Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 681
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Гърне без похлупак, много благодаря за насоките!

Сега пък се чудя първите ми резултати за ФТ3 и ФТ4 дали са верни, тъй като са правени между 3ти и 5ти ден от цикъла. Така ми казаха...

Цитат
Инсулин + Глюкоза (сутрин, на гладно, след 12-часова пауза от последното хранене), Гликиран хемоглобин, Липиден профил, Витамин D, Витамин 12, Хомоцистеин, Фолиева киселина, Феритин, Трансферин, ЖСК, Мед, Цинк, Хлор, Магнезий и т.н.
Тези неща също ще изследвам, да. Има ли направления за поне част от тях? Ако не, колко струва горе долу всичко?

По каса може глюкоза и липиден профил евентуално, за гликирания хемоглобин не съм сигурна.
Цените са ориентировъчни, че си зависи от лабораторията, но над 200лв ще са. Може ако нямаш възможност като начало поне кр.захар+ инсулин, вит.Д, В12, фолиева, феритин, липиден профил.

# 496
  • София
Може и да е ушна кал.
[/quote
Хъм, интересно предположение, не се бях замисляла, но като всеки нормален човек гледам да поддържам лична хигиена, а и заглъхването не е непрекъснато.

# 497
Здравейте, исках да си сверя часовника и да проверя дали е обичайно нашият проблем да върви в комплект с висок холестерол. Винаги съм имала по-висок от нормалното, но чак толкова висок имам за първи път. От няколко месеца вече пия еутирокс, последно уж бяха наред нещата, когато си пуснах изследвания, но сега имам съмнение, че пак може да са се разбутали. И се питах дали този толкова завишен за мен холестерол може да се дължи точно на това. Единственият път, когато съм имала холестерол в норма, беше когато ТSH ми беше на нула (бях изкарала подостър тиреоидит на фона на Хашимото). После TSH скочи значително към горна граница (тогава и холестеролът пак се завиши, но не беше чак като сега). И ако е нормално Хашимото да върви с висок холестерол, пиете ли нещо специално за това?
Благодаря!

# 498
Може и да е ушна кал.
Хъм, интересно предположение, не се бях замисляла, но като всеки нормален човек гледам да поддържам лична хигиена, а и заглъхването не е непрекъснато.
Само да вметна, че ушната кал не значи, че човека няма лична хигиена, просто при някои хора се образуват повече и по бързо.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 10:44 от Lemy

# 499
Здравейте, исках да си сверя часовника и да проверя дали е обичайно нашият проблем да върви в комплект с висок холестерол. Винаги съм имала по-висок от нормалното, но чак толкова висок имам за първи път. От няколко месеца вече пия еутирокс, последно уж бяха наред нещата, когато си пуснах изследвания, но сега имам съмнение, че пак може да са се разбутали. И се питах дали този толкова завишен за мен холестерол може да се дължи точно на това. Единственият път, когато съм имала холестерол в норма, беше когато ТSH ми беше на нула (бях изкарала подостър тиреоидит на фона на Хашимото). После TSH скочи значително към горна граница (тогава и холестеролът пак се завиши, но не беше чак като сега). И ако е нормално Хашимото да върви с висок холестерол, пиете ли нещо специално за това?
Благодаря!
При мен целият липиден профил е зле, не само общият холестерол. Стремя се да се храня здравословно, гледам да спортувам и да се движа, така че определено има връзка с Хашимотото и хипофункцията. На последния преглед ендото го потвърди, но ми каза че няма да ми изписва лекарства засега. За себе си не съм открила начин да го понижа за момента.

# 500
  • Варна
В моя случай след два прегледа при двама различни УНГ със сигурност мога да твърдя, че ушната кал е изключена. 😀

# 501
Здравейте, исках да си сверя часовника и да проверя дали е обичайно нашият проблем да върви в комплект с висок холестерол......

Може да се каже, че да. Най-често проблемен при нас е ЛДЛ, а от него се вдига и общия тъй като се изчислява.
Аз в момента приемам Омега 3 + Е заради него, както и трябва да пооправя храненето. Ако не спадне, ще ми изпишат добавка от червен ориз

# 502
  • Gotham City
Здравейте, исках да си сверя часовника и да проверя дали е обичайно нашият проблем да върви в комплект с висок холестерол......

Може да се каже, че да. Най-често проблемен при нас е ЛДЛ, а от него се вдига и общия тъй като се изчислява.
Аз в момента приемам Омега 3 + Е заради него, както и трябва да пооправя храненето. Ако не спадне, ще ми изпишат добавка от червен ориз
Потвърждавам за Омега 3 - понижава триглицеридите. А за холестерола може да се пробва пектин и повече фибри.

# 503
  • София
Моят липиден профил е много добре, чернодробните също са ОК. Не мога да кажа същото за ТСХ, ФТ3 и ФТ4, които пак са се влошили. Вече не знам какво да правя. Кортизолът ми се оказа доста нисък, Недялкова ми изписа още добавки.

# 504
Моите триглицериди са добре, предполагам заради по ниските въглехидрати, които се опитвам да поддържам. Но холестерола си остава висок.

# 505
Моят липиден профил е много добре, чернодробните също са ОК. Не мога да кажа същото за ТСХ, ФТ3 и ФТ4, които пак са се влошили. Вече не знам какво да правя. Кортизолът ми се оказа доста нисък, Недялкова ми изписа още добавки.

Добавки за какво? Кортизола ли, ако да какви?
Иначе при нисък кортизол трудно се вдига дозата на хормона, ти колко приемаш?

# 506
И аз с Омега 3 успях да понижа холестерола и триглицеридите. Нямам хашимото или проблеми с щитовидната жлеза. Не знам дали това е от значение.

# 507
  • София

Добавки за какво? Кортизола ли, ако да какви?
Иначе при нисък кортизол трудно се вдига дозата на хормона, ти колко приемаш?

Пия 150 мг Тирозинт, 3/4 таблетка Т3 (разделена на 3 приема). За кортизола ми изписа Адренал Кортекс на Торн, от вчера го почнах. Иначе ми пия и други добавки - Вит. Д, К2, Силимарин, Берберин, Холин, Таурин, Мегнезиев цитрат, Вит. А и Е (че имам слънчева алергия), от няколко дни почнах и вит. Б5 и калциев д-глюкорат. Отделно пак почнах желязо с фолиева и вит. Ц, че пак феритинът е под долна граница, а желязото на долна граница.

В какъв смисъл трудно се вдига дозата?

Аз на последната контрола преди 3 месеца бях с ТСХ 0,4 и фТ3 се беше покачило докъм средата, а фТ4 беше май към 17. Сега ТСХ 2,4, а другите с спаднали.

# 508
може ли да ми препоръчате лаборатия и да ми припомните защо не е добре да е Рамус
в цвнтралната на Цибалаб ме насиниха и много се чака
и до колко часа е добре да се изследвам, само щитовидни ше пускам
благодаря 🙏

# 509
  • София
Аз ходя в Бодимед, между 8.30-9.00 ч. На гладно, без хормон да съм приемала.

Общи условия

Активация на акаунт