да си свия колената както и китките.Докато един ден поредният доктор не ме посъветва да си пусна хормоните тсх и фт4.Уви тсх беше 100 !!!Започнах лечение с еутирох първо от 50 след това от 75 и сега съм на 100.Към настоящия момент антителата са ми 3640 при норма до 30 Grinning. Умората си я имам,някой дни повече други по-малко,но тя не изчезва.Гърба ме боли 4 години и болката не се повлиява от нещо.Интересното е че заболяването го отключих след силен стрес.Никога ама НИКОГА не съм вярвала,че мога да отключа някакво заболяване от стрес.Имам много странни усещания по тялото за които нямам обяснение.За съжаление вече 4 години живея така.Честно казано изгубих си най-хубавите години мислейки за болести и страха от тях.По време на примема на еутирох си върнах старите килограми,дори ги намалих,тъй като спрях всичко съдържащо глутен.Доктора който ми гледа жлезата онзи ден с насмешка каза ама тая жлеза все едно е стреляна със сачми,виж я каква е разръфана.Кураж на всички с това заболяване !

# 462
Проверявали ли сте се за дефицити на витамини?

# 463
Виж как са ти нивата на FT3. Simple Smile Много е вероятно симптоматиката да идва от там. Винаги тествай трите хормона заедно - TSH, FT4, FT3.
Жалко че си се разболяла толкова млада, но не унивай! От всяко трудно положение има изход. Не е необходимо да живееш с оплакванията, има още мерки, които може да предприемеш.
А и не забравяй, че почти всеки човек на планетата си има някакви болежки - малцина са тези с напълно перфектен здравен картон. Wink

# 464
Кръвните ми изследвания са перфекти ! Всичко е правено и всичко е в норма.Минавала съм много пъти през кардиолог,гастро и всички за които се сетите.Аз не унивам,свикнах за съжаление.Но е ужасно всеки ден да живееш с всички тези дискомфорти.Да вдигаш кръвно 160/100 и да се чудиш какво ти е отново и отново.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 18:09 от Виктория9999

Общи условия

Активация на акаунт