Рим - 26 тема

• 51 224
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
В момента сме в Рим и най-доброто решение беше предварително купуване на билети skip the line /аз ги взех от tiqets.com/. Никъде не сме чакали - нито в Колизеума, нито Ватиканските музеи. В Свети Петър отидохме в 8 часа сутринта и беше супер спокойно, без никакви опашки. За купола се плаща на място  - 10 евро с асансьор, 8 пеша, по стълбите.

# 301
atallaya, колко време преди пътуването купихте билетите?

# 302
atallaya, колко време преди пътуването купихте билетите?
20тина дни, като ги взех с опция за връщане на парите при канцелиране (което ги оскъпи с около 6-7 евро).

# 303
  • София
И аз купих вчера от Тикетс да Ватикана, без опция канселиране и са с около 5Е по-скъпи на билет. От половин месец дебна официалния сайт за моята дата, че се оказа, че ще може само един  ден от целия ни престой да отидем, но още в 0.30ч бяха разпродадени.
Аз да питам входът и изходът един и същ ли са за Ватикана?  В смисъл музея Леонардо Експириънс, който е там, подходящо ли е да се види след това, че ни е ранен часа за влизане и заслужава ли си?

# 304
Много благодаря за съвета. Не разбирам ако входът е безплатен, както и аз бях чела, то тези за 6 евро защо изобщо ги прадлагат, за който се "върже" ли? За музеите, Сикстинската капела и градината съм взела комбиниран билет с фиксиран час, така че Св.Петър може би ще бъде първи, преди километричните опашки.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 18:04 от sessil79

# 305
За Ватиканските музеи се влиза откъм северната страна, излиза се от Сикстинската капела точно до входа на Св. Петър. Впрочем ние към 11-12 излязохме от музеите, нямаше никаква опашка за базиликата, директно си вляззохме.

# 306
Много благодаря за съвета. Не разбирам ако входът е безплатен, както и аз бях чела, то тези за 6 евро защо изобщо ги прадлагат, за който се "върже" ли? За музеите, Сикстинската капела и градината съм взела комбиниран билет с фиксиран час, така че Св.Петър може би ще бъде първи, преди километричните опашки.
Ако е това https://www.getyourguide.com/st-peter-s-basilica-l2617/st-peter- … dio-guide-t80538/
изтегляш си мобилно аудио ръководство срещу тези пари.

# 307
След първото валидиране в автобуса на 3-дневната карта за пътуване, трябва ли после да се маркира при всяко качване в автобус или нищо не правя повече?

# 308
След първото валидиране в автобуса на 3-дневната карта за пътуване, трябва ли после да се маркира при всяко качване в автобус или нищо не правя повече?
Не, нищо не правите.

# 309
Здравейте,
Резервирах 2 билета за Колизеума за 6 юли
"Last Minute Entry Tickets + Audio-Video Device", език руски

Но в последния момент Руал Травел са сменили програмата и са сложили тогава другата платена вкскурзия и сега свободния ни ден е 5.07. Билетите са без опция за отказ и промяна на датата.

Предполагам няма да ни пуснат с тях на пети

Дали мога да ги продам на някого с голяма отстъпка, или ще искат и документ за самоличност на титуляра?

# 310
  • В центъра на моретата
Документ за самоличност не ни искаха, но билетите са с баркод и се чекират с едни машинки, в които са въведени продадените за деня билети със съответните баркодове. Ние за Саграда Фамилия в Барселона си купихме билети още от България, но се оказа, че сме ги купили през не от официалния сайт и датите на билетите, които букнахме не бяха тези, които са ни пратили. За съжаление това го разбрахме по трудния начин, като си изчакахме опашката и се оказа, че билетите са били за предходния ден. Грешката ни беше, че не сме ги проверили като са ги пратили. Върнаха ни, естествено. Обясниха ни, че този баркод е за съответната дата и няма как  да ни пуснат. Казаха ни официалния сайт и добре, че имаше за следващия ден, та си купихме.

# 311
Може ли малко помощ за да си сверя информацията - от мястото за настаняване ни предлагат цена на еднопосочен трансфер 55 евро плюс 10 евро за бебешко столче (летище Чампино до Рим, близо до вила Боргезе). Може ли да кажете дали цената е стандартна?

# 312
Да, цената е стандартна. Ние ползвахме юбер за 31 евро същото разстояние. Може да проверите и тази опция.

# 313
  • В центъра на моретата
Мисля, че от Чампино би трябвало да е около 30 - 35 евро такси. Ние от Фиумичино платихме 50 евро.
Според мен, изтеглете приложение за такси и си извикайте онлайн. Преди да го поръчате си избирате вида на колата (4+1 или по-голяма). Като въведете маршрута, излиза цената, която ще платите - въвеждате номер на карта и при поръчката заявява сумата за транзакция. Ако не намерите такси - сумата се връща. Относно бебешко столче не знам може ли да се поръчва през приложение.

# 314
Приложението от първа страница ли ползвахте Freenow или някое друго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт