Рим - 26 тема

• 50 078
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Проверявайте често, те пускат. Ама ако са от днес за утре не знам дали и ще има.

# 106
  • Пловдив
Ако планирате и други забележителности, освен Колизеума, е изгоден Рома пас и се резервира лесно без дебнене.

# 107
Малко след като писах тук, refresh-вах страницата на официалния сайт и наистина бяха пуснали за 2-3 дати, една от които беше моята 🤗 Извадих късмет! А някой знае ли какъв 25.04 какъв празник е и дали повечето обекти ще работят тогава? Видях, че Колизеума ще е затворен

# 108
Малко след като писах тук, refresh-вах страницата на официалния сайт и наистина бяха пуснали за 2-3 дати, една от които беше моята 🤗 Извадих късмет! А някой знае ли какъв 25.04 какъв празник е и дали повечето обекти ще работят тогава? Видях, че Колизеума ще е затворен
Годишнина от Освобождението.
Anniversario della Liberazione

# 109
  • Milano
Няма да е затворен Колизеума, а ще е безплатен на 25.04., както и на 02.06 и 04.11.2023г.
Това важи и за останалите държавни музеи в цялата страна по решение на министъра на Културата.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 09:00 от regina di cuori

# 110
Щом видях че не продават билети за тази дата, реших че заради празника ще почиват, а то.. 😀 Благодаря за информацията!

# 111
Здравейте,

Ако някой е купувал билети от приложението GetYourGuide за Ватиканските музеи и Колизеума, моля да потвърди!
Освен плащането, което е онлайн, самите билети се взимат от посочени офиси в приложението, а не се изпращат като QR  код или по друг начин онлайн на имейл.
Задължително се взимат от офисите посочени в приложението? Правилно ли съм разбрала? Благодаря предварително!

Писах преди време за онлайн билети за Колизеума от сайта GetYourGuide. Плащането мина, но не получих билетите с QR код, а следния отговор:
Това не е вашият официален входен билет. Осребрете ваучера, за да получите официалния билет в туристическия офис на Piazza d'Aracoeli 16 (близо до Piazza Venezia), на 15 минути пеша от Колизеума. • Закъснели не се допускат

Място на срещата
Piazza d'Aracoeli, 16, 00186 Рим RM, Италия

Осребрете своя ваучер в офиса на Туристическата агенция. Ако сте с лице към паметника на Виторио Емануеле II, мястото за среща е от дясната страна. Вземете автобус, трамвай или пешеходен маршрут до Piazza d'Aracoeli, 16 (до Piazza Venezia).

09:20 - Явяване на сборния пункт 10 минути преди избрания час, за да не изпуснете запазения час.

Някой купувал ли е билет по този начин?

# 112
  • София
Здравейте,

Организирам пътуване в Рим от 18.05 до 23.05 и се опитвам да направя резервация за Пантеона, но ударих на камък. Този линк на първа страница не е актуален, намерих друг, но ми иска аудиогайд за 8.5 евро +безплатна резервация, не виждам билети за деца и дали има въобще такива. Някой резервирал ли е онлайн скоро и ако да къде?

# 113
  • София
Здравейте,

Организирам пътуване в Рим от 18.05 до 23.05 и се опитвам да направя резервация за Пантеона, но ударих на камък. Този линк на първа страница не е актуален, намерих друг, но ми иска аудиогайд за 8.5 евро +безплатна резервация, не виждам билети за деца и дали има въобще такива. Някой резервирал ли е онлайн скоро и ако да къде?

Аз като ходих миналата година /май 2022г./беше безплатно и не се изискваше резервация, но пък се чакаше на опашка. А сега нямам представа как е. То не ти и трябва гид за Пантеона точно., поне според мен. Опашката вървеше бързо.

# 114
Рим, Пантеонът става платен: билетът ще струва 5 евро
ХРОНИКА
16 март 2023 г. - 16:20 ч
Освобождават се от такса деца под 18 години, защитени категории и учители, придружаващи училищни групи, както и римски граждани и вярващи, участващи в религиозни и култови дейности

Входният билет за Пантеона ще струва 5 евро, но различни категории ще могат да влизат безплатно: 70% от приходите ще отидат за Министерството на културата, 30% за Римската епархия. Това е новото споразумение за регламентиране на използването на базиликата Санта Мария ад Мартирес, по-известна като Пантеона. Споразумението беше подписано от MiC, представляван от генералния директор на Генералната дирекция на музеите и от директора на дирекцията на държавните музеи в град Рим и капитула на базиликата Санта Мария ад Мартирес. Достъпът на вярващите за участие в религиозни и богослужебни дейности ще бъде напълно безплатен.

# 115
Здравейте,

Ако някой е купувал билети от приложението GetYourGuide за Ватиканските музеи и Колизеума, моля да потвърди!
Освен плащането, което е онлайн, самите билети се взимат от посочени офиси в приложението, а не се изпращат като QR  код или по друг начин онлайн на имейл.
Задължително се взимат от офисите посочени в приложението? Правилно ли съм разбрала? Благодаря предварително!

Писах преди време за онлайн билети за Колизеума от сайта GetYourGuide. Плащането мина, но не получих билетите с QR код, а следния отговор:
Това не е вашият официален входен билет. Осребрете ваучера, за да получите официалния билет в туристическия офис на Piazza d'Aracoeli 16 (близо до Piazza Venezia), на 15 минути пеша от Колизеума. • Закъснели не се допускат

Място на срещата

Осребрете своя ваучер в офиса на Туристическата агенция. Ако сте с лице към паметника на Виторио Емануеле II, мястото за среща е от дясната страна. Вземете автобус, трамвай или пешеходен маршрут до Piazza d'Aracoeli, 16 (до Piazza Venezia).

09:20 - Явяване на сборния пункт 10 минути преди избрания час, за да не изпуснете запазения час.

[/quot

Да. Точно така. Отивате, вземате си билетите и продължавате към Колизеума. За Ватиканските музеи бяхме с екскурзовод и там имаше лека драма, но ...

# 116
  • София
Здравейте,

В първата седмица от април входът беше безплатен през седмицата и без резервация. Наистина се чакаше на опашка, за да се влезе. Но и аз четох, че ще го правят платен, само не разбрах точно от кога.

# 117
Миналата седмица беше още безплатен. Имаше опашка,но минаваше супер бързо

# 118
  • Пловдив
Имаме билети за музеите във Ватикана за петък /края на май/, когато са с удължено работно време.  Разбрах, че предишни години след 18.00 в петък  са затваряли част от музеите - пинакотеката, галерия Киарамонти и др. Опитвам се да намеря информация как ще работят този май, но не откривам нищо. Бихте ли ми помогнали -къде да проверя/следя за актуално работно време?
Ще бъдем в Рим за петдесетница  и се чудя, дали да отидем в Пантеона за pentecost / с деца на 15 и 12 ще бъдем и оттам ми е колебанието/. Моля, тези от вас които са били да споделят отзиви!

# 119
Здравейте,

Място на срещата

[/quot

Да. Точно така. Отивате, вземате си билетите и продължавате към Колизеума. За Ватиканските музеи бяхме с екскурзовод и там имаше лека драма, но ...
И за Ватиканските музеи съм резервирала по същия начин билети, явно този сайт не е много удачен.

Общи условия

Активация на акаунт