Отговори
# 525
  • Столичанин ама не в повече :D
На 20 г. ако имаха акъл като на 35+ щеше да е друго. За съжаление някои умело се възползват от наивността и липсата на опит, знание, находчивост и аз не знам как да го нарека.
Ако на 20 г. хората имаха акъл като на 35+ човечеството отдавна да е приключило съществуването си.  Simple Smile То и това е една от причините за голямата част от момите на 35+ да е много трудно да създават семейства, защото обвързването и бракуването неминуемо е свързано и с известна доза наивност, защото в крайна сметка човек без недостатъци не съществува и по-старите жени се вглеждат много по-сериозно в тях (от което разбира се и губят де Sunglasses ).

# 526
  • Living for Pleasure
П.П. Аз изпитвам ужас от мъже, които виждайки, че имам дом, стабилна работа и пари, започват да ми предлагат брак.
Това изречение ми направи впечатление.
Смяташ ли мъжете също да изпитват ужас от жени които напират за брак когато видят (и въобще не започват връзка без) налични дом, стабилна работа и пари за добра стратегия като при теб?

# 527
П.П. Аз изпитвам ужас от мъже, които виждайки, че имам дом, стабилна работа и пари, започват да ми предлагат брак.
Смяташ ли мъжете също да изпитват ужас от жени които напират за брак когато видят (и въобще не започват връзка без) налични дом, стабилна работа и пари за добра стратегия като при теб?
Каквото и да си говорим, по-желани за брак и съжителство са успелите мъже и жени.

# 528
На 20 г. ако имаха акъл като на 35+ щеше да е друго. За съжаление някои умело се възползват от наивността и липсата на опит, знание, находчивост и аз не знам как да го нарека.
То и това е една от причините за голямата част от момите на 35+ да е много трудно да създават
Като гледам и на ерените им е много лесно да създадат семейство 😆

# 529
  • Living for Pleasure
Каквото и да си говорим, по-желани за брак и съжителство са успелите мъже и жени.
Аз също смятам така, за това се учудих от цитата. Като цяло при повечето мъже това ще е търсен ефект, а не повод за ужас, и ми беше интересно да разбера от къде идва разликата. Може би от годините.
Също тук потенциално се отваря и вратичката на разговора за чувства срещу ресурси. Ако човек гледа само от призмата на ресурси, наистина ако ти си ОК от тази гледна точа, всяка връзка може да е само източник на ужас. Въпросът който следва е, ако ти си човек за който имат значение чувствата, как е най-добре да се предпазиш от хората които само ги интересуват ресурсите, след като вече утвърдихме че и мъжете и жените с повече ресурси са като цяло по-желани?

# 530
Разбира се, че парите са фактор. С гола любов не се живее. Да не говорим колко комплексиран може да бъде мъж на средна възраст без пукната пара. Няма по-жалка картинка.
Хем беден, хем злобен, хем с изисквания най-яката кака да го иска само заради "вътрешната му красота".

# 531
  • Столичанин ама не в повече :D
То и това е една от причините за голямата част от момите на 35+ да е много трудно да създават
Като гледам и на ерените им е много лесно да създадат семейство 😆
Да, но както ти сама написа, пълно е с мъже (не с жени, а с мъже  Wink ) дет искат неангажиращ секс. Smile
Разбира се, че парите са фактор. С гола любов не се живее. Да не говорим колко комплексиран може да бъде мъж на средна възраст без пукната пара. Няма по-жалка картинка.
Хем беден, хем злобен, хем с изисквания най-яката кака да го иска само заради "вътрешната му красота".
А всъщност какво се разбира под "без пукната пара" или "беден"? Thinking

# 532
Неспособен да издържа сам себе си още живещ при мама например и чакащ я в края на месеца да вземе пенсия, че да си купи цигари и пиене, така по ясно ли е?

# 533
  • Living for Pleasure
Неспособен да издържа сам себе си още живещ при мама например и чакащ я в края на месеца да вземе пенсия, че да си купи цигари и пиене, така по ясно ли е?
А ако може да се издържа сам, и дори подпомага родителите си, но все още живее с тях за потенциално спестяване на пари за примерно апартамент в бъдеще?
Въпроса ми е толкова точен защото горното го виждам супер често, и при мъже и при жени. Като цяло единствените хора сред познатите и колегите ми които не живеят с родителите са са или семейни/в дългогодишна връзка, или наследили апартамент, или директно родителите са им купили такъв (или са просто от провинцията).

# 534
Айде, айде не на мене тия. Жените много по-често се изнасят с време и дори пращат пари на родителите си, но живеят сами, за да не им "светят", че спят неомъжени с гаджето в детската.
При мъжете е друго - тати носи, мама меси, да живей труда.
Той си работи за "себе" си, купува си боклуци и чака родителите му да ритнат камбаната, че да наследи апартамента.
Даже се и чуди как никоя не му се връзва да спи с него в детската докато мама меси мекички, а баща му псува мача в хола. Как може някоя жена да не иска такъв живот?

# 535
  • Living for Pleasure
Айде, айде не на мене тия. Жените много по-често се изнасят с време и дори пращат пари на родителите си, но живеят сами, за да не им "светят", че спят неомъжени с гаджето в детската.
При мъжете е друго - тати носи, мама меси, да живей труда.
Той си работи за "себе" си, купува си боклуци и чака родителите му да ритнат камбаната, че да наследи апартамента.
Даже се и чуди как никоя не му се връзва да спи с него в детската докато мама меси мекички, а баща му псува мача в хола. Как може някоя жена да не иска такъв живот?
Не го виждам това жените по-често да се изнасят. Дори напротив - повечето ми наблюденията са именно върху жени. Единствената разлика която виждам е че в графата родители купили апартамент на дете, само жени са там, а при графа болен родител, само мъже са тези които се грижат за тях. Но го има факта че мъже с много добри заплати, които нищо няма толкова да спестят спрямо това което изкарват, все пак да не се местят. Не съм забелязал при тях да имат проблем с намиране на гаджета обаче.
Може отново да има разминаване заради разлика в поколенията.

# 536
И друг път съм го писала и пак ще го напиша,
Мъж без пари, го обича само майка му.
Толкова. Както искате, така си го интерпретирайте.

# 537
  • Living for Pleasure
И друг път съм го писала и пак ще го напиша,
Мъж без пари, го обича само майка му.
Толкова. Както искате, така си го интерпретирайте.
Това всеки мъж го знае. Въпросът е друг.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 00:14 от Gentleman of Leisure

# 538
Какъв?  Не съм била никога меркантилна, често давам повече, отколкото получавам,но в замяна си имам мои изисквания. Дали мъжът ще живее сам или в общо жилище , не съм се замисляла.

# 539
Какъв?  Не съм била никога меркантилна, често давам повече, отколкото получавам,но в замяна си имам мои изисквания. Дали мъжът ще живее сам или в общо жилище , не съм се замисляла.

Според много мъже и изисквания не трябва да имаш.
Дали мъжа ще живее сам или в общо жилище и за мен не е било проблем, проблем е ставал когато той не иска да се изнесе от детската стая и иска и мен да ме набута там.

Общи условия

Активация на акаунт