Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 689
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
По повод приема по-горе на много добавки накуп, само да кажа, че магнезий, калций и цинк са антагонисти на желязото. То общо взето желязото май е най-добре винаги да се пие самостоятелно с най-малко 2 часа отстояние от всякакви лекарства и добавки.

# 511
catty m, ти ли преди около 2 месеца се беше похвалила с добри резултати, след започване на T3, или бъркам потребителката? Simple Smile

# 512
.....

В какъв смисъл трудно се вдига дозата?

Ако има нужда да се вдигне имам в предвид. Когато има нисък кортизол и при по-висока доза хормон започват оплаквания, най-често сърцебиене, задух

Как успявате с толкова много добавки не знам Simple Smile ...аз 3-4 неща като пия и половината ги забравям или се чудя къде да ги вместя.

# 513
По повод приема по-горе на много добавки накуп, само да кажа, че магнезий, калций и цинк са антагонисти на желязото. То общо взето желязото май е най-добре винаги да се пие самостоятелно с най-малко 2 часа отстояние от всякакви лекарства и добавки.

Така е.
Вит. С и фолиева киселина се комбинират добре с желязото. В Малтофер има фолиева киселина (което не е ок за хора с мутации), в Сорбифер има вит. С.
Между другото, най-накрая (след години борба😅) съм повишила Б 12- близо 700 е и пак не ми се вярва. Предишният ми рекорден резултат беше почти на половината от това, около 360 по спомен (всичките ми мпредишни резултати в последните години бяха между 180 и 280)...Приемах Б 12 на Webber naturals.

# 514
  • София
catty m, ти ли преди около 2 месеца се беше похвалила с добри резултати, след започване на T3, или бъркам потребителката? Simple Smile

Помня ли дали съм била аз? (много забравям по принцип, не знам на какво се дължи това). Бях се похвалила, че смъкнах ТСХ, но Т3 и Т4 не са ми били оптимални, а и имах високо обратно Т3.

За жлязото знам, пия го следобяд.

А и наче с толкова добавки... не ме питай. Направих си списък, разпределен сутрин-обед-следобяд-вечер-преди лягане. Купих си кутийки за всеки ден, разделени на 3 (сутрин-обед-вечер), следобедните си ги нося на работа и ми седят през седмицата там. Преди лягане си стоят на плота в кухнята. В неделя пълня кутийките и всеки ден сутрин си вземам с мен на работа по една. Тирозинта, Т3 и вит. Д пия сутрин преди да изляза. Леко ми писва, ама нали все се надявам на някакъв положителен резултат. Сега от топлото и влагата хич не и е добре, все ми е замаяно, потя се, ужасно е.

А, отделно ползвам и прогестерон от 14 ден на МЦ.

# 515
Пожелавам ти скоро подобрение от всичките тях.

Прогестерон какъв ползваш и с доказани ниски нива ли си или ти си реши така?

# 516
Аз имам приложение на телефона, в което съм въвела всичко, което пия по дози и часове. В съответния час ми излиза напомняне за съответното лекарство. Не се налага да помня.

# 517
Може ли да кажеш кое е приложението, Стеле?

# 518
Medisafe се казва, една синя иконка. Но има и други, в гугъл плей ако зададеш търсене, ще ти изкара. Аз това по този начин го намерих. И My Therapy съм ползвала.

# 519
Благодаря ти, Стеле! Simple Smile

# 520
  • София
Пожелавам ти скоро подобрение от всичките тях.

Прогестерон какъв ползваш и с доказани ниски нива ли си или ти си реши така?

Утрогестан и Прогестогел ползвам. Не съм изследвала, но си имам всички симптоми на естрогенова доминантност (имала съм полипи, болки в грърдите). Ползвах няколко месеца прогестерон и видях положителна промяна в МЦ. Сега Недялкова ми изписа схемата.

# 521
  • Sofia
Здравейте! Бях решила да пиша утре, след прегледа, но изчетох цялата тема и имам въпроси, ако можете да ме насочите, за да мога да съм по-адекватна утре, защото материята ми е абсолютно непозната.
Миналата седмица ходих да пусна назначено изследване от гинеколог, заради зацапване между два цикъла и установено от нея на преглед задържане на фоликул. Когато отворих резултатите, с изненада установих, че ми е пуснала за изследване и TSH и FT4, заедно с пролактина. И с не толкова голяма изненада видях отклонение в TSH. Това изследване съм пуснала в Цибалаб, защото живея до лаборатория-майка и ми е удобно.

Последва лека паника, ах-ох, веднага да се прегледам при ендокринолог, кой, кой, хайде при д-р Емил Начев, защото брат ми и снаха ми го хвалят и мога да отида почти веднага. Реших да си пусна петте препоръчани изследвания, за да му занеса утре нещо на човека, да не си остана с единия ехограф Simple Smile Този път отидох в лабораторията, която той препоръчвал, до Майчин дом.
Ето ги днешните, като уточнявам, че съм 3-ти ден в цикъл, а май това има значение, но никой не ме пита там, освен това не съм спряла кафето (днес, разбира се, не съм пила, нито яла, нито пила вода преди изследването) и до преди седмица си пиех мултивитамини, в които има биотин.

Знаех си, че нещо не ми е ок, усещах го от 2-3 месеца. Познавам си тялото много добре и като цяло съм човек без особени оплаквания и леката депресия, липсата на мотивация, понижено либидо, 2 упорити килограма отгоре и апатия за мен си бяха симптоми, ако и всички да ме убеждаваха, че е от дългата зима...

Какво да питам утре, че разбрах, че не е от най-разговорливите този доктор? Важно ли е това, че съм в цикъл? Имам и кръвни изследвания от Цибалаб, там всичко изглежда ок, освен леко завишен лош холестерол (и това май е често срещано, прочетох тук). На 46 години съм, няма да раждам повече.

Много благодаря на всички, които ми изчетоха фермана Simple Smile И благодаря предварително за съветите!

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 17:40 от cutesmallcat

# 522
Здравей, cutesmallcat! Добре дошла в темата, макар поводът да не е съвсем радостен.

От така представените резултати, се вижда, че при теб има Хашимото с хипофункция. Предполагам, на прегледа Начев също ще потвърди това, извършвайки ехография, т.е. ще се види дали има и изменения по структурата на жлезата.
Не съм сигурна, че ще ти изпише хормон, макар лично аз да смятам, че имаш нужда от такъв.
Погледни този пост - съвсем наскоро посъветвах една друга потребителка какво да изследва, като стартов пакет от показатели, така да го кажем.

# 523
Скрит текст:
Здравейте! Бях решила да пиша утре, след прегледа, но изчетох цялата тема и имам въпроси, ако можете да ме насочите, за да мога да съм по-адекватна утре, защото материята ми е абсолютно непозната.
Миналата седмица ходих да пусна назначено изследване от гинеколог, заради зацапване между два цикъла и установено от нея на преглед задържане на фоликул. Когато отворих резултатите, с изненада установих, че ми е пуснала за изследване и TSH и FT4, заедно с пролактина. И с не толкова голяма изненада видях отклонение в TSH. Това изследване съм пуснала в Цибалаб, защото живея до лаборатория-майка и ми е удобно.

Последва лека паника, ах-ох, веднага да се прегледам при ендокринолог, кой, кой, хайде при д-р Емил Начев, защото брат ми и снаха ми го хвалят и мога да отида почти веднага. Реших да си пусна петте препоръчани изследвания, за да му занеса утре нещо на човека, да не си остана с единия ехограф Simple Smile Този път отидох в лабораторията, която той препоръчвал, до Майчин дом.
Ето ги днешните, като уточнявам, че съм 3-ти ден в цикъл, а май това има значение, но никой не ме пита там, освен това не съм спряла кафето (днес, разбира се, не съм пила, нито яла, нито пила вода преди изследването) и до преди седмица си пиех мултивитамини, в които има биотин.

Знаех си, че нещо не ми е ок, усещах го от 2-3 месеца. Познавам си тялото много добре и като цяло съм човек без особени оплаквания и леката депресия, липсата на мотивация, понижено либидо, 2 упорити килограма отгоре и апатия за мен си бяха симптоми, ако и всички да ме убеждаваха, че е от дългата зима...

Какво да питам утре, че разбрах, че не е от най-разговорливите този доктор? Важно ли е това, че съм в цикъл? Имам и кръвни изследвания от Цибалаб, там всичко изглежда ок, освен леко завишен лош холестерол (и това май е често срещано, прочетох тук). На 46 години съм, няма да раждам повече.

Много благодаря на всички, които ми изчетоха фермана Simple Smile И благодаря предварително за съветите!
Аз не бих ходила при Начев, по мои наблюдения е боклучав/незаинтересован от здравето на пациента "лекар", а според наблюденията ми върху темите тук, обръща внимание единствено на млади, бременни жени, което е тъжно и притеснително.

Иначе, да, човек най-добре усеща тялото си и знае кога нещо не е наред.
Имате Хашимото с хипофункция на жлезата.
Вижте се на ехограф, но избраният от Вас, не е лекар, който ще ви лекува.

# 524
Здравейте, и на мен ми поставиха наскоро диагноз хашимото с хипофункция, още не съм запозната с информация за тази болест. Искам да попитам има ли нещо работещо за отекли крака, повече денсия крак и дясната ръка,лекаря ми предписа фурантрил, но няма особен ефект. Не ми предписа други лекарства освен антидепресант и витамин Д.Отидох заради проблем с дишането, сърцебиене и косопад, но беше след пандемията и ми каза набързо постковид синдром.На следващия преглед вече видя,че половината жлеза я няма.Другия месец ще ходя при друг лекар, този сега малко ми е претупващ и нищо не обяснява.Това подуване на крака от жлезата ли е и как да си помогна, този фурантрил всеки ден ме тревожи,благодаря

Общи условия

Активация на акаунт