Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 44 347
  • 859
  •   1
Отговори
# 75
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Ох, Лейди много ти е красив цвета Flowers Hibiscus.

# 76
Да, и аз съм на това мнение. А и какви къдрици.....

# 77
Ето моята коса със златисто-медната:

Прекрасен цвят! Благодаря, че споделихте!

# 78
  • В полите на Пирин планина
Благодаря ви Simple Smile
Това е стари снимка, показвала съм я и преди, но моята основа е светла - към 7-ца.

# 79
Ей такава ще се направя с къна като побелея цялата Grinning То като гледам с какво темпо белея, няма да отнеме още тоооолкова дълго май. Разкошен цвят, огън направо!

# 80
Дами, взех днес Кхади-то и смятам този уикенда да се намажа.
Обаче имам питанка - досега с Култиваторс, която също е 100 гр, но разделена в пакетчета по 25 гр, за моята къса коса отива 1 пакетче. Сега се чудя дали да си отсипя малко количество и да си забъркам така, дали няма да изветрее? 🤔
И с колко вода да го смеся, че не пише в упътването, пише просто да е 50 градуса? Мога евентуално да пробвам да докарам консистенцията, която съм правила досега, но ако имате някакъв hack - ще се радвам да чуя.
Иначе седях с маска с кокосово масло и мед, но не видях резултат, в смисъл , че в дължините не ми изглежда по-светла, следващият път ще сложа и кисело мляко за разкош евентуално.

# 81
Khadi-то го забърквам като Cultivators-a.
Моята коса е средна дължина, доста гъста.
От Cultivators използвах 2 пакетчета, от Khadi меря 50 гр с електронна везна и го забърквам с 200 мл вода(както и Култиваторса).

И така, и така съм влязла в темата да питам - някоя от вас ползвала ли е скоро Radico? Може ли да дадете отзиви? Бих я пробвала от любопитство по някое време.

# 82
Ползвала съм и Радико, но честно казано не виждам разлика с Култиватор'с-а. От готовите бои Кхади ми харесва най-много. И готовите на Хена, също, като те са и доста по-евтини, а реално вършат същата работа. Към тях съм си добавяла и алое на прах, амла, касия, за намаля интензивността на оцветяване и за по-светъл цвят...

# 83
Здравейте отново и от мен, в момента на шести месец боядисване с микс от Сахара и Култиватор'с.
Боядисвам се на всеки три седмици с половин опаковка Сахара и на това количество след като оксидира слагам едно пакетче от четирите в кутията Cultivator's карамел (след миксване с вода), т.е нещо като 2:1, за да направи малко по-кротък цвят. На последното боядисване преди седмица обаче реших да не го убивам и не сложих, и направих ето този пожар Smiley
Скрит текст:
Основата ми, вярвам, е като на Lady Brinne, може би една малка идея по-тъмна. Понеже реших да я пусна дълга, следя приблизително и как расте. Започнах от каре до раменете, покрито с боя в естествената ми седмица след дълго изрусяване – пораснала е сигурно с едни десет сантиметра за тези 6 месеца Relaxed

# 84
Този пожар е разкошен

# 85
Elisheva, като натурална червенокоска си. Simple Smile

# 86
С чак толкова ярък естествен цвят май не познавам никого. Хем и като се качи снимка във форума обикновено са като поизмити цветовете, представям си на живо какво е... Разкошно огнено червено иначе, завидях благородно. Моята основа е светло кафяво и чак така няма как да стане, освен върху побелелите кичури. Но пък те с такова темпо се увеличават че ще докарам и аз до такава глава, има време Grinning

# 87
Мнооого ви благодаря! Flowers Hibiscus
Хената прави ужасно як и много естествен цвят, но и според мен когато е леко подразредена с други билки. Сахарата пък е толкова силна, че наистина на дневна светлина (на снимката) светя Joy
Може би с малко по-светла/червеникава основа ще е тотално неразличимо от естествен цвят. Познавам доста британки и скандинавки с естествено червени коси—тези, които наричат strawberry blonde, а не по-тъмните нюанси на auburn—и винаги съм си мислела какъв умопомрачителен бляскав разкош могат да направят дори с една супер рядка и течна хена ей така, като маска за коса просто и не разбирам защо не го правят Grinning От друга страна предполагам, че голяма част от много красивите снимки на джинджъри в Интернет са всъщност точно момичета, които го правят.

# 88
Като казах "естествена червенокоска" си мислех точно за ирландките и скандинавките, при които има доста такива жени. Simple Smile
Но за този цвят си трябва и съответния тен на кожата. На мен ми става такъв цвят, но изобщо не ми подхожда на студения подтон на кожата...

# 89
Здравейте! Днес използвах златисто медната смес на Хенафокс. Резултата е оранжево. Как  да променя, за да не е толкова фрапантен?🤨

Общи условия

Активация на акаунт