Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 44 344
  • 859
  •   1
Отговори
# 120
  • Стара Загора
Да, със сигурност е така. Честно казано дори не се загледах в състава, серума ми беше препоръчан от фризьор и го взех. След това видях, че го има и в Арлен. Цената на която го взех аз беше по-ниска от Арленската , но по-висока от повечето серуми. Въпреки това наистина ми повлия супер бързо косопада. Като цяло често страдам от косопад и съм сменяла какви ли не ампули. По-добро от това не съм намирала. Не казвам, че няма това е моя опит и индивидуален случай.

# 121
Моля, ако намерите нещо по- евтино, да го споделите тук!

# 122
Моля, ако намерите нещо по- евтино, да го споделите тук!
Аз го споделих, но ето конкретен линк със състав. Chi power plus серум без отмиване.
https://zlatokoska.com/chi-power-plus-revitalize-vitamin-hair-an … kosa-i-skalp.html

Отново не е супер бюджетно, но за същото количество е с много по-добър състав на доста по-приемлива цена.
Първо, няма спирт, на което много държа, защото съм със скалп, склонен към омазняване. Нямам нужда скалпът ми да се защитава с още свръхотделяне на себум от изсушаването от спирта, което винаги прави, затова държа да няма спирт. После има екстракти от много билки, които са ефективни срещу косопад и омазняване, и има много добра, високотехнологична съставка Capixyl на Lucas Meyer, отново на базата на детелина, както и в продукта на Davines, но с добавка на функционален пептид, който стимулира растежа на нова коса.
https://www.lucasmeyercosmetics.com/en/taxonomy/term/200
Същата съставка я има и в Nashi Argan Capixyl, но е по-скъпа серия, без да е по-добра като състав. Потвърждавам от лична употреба, че серумът на Chi е ефективен за спиране на косопад, за нов растеж и за потискане на омазняването, разбирайте от миене през ден минах на миене през два дни на третия, като косата ми остава свежа и неомазнена. Това от употреба на цялата серия Chi power plus - шампоан, балсам, спрей. Честно казано, минавам без балсама, макар че и той е добър, но топ продуктът ми е спреят, следван от шампоана, който е безсулфатен, мек и много икономичен. Спреят също е икономичен, за над месец съм изразходила почти 1/3 от 104 мл. Спреят работи за потискане на омазняването и в комбинация с други шампоани, така че не зависи от комбинацията с шампоана от серията, но аз обичам този шампоан.
Сега комплектът е намален в Нотино:
https://www.notino.bg/chi/powerplus-on-going-komplekt-za-zdrava-i-krasiva-kosa/

# 123
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз съм много доволна от нещата на CHI. Конкретно този серум не съм го ползвала и ще ми е интересно да видя дали върши работа. Иначе да, нещата им са скъпички, но пък на моята коса си вършат работа.

# 124
Да, със сигурност е така. Честно казано дори не се загледах в състава, серума ми беше препоръчан от фризьор и го взех. След това видях, че го има и в Арлен. Цената на която го взех аз беше по-ниска от Арленската , но по-висока от повечето серуми. Въпреки това наистина ми повлия супер бързо косопада. Като цяло често страдам от косопад и съм сменяла какви ли не ампули. По-добро от това не съм намирала. Не казвам, че няма това е моя опит и индивидуален случай.
niditop3, разбирам те много добре и не искам да нападам ничий избор, подчертах го. Радвам се винаги, когато някой е доволен, че е намерил решение. Възмущавам се на производителите и търговците. Разбирам да ми искат тези пари за нещо, което не мога да направя сама, което е високотехнологично, иновативно. А в случая двете топ съставки са просто извлеци от зелен чай, трилистна детелина и кълнове от боб мунг. Извлекът от зелен чай е епигалокатехин галат, антиоксидант. Една чаша зелен чай съдържа 100-300 мг. Детелина под път и над път. И за това плюс витамин В3, вода и спирт над 100 лв...
Ще си направя маска с хума, забъркана с отвара от двете билки, и ще имам същия ефект във времето, но по-бавен. Главната полза от повечето екстракти е скоростта на настъпване на ефекта, просто защото са изолирани и концентрирани активни съставки.
Ако реша да си спестя серума на Chi, просто ще си набавя билките и етеричните масла от него и ще действам по същия начин. Обаче пептида и слънцезащитната съставка не мога да изимитирам. Затова смятам цената за Davines неоправдана, a не защото няма да работи. Това е типичният маркетинг похват, с който се внушава на клиента или "висок клас козметика" или "за тези пари няма как да не е мега добър". Лъжи.
Разбирате ли, от 2013 г. работя с козметолози, пиша описания за етикети и за досиета на продукти, гледам състави, ходя на семинари на Сдружението на козметолозите с лектори водещи специалисти в света. Това ми е преобърнало много представи с главата надолу. Козметолозите казват нещата както са, маркетолозите са тези с късите крака и дългите носове....ама така е устроен светът.

# 125
dragon8, много полезна информация. Аз лично ще се възползвам от предложението, което си дала. На марката съм използвала единствено "коприната" им и бях доволна.
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 126
dragon8, много полезна информация. Аз лично ще се възползвам от предложението, което си дала. На марката съм използвала единствено "коприната" им и бях доволна.
Благодаря! Flowers Hibiscus
Да, в темите за професионална козметика главно коприната на CHI спрягат, а има толкова други яки техни серии и продукти.
Ето още по-бюджетен вариант на серум против косопад на Doori, колежка ми го похвали за косопад след ковид и действително косата ѝ е пак страхотна. И в него има екстракт от зелен чай, вечния ментол и други билки против косопад. Има го на доста места с леки вариации в цената.
https://www.marvi.bg/shop/doori-tajni-ot-iztoka-vitalizirasht-serum-kosopad-145

# 127
Точно аз съм след отново прекаран Ковид преди месец. Много силно взе да ми капе последните 2 седмици. И това предложение е примамливо. Пиши по често в темата, има какво да научим от теб.

# 128
dragon8, благодаря за информацията за лосионите против косопад. Тъкмо навреме са предложенията ти,  при мен  забелязвам започващ косопад последните две седмици.

# 129
Ползвала съм доста скъпи ампули и шампоани от чужбина. С най - обикновена хининова вода от аптеката на Милва, косата ми намаля да капе.
И аз благодаря за полезната информация! 🌹

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 21:12 от Sis*

# 130
  • Стара Загора
Благодаря ,dragon8, много полезна информация споделяш.Аз си признавам ,че не разбирам от формули в козметиката и никога не съм обръщала внимание на активните съсавки.
 Задължително и аз ще се възползвам от предложенията ти, като ми свършат тези продукти.
Имам и серията на Лакме срещу косопад, чакаща своя ред да я използвам. Ако не те затруднявам , би ли погледнала състава и как е.
Благодаря още веднъж за всичко.
https://www.zlatnaribka.com/lakme/protiv-kosopad-active

# 131
dragon8 и аз ти благодаря! Виждах от постовете , че разбираш много и се чудех дали ти е хоби, или професия Simple Smile Понеже и аз страдам от косопад и какво ли не се опитвам да слагам на косата, ще поръчам серията на Chi, която препоръча:) мога от опит да кажа, че скъпото изобщо не означава, че е добро, или пък е с по-безопасни съставки. Преди време се бях подлъгала по Alterna и към днешна дата мога да кажа, че не са нищо особено…

# 132
Момичета, някоя от вас използвала ли е катам с къна ?

# 133
Момичета, да си задам въпроса тук, може някой да има отговор. Моята коса е естествено тъмноруса, но започна да побелява. Имам останали кичури на над две години, тоест по краищата са само и вече са се слели с цвета на другата коса.
Не искам да ползвам химическа боя, косата ми е гъста, но тънка и склонна към цъфтежи. Боята ще ми я съсипе. Ползвам индийски билки за маски и измиване от много години както и касия за освежаване на цвета. Касията обаче не може да боядиса трайно белите коси, независимо,че я приготвям според указанията. Т.е. правя чай от лайка и календула, кисна я поне 12 часа да отдели цвят, аз добавям и амла и стоя поне по 5-6 часа.

Чуденката ми е дали, ако добавя малко къна и индиго към касията няма да спомогне за получаването на по-траен цвят. Искам да запазя русият цвят, може да има червеникави оттенъци, но не искам да стане ръждива или пък директно червена.

Днес намазах един кичур с касия и амла и по малко къна и индиго, държах го три-четири часа, но като го измих нямаше никаква разлика в цвета. Нещо не правя както трябва явно.

Някой експериментирал ли е с руса коса?

# 134
Babri, аз от доста години използвам златисторусата билкова боя на Hennafox (95% касия+5 % къна).
Основата ми е тъмноруса /светлокестенява, вече с голям % бели коси.
Това е обичайният резултат  непосредствено след боядисване. Снимано е на слънце.

Не съм експериментирала със самостоятелно забъркани смеси и нямам опит.
Има един Блог на Hennafox, в който потребители споделят резултати от различни билкови бои. Може да ти е полезен. При всички случаи при билковите бои се изисква период на наслагване и е възможно първите няколко пъти да няма много видима разлика, но с течение на времето цветът се наслагва.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 10:47 от pep_si

Общи условия

Активация на акаунт