Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 43 143
  • 859
  •   1
Отговори
# 735
Да, тя е. Да споделя опит- Ами доволна съм, бялата коса се покри задоволително и косата няма червени оттенъци , цвета е по-тъмен от това което искам, но се притеснявам ако взема по светлия да не стане червеникава, което не искам. Но явно направих сместа доста рядка и започна да изтича.

# 736
Имам въпрос за белите коси. Как и колко често поддържате белите коси при тъмен цвят на косата?

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 06:18 от Анонимен

# 737
И на тъмна, и на светла - все слагам къна на 2-3 седмици., същото беше навремето и с боята, с тази разлика, че нямам странични реакции и алергии и косата ми се заздрави осезаемо

# 738
  • София
Ами и преди с боя, и сега с билки, все на третата седмица се налага ново мазане, ако искам да не личи.

# 739
Израснали бели корени си личат, няма как. Може би само на много светла коса да не се открояват толкова, макар че пък те стоят сиви и пак не се сливат много. Ако искам да съм все изрядна, трябва да мажа много често, ама много. Косата ми расте бързо. През повечето време решавам че не държа чааак толкова на изрядния вид и къносвам на около месец. Но последната седмица, ако не и десетина дни са си компромис отвсякъде, освен че и избягвам тогава да ходя с вдигната коса че най-много съм побеляла отпред и на слепоочията.

# 740
  • Los Angeles CA
Някой минавал ли е на билкова боя след къносване. Разбира се говоря първо корените да се боядисват докато израсте цялата.
Какво става с белите коси, достатъчни ли са билковите бои за покриване или как се процедира, за да се покрият и  да няма разлика.
Мен ме дразни червеникавият цвят, който много си личи след 1-2 измивания, не знам дали е само при мен така., а опитвам  да се къносвам на 3 седмици.

# 741
Аз в момента съм на боя и съм в огромна дилема дали да мина пак на къна + индиго. Притеснението са ми белите коси, и не че израстват, ами и че май не могат да се пигментират на 100% при боядисване с къна + индиго. Тоест на светлина изглеждат по-светли, а при боята не е така, там се боядисват и потъмняват на 100%.
Така че дилемата е голяма. Здрава и лъскава коса вс. личащи бели коси..

# 742
  • София
При мен си личат само корените. По дължините се наслагва явно и няма разлика, нито на светлина, нито на тъмно. Simple Smile

# 743
Мен лично никак не ме дразни различната пигментация на белите коси. В огледалото ги виждам като кичури/търсен ефект и много харесвам къната по тази причина. Но направих компромис с цвета - от кестенява станах по-скоро червена, увеличих количеството къна и махнах индигото, за да е по-добра пигментацията и по-светла самата коса. Иначе билкова, че и без амонячна бия съм слагала след къна и не съм имала проблеми, но не харесвам изцяло покривния ефект на боите.

# 744
  • Los Angeles CA
На мен ми харесваше ефекта на кичурите, но ми омръзна, но къната прави косата ми по тъмна, независимо, че на къната пише светло кафява. Аз търся някакъв по зеленикав или синкав отенък, а не червен.
Благодаря за споделеното! Билкови бои за коса, да ми препоръчате.

# 745
И моята става с кичури, макар че те моите вече не са единични кичурчета... Предната част около лицето е видимо по-ярка, аз на косата на тила се дразня че става по-тъмна отколкото ми харесва. Там бялото за момента все още е малко. Иначе отпред и отстрани на слепоочията е огън.
Чиста къна е при мен, просто естественият ми цвят е светло кафяво - като лешник примерно или не знам с какво да го сравня. Не достатъчно светло че да му кажа тъмно русо, но не и достатъчно тъмно че да мина за брюнетка. Веждите са ми на блондинка - рехави и светли, та донякъде и затова се дразня че потъмнява косата повече. Нямам нерви да ги рисувам ежедневно, а иначе се губят и лицето ми е като измита бяла чиния Grinning

# 746
  • Милано
Да не съм изпуснала новата тема?

# 747
Билкова боя и къна не е ли едно и също нещо?

# 748
Билковите бои обикновено са на основа на къна, за да се захванат за косата. Обаче не е само къна, те затова и са в по-голям набор цветове. И другото се предполага да е все треволяци де, а не химия.

# 749
Треволяци са, на различните цветове мирише на различна трева 😃.
И при мен има ефекта на кичурчета, все още си имам доста от моята си коса, тъй че ефектът на мен ми харесва, обаче корените… Уффф… Ето че са минали малко над 3 седмици от последното ми боядисване и вече съм си ново… Но съм сигурна, че и с боя да бях продължила да се правя, щеше да е абсолютно същото, поне не си досъсипвам косата, че и без това съм с брутален косопад в момента, не стига, че е сезонен, ами имах и пълна упойка, операция, ала-бала… Трагедия. Пиша го това и отивам да се мазотя с отвара от корен от репей, че да поспра евентуално този процес.
Иначе - ох, в чуденка съм, боята ми свършва (една опаковка я ползвам 4-5 пъти, че съм с къса коса) и се чудя, ако реша следващата да е малко по-светла какво ще сътворя. В момента съм с кафявото на Радико, чудя се за някакво най-тъмно русо пепелно или нещо подобно, което поне на картинка ми прилича много на пепелно-кафявото на Кхади. Просто с това кафяво долната част на косата ми става почти черна, а отгоре съм доста по-светла, не искам този ефект… Това, разбира се е първата една седмица, после се оправя, ама като цяло искам да мина на малко по-светло от това, че моя си цвят не е толкова тъмен.
Някоя дама тук да е пробвала да мине от по-тъмно на по-светло и да сподели резултати?

Общи условия

Активация на акаунт