Рим - 26 тема

• 51 160
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Аз обичам малки и уютни градчета. Не бих живяла там, но това, което видях там напълни очите и душата ми. Иска ми се да отида там и да имам повече време, да видя още и още. Иска ми се и да отделя няколко дни само да се разхождам по уличките, да сяда на кафенце и да не бързам за никъде.

# 556
Мен пък точно малките градчета не ме блазнят. Посещавам, харесват ми или не, но бих живяла само в голям град.
Примерно Тоскана регионът ми е любим, но не бих живяла в някое от малките места, а боже опази в някое място с лозя и винарна.
Много сме различни хората

# 557
Вчера се прибрахме и искам да споделя неща във връзка с Рома паса с уговорката, че ситуацията другата седмица може да се е променила.
Ние решихме да вземем Рома пас в Рим. Онлайн си запазихме само час за влизане в Колизеума от официалния сайт.
На място се оказа, че поради хакерска атака /вероятно затова и сайтът им не работи/ не може да ни издадат Рома пас, ако плащаме за него в брой. Наложи се да ползваме Get your guide, да купим онлайн пасовете, после с получения бар код се наредихме пак на гишето, където вече взехме пасовете.
Трябва да се прецени кое ще ви е по-удобно и по-спокойно - дали преди да тръгнете за Рим да купите онлайн пасовете или там на място пак онлайн, едно и също е, но поради езикова бариера/слаб интернет вторият вариант може леко да ви притесни.

За опашките - ние имахме онлайн билети за музеите във Ватикана и както писах горе резервация за Колизеума, никъде не сме чакали на опашка, за да влезем, защото билетите дават предимство. Най-много сме чакали по около 5 минути в зоните за проверка, което е нормално.
За базиликата Св. Петър е добре да се отиде рано сутринта, след 07.30, пак има опашка /аз не очаквах, че ще е толкова дълга по това време/, но е с по-малко хора и върви сравнително бързо - след 20 минути чакане бяхме в базиликата.

# 558
Нещо не разбрах, защо не платихте с карта на касата, а онлайн? Да разбирам ли, че има отделно гише за Рома пас?
Там продават картите без предварително да сте ги заявили или как?

# 559
Аз купих билети за Рим преди няколко месеца, но за съжаление няма да отидем… Октомври се оказа странен месец - смятах, че вече ще е по-спокойно, а времето - приятно, но цените за настаняване са ужасяващи… За около 500лв. спиш в миниатюрна кутийка.

# 560
Аз купих билети за Рим преди няколко месеца, но за съжаление няма да отидем… Октомври се оказа странен месец - смятах, че вече ще е по-спокойно, а времето - приятно, но цените за настаняване са ужасяващи… За около 500лв. спиш в миниатюрна кутийка.

Къде търсите и кои са датите ви? Колко човека сте?

# 561
Нещо не разбрах, защо не платихте с карта на касата, а онлайн? Да разбирам ли, че има отделно гише за Рома пас?
Там продават картите без предварително да сте ги заявили или как?
Защото така ни казаха - не продават пасове заради тази хакерска атака. И ние се учудихме после как ни го издават и как проверяват в системата си, че имаме платени такива. Вероятно проблемът е свързан със системата на разплащане.

Не е отделно гише, няколко бяха в този информационен център.

И в двата варианта дават пасове - и онлайн поръчани, и без предварително да си поръчал.

# 562
  • София
Здравейте! Записвам се да чета с интерес Simple Smile , защото съм била в Рим 2001 г. и ще ми е интересно като отида да видя промяната в града и да го покажа на децата ми Simple Smile

# 563
Мога ли да закупя билети за Колизеума на място като краен вариант? Следя посочения сайт от първа страница от няколко дни, но не мога да избера определен ден, сега е отворено до 1.11 и 1.11 вече е зает, вчера не можеше да се избере, днес в същото с 2.11. От лаптоп изобщо не се отваря сайта поне при мен и просто започвам да се притеснявам, че няма да успея да взема билети.

# 564
Може на място, има каса пред Колизеума. Отидете преди отварянето сутринта и ще чакате по-малко.

# 565
  • София
M.Angelovaaa, аз бях на вълна закупуване на билети за Колизеума тия дни и успях, така че ще споделя моите наблюдения и опит, дано ви бъде полезно.
Аз трябваше да купя билети за 30 октомври и понеже бяха повечко (6 броя), следих няколко дни сайта, да видя кога се появяват билети, тъй като бях чела някъде, че пускали допълнителни бройки седмица преди датата. Това, което установих е, че наистина често пускат бройки 6-7 дни преди датата, но не винаги, не в определен час (поне аз не установих такъв), т.е. трябва да се следи и понякога има за няколко часа по повече бройки, но понякога са за 3-4 часа по 2-3 бройки. Другото интересно обаче, което на мен ми свърши работа е, че пускат бройки късно вечерта. Аз понеже съм нощна птица и стоя често до късно на компютъра, една нощ към 1ч проверих, и се оказа, че има много билети. Не мога да гарантирам, че е всяка нощ, но на два три пъти проверих и имаше. Аз как купих моите - на 30 септември често през целия ден проверявах за 30ти октомври, но само на 2-3 пъти уцелвах по 1 билет. След 1 през нощта проверих и имаше билети за няколко часа за 30ти октомври, но по-малко бройки, отколкото на мен ми трябваха - по 3-4. Към 1:30 пак проверих и - джакпот! Имаше за много часове през деня (на 3 страници излизаха) и по много бройки. Например, аз взех за 10ч сутринта, имаше 17 бройки.
Та така, надявам се да бъде полезно за вас, а може би и за други търсещи билети. Ако през деня не намерите, пробвайте късно през нощта - към 1 - 1:30. Например тази вечер може да пробвате за 1.11. Не мога да гарантирам, че всяка нощ пускат, но има шанс. Ако не успеете - може да пробвате 7 дни преди датата или в други сайтове - get your guide, tiqets.
Е, ако не ви се занимава, Lady Vengeance виждам е писала, че може и на място Simple Smile

Редакция: Понеже октомври е 31 дни днес би трябвало да продават за 01.11.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 15:28 от kali_kat

# 566
Благодаря, момичета!
Сутринта нямаше билети за 1.11, сега има, но пак не успяваме да закупим. Пробваме и двамата със съпруга ми, за различни часове, но сайтът просто зарежда безкрай и не отива към "плащане" 🥴 ще пробвам през нощта, когато евентуално е по-малко натоварен. Все ми се иска да избегнем чакането на опашка, дано имаме късмет.

# 567
  • София
Хм, странно. И аз сега пробвах през компютъра и ми зарежда и не отива към плащане.  А като затворя и отворя отново, билета си стои свободен.
Във всеки случай мога да потвърдя, че не е при вас проблема, явно си е от сайта. Simple Smile

Между другото, в момента има доста билети за 09.10, така че явно си пускат 7 дена преди датата.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 16:57 от kali_kat

# 568
Здравейте! Забелязвам, че повечето пътувате на свободно, но все пак трябва да попитам. Някой от вас пътувал ли е до Рим с туристическа агенция away?

# 569
  • България
Здравейте,
Как бих могла с градски транспорт да стигна от Термини до Трастевере?

Общи условия

Активация на акаунт