Рим - 26 тема

• 51 228
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • В центъра на моретата
В Рим взехме такси от летището. Имаше наредени коли, договорихме цената (50 евро) и така тръгнахме. Всъщност нямахме друга опция, защото пристигнахме късно, освен това самолетът имаше закъснение. Смятах да взема билети за автобуса до Термини още като чакахме за прекачваме, но след като се забави втория полет се отказах, защото можехме да изтървем автобуса.

Freenow ползвахме за Барселона, става и за Рим. Изтеглих го, докато бяхме в Барселона. Предполагам, че имат и други приложения, но от това само мога да дам мнение. Още ми е на телефона и смятам да го ползвам при пътуване в Европа, защото се ползва в за различни европейски държави.  Uber не съм ползвала, но съм чувала от познати, че са също доволни.
Всъщност можете да си изтеглите и сега някакво приложение и да го тествате с маршрутите, които смятате да ползвате и ако не ви хареса го триете.

# 316
  • Наблизо
Здравейте!
Резервирахме в последния момент пътуване до Рим за 14ти юли и..с билетите е сложно.
Търся за Колизеума и няма нищо под 50-60 евро в момента.За Ватикана също..
Имате ли някакви идеи или трябва да купувам скъпите?
Благодаря много!

# 317
  • София
Вижте в tiqets.com, аз от там взимах. Ако взимате с водач е по-скъпо. Насочете се към самостоятелно обикаляне или с аудиогайд. Иначе с гид си е скъпо.

# 318
Висок сезон е в момента, много трудно е да се намерят бюджетни билети в такъв кратък срок.
За Колизеума си взехме билети с гид и достъп до арената плюс включен римски форум и палатински хълм. За двама човека излезе около 350 лв. Всяка стотинка си заслужаваше. И на други места бяхме с водач и изобщо смятам, че ако човек се интересува от история и наистина иска да разбере малко повече за местата, които посещава, а не само за снимка, си струва да инвестира.

Аз лично във Ватикана не бих отишла отново или поне не през силен сезон, може би зимата. Пускат супер много хора, всички бързат да стигнат до Сикстинската капела, на места изобщо няма вентилация и климатизация в музеите. Вътре е задушно и през повечето време не можеш да видиш нищо съществено от колекциите - просто е море от хора, което те повлича.

Ако все пак го решите като посещение, поне си вземете skip the line  опциите - иначе може да чакате с часове на страхотен пек, което не е за подченяване в средата на юли.

# 319
  • sofia
Здравейте,
Преди малко влязох за първи път в сайта на ватиканските музеи (линкът от първа стр.), но за датата 22.08 ми дава not bookable. Какво трябва да значи това - че са свършили или не са пуснати още? И детето, което е на 11, безплатно ли влиза и как му купувам билет?

# 320
  • Пловдив
Все още не са в продажба. При нас в края на май във Ватикана беше доста спокойно Снимките са правени между 13 и 18 ч.

Избрахме петък за посещение и мислехме, че стоим до края, но беше толкова рехаво, че  до 19 часа бяхме минали основните музеи и излязохме.

# 321
Вие сте истински късметлии. Благородно завиждам.

# 322
При нас в края на април в залите, които показвате, нямаше къде игла да пуснеш, а в тази с картите дори имаше служители, които подканяха потока да бърза.

# 323
При нас в края на април в залите, които показвате, нямаше къде игла да пуснеш, а в тази с картите дори имаше служители, които подканяха потока да бърза.

Сейм средата на април, на нашия Великден

# 324
  • Наблизо
Благодаря много,все пак купих през get your guide.Още докато избирах между различните опции и всичко свършваше.За Ватикана със скип дъ лайн и колизеума и палатинските музеи ми излезе към 190€.
Сега ще разгледам добре първия пост за да си изберем хубави места за хапване - ако имате идеи,ще съм благодарна Simple Smile

# 325
# 326
Аз много харесах храната в това заведение: https://www.lalocandadieugenio.com/
Собственикът се опитваше да обърне внимание на всеки гост. Тях Ото вино също беше много пивко.
Този също, имаше много вкусни рибни храни, виното също беше много добро: https://ristorante-porto-romano.business.site/. Това заведение е по-младежко.
Този бар също си струва: https://www.shoppingsalou.com/en/listings/the-circus-bar/

# 327
  • sofia
Здравейте,
Има ли смисъл да следя дали ще се появят билети за Ватиканските музеи, след като вече няколко дни ми ги дава изкупени? Сега погледнах и tiqets.com и цените са от 30 евро нагоре, което е двойно. Имам ли друга алтернатива? За края на август става дума.

# 328
Децата ползват ли някакво намаление при автобусен транспорт, метро?До каква възраст?

Четох първа страница, но все пак, ако има някой с по-скоро пътувал!

От Чампино до Термини гледах за разни автобуси(Кои от тях имат гише на летището?, Имат ли детски билети?) с цени 6 евро за възрастен.От тяхно гише, онлайн или от шофьор е по удачно закупуването.Още ли трябва да се разпечатват(при онлайн)?

Автобус 520 до Чинечита(гледах посочения сайт, но не се ориентирам), спирки с имена, разписание има ли ли някъде?
Виждам само карта за него.
Деца до 10 години пътуват безплатно с градския транспорт в Рим - автобуси и метро, над 10 години плащат пълната цена. За трансфера по-големите деца ги таксуваха с пълен билет, а малкото не го таксуват (моите деца са на 2, 8 и 12 г.) Ние имахме предварително закупени билети, но на място ни издадоха хартиен билет и тъй като аз не бях разбрала, че билетите са двупосочни и ги изхвърлих, реално нямахме билети за връщането и купихме от хора, които заместват шофьора при проверката и продажбата на билети, тоест те седят на спирката и съдействат на хората, но нямат гише, бутка. В самите летища не съм сигурна, възможно е и там да има каси.
Здравейте,
Има ли смисъл да следя дали ще се появят билети за Ватиканските музеи, след като вече няколко дни ми ги дава изкупени? Сега погледнах и tiqets.com и цените са от 30 евро нагоре, което е двойно. Имам ли друга алтернатива? За края на август става дума.
От моето ровене установих, че билетите се пускат на официалния сайт точно 2 месеца преди датата, като това се случва в полунощ. За нашата датата, когато влязох на официалния сайт в 12:30 вече бяха изкупени. Според мен много фирми се издържат по този начин, изкупуват билетите и после препродават, а и туристическия поток в Рим е слабо казано "огромен". Така че аз си купих билети от tiqets.com и нямах проблеми. Имайте предвид, че освен цената има и такса онлайн резервацията (ако не греша към 5 евро на билет), така че оскъпяването не е чак двойно. Приближавайки датата билетите и по другите сайтове се изчерпват, така че е добре да вземете решение. Ние бяхме във Ватикана на 01.06.23 и към 09:15 края на опашката не се виждаше, беше много след завоя на ватиканските стени. Тоест ако идеята е да се редите и тогава ще си ги вземете на цените от официалния сайт и без такса резервация не съм сигурна колко рано трябва да сте там.
Децата ползваха намален билет за Ватиканските музеи.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 13:14 от anibo

# 329
  • София
От летището /Чампино/ можете да си купите билети за градския на касите на АТАС. Аз миналата година /май 2022/ си ги взех именно от там за автобус 520 /1,50 евро беше, важи 100мин вкл. и за метрото, така, че ако ползвате метро не го хвърляйте, защото ще успеете и ще минете с един билет/. Иначе в самото метро има машинки билети за метрото и градския по спомен 6 билета бяха към 9 евро.

Общи условия

Активация на акаунт