Рим - 26 тема

• 51 180
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • В центъра на моретата
Ползвала съм Free now в Испания би трябвало и в Рим да е същото. Трябва на има вкарана карта в приложението. Задава се адреса, до който трябва да се ходи, избира се вида кола, в смисъл брой места (4+1 или миниван), приложението автоматично изчислява цената, която трябва да се плати по зададения маршрут и ги удържа от картата след като се пусне поръчката. В случай, че няма свободна кола и поръчката не се осъществи, парите се връщат обратно в картата. Излиза съобщение, ако няма свободни коли. Съответно и обратното - пише след колко минути ще дойде. На шофьора не се плаща нищо, тъй като е платено с карта.
Ние в Испания в час пик по никакъв начин не успяхме да поръчаме такси. Добре че на връщане за България полетът беше ранен и поръчахме без проблем.

# 541
Благодаря за отговора!
При нас не проработи - минахме всички стъпки до плащането включително, но никаква обратна връзка и потвърждение не получихме, пари също не взеха.
Може инцидентно да е станало при нас, а приложението да си е добро.

# 542
Аз също не успях да ползвам приложението.

# 543

Извинявам се за Лаишкият въпрос , но правилно ли разбирам, че със сити пас срещу 97 евро избираме три атракции / една от които Ватикана/ и ползваме 10% отстъпка за четвърта?

# 544
Здравейте, понеже в понеделник за сефте ще посетим Рим имам въпрос, за който въпреки,че доста изчетох не ми стана ясно. Понеже за Колизеума така и не успяхме да си вземем онлайн билети, ако на Чампино си купим Roma Pass тя дава ли ни някаква гаранция, че ще успеем да влезем съоветния ден в Колизеума? Също така с нея ще трябва ли някъде да звъним за резервация или да се редим на опашката за билети (където да ни дадат безплатни) или просто директно отиваме на някаква по-малка опашка за притежатели и от там директно влизаме? Сайта на Рома Пас не работи и вече наистина се обърках. Благодаря предварително за отговор Simple Smile

# 545
Преди една седмица се върнахме от Рим.
Нямахме предварително закупени билети за Колизеума.Преди обяд се наредихме на опашка,чакахме не повече от час и взехме за същия ден.За възрастни е 17евро, за деца до 18г.е безплатно,а между 18 и 24г е 3евро

# 546
С Рома пас може да се влезе, но пак трябва резервация на сайта.
В тия жеги да се виси на опашка...

# 547
Здравейте, понеже в понеделник за сефте ще посетим Рим имам въпрос, за който въпреки,че доста изчетох не ми стана ясно. Понеже за Колизеума така и не успяхме да си вземем онлайн билети, ако на Чампино си купим Roma Pass тя дава ли ни някаква гаранция, че ще успеем да влезем съоветния ден в Колизеума? Също така с нея ще трябва ли някъде да звъним за резервация или да се редим на опашката за билети (където да ни дадат безплатни) или просто директно отиваме на някаква по-малка опашка за притежатели и от там директно влизаме? Сайта на Рома Пас не работи и вече наистина се обърках. Благодаря предварително за отговор Simple Smile
Трябва да имате резервация за влизане с Рома пас от сайта на Колизеума или да чакате на опашката и от касата да си вземете безплатните билети.

# 548
  • Благоевград
Бяхме  в Рим в края на март тази година и бяхме в отседнали в Трастевере. Там мога да препоръчам едно малко кафене, в което предлагат страхотни сандвичи от порядъка между 5 и 9 Евро. Казва се "Sto bene". В страницата им в ИГ виждам, че предлагат и обедни блюда. От санвичите пробвахняколко, но този с моцарела и брезаола, много ме впечатли като вкус. Съпругът ми хареса сандвич с патладжан и масло от трюфел. Не работи в неделя. Също така, препоръчвам "Pizza Alice", има разнообразие. 1 голямо парче и 1 половинка излизат около 10 Евро, но за 2-ма е напълно достатъчно. Фаворит са ми пицата с картофи и пицата с чушки и бурата. Не се лъжете да чакате за "Tonarello", абсолютен капан за туристи и доста скъпо. Пастата не беше Ал денте, а направо си беше сурова, поне в моята полция. Там предлагат иначе страхотен пържен артишок, много ми хареса. Другите ядоха лазаня и беше чудесна, корите се топяха в устата. Аз хапнах паста с доматен сос и голямо кюфте. Пастата с миди също беше вкусна. Но като цяло нищо особено, а скъпо.
Препоръчвам ресторант "Carlo Menta", много добри цени, вкусна храна. Опитах шкембе по римски, ньоки с доматен сос и минестроне. Другите ядоха пици и казаха, че са чудесни. Тирамисуто също беше вкусно.
Моят фаворит обаче на сладкиши са сладките сфолятеле. Купихме от една сладкарница от дясната страна на Пантеона или на Фонтана ди Треви (съжалявам, не помня). Уникално вкусни. Опитахме и каноли, не е моето.
За съжаление бяхме за 2 дни и половина е не мога да кажа, че сме видели кой знае какво, направо си е нищо. Колизеум, Палатин, Римски форум, Трастевере, площад Навона, Кампо де Фиори, замъка Сант Анджело, паметникът на Виктор Емануил - и отвътре, Ватикана отвън и Папата на месата  по повод Цветница. Още толкова много места останаха, които не видяхме, а много исках, защото Рим ми е мечта от 10 години, а да заради любовта към Италия се записах и на езиков курс. Бях много щастлива, че успях да говоря с местните и да упражня няколко думи и изрази.

# 549
Не съм съласна за Tonarello. На капаните за туристи няма такива опашки. За скъпо също не мога да се съглася. Може би сравнено с Карло Мента е скъпо, да.
За Карло Мента е писано много в темата. За мен точно там храненето е с компромис, но поне е евтино. Първите два пъти, когато бях в Рим и аз много му се радвах.

# 550
  • София
signora_tina, и на нас Pizza Alice много ни хареса - толкова ни се услади, че няколко пъти ядохме от нея.

Докато прехваленият Пицариум Бончи с големите опашки и хвалби из нета изобщо не ни впечатли. Местни приятели споделиха, че преди е бил добре, но след като го сложили в някаква класация и започнали опашките, паднало и качеството.

# 551
С Рома пас може да се влезе, но пак трябва резервация на сайта.
В тия жеги да се виси на опашка...
В неделя се върнахме от Рим и съм със смесени чувства
При нас опашката неше много голяма и не ни се чакаше .Най -много ме впечатли Ди треви и Ватикана.Мъжът ми ме счупи от ходене.10 км всеки ден.Поне времето ни беше хубаво
Площадите за мен си бяха загуба на време,нищо особено ,на всеки площад изчитах инфо😂като екскурзовод .
Рим ми се стори много мръсен,олющени сгради и блокове,западнал.Пълен с бездомни.Ясохме на няколко места,не ми допадна храната.Другото ,което ми направи впечатление,че само в единият от ресторантите готвеше италианец,сервитьор също италианец-направо си беше чудо.Но и там храната не беше нищо особено.
Ядохме и ризото с морски дарове,риба тон ,пишешко,паста пица .Десерти много опитахме,пак нищо не беше  супер,явно се продава много добре легендата за вкусните италиански храни.

# 552
  • В офиса
Хм, бяхме преди година, бездомни не видях, или не са ми направили впечатление. За разлика от Мадрид, където просяците и бездомните ме отвратиха. Да, не бяха лъскави сградите и не беше чисто, но нямаше просяци, не повръщаха и не пикаеха по улиците (отново референция Мадрид) На площадите най-хубавото бяха фонтаните. Обиколихме 10-15 площада с фонтани, всичките бяха много красиви, макар не всичките такива внушителни като Треви. И за храната, как избирайте заведения, по отзиви в Гугъл, или случайно? Храната, която ядохме, беше проста и вкусна. Наистина ми е тъпо, на мен Рим ми остави хубави чувства.

# 553
Приемам, че в Рим не ви е харесало, защото всеки в определен момент е с различна нагласа и възприятията са му различни. Там има толкова много изкуство, на което очите да се насладят само като се разхожда по улиците, но всеки търси различни неща.
За храната също ми е много чудно ние сядахме на различни места, само едно ресторантче посетихме няколко пъти, тъй като беше на удобно място до хотела. Не сме гледали отзиви и навсякъде беше много вкусно. Бях в Рим още седмица наистина на едно от местата обслужването беше под всякаква критика, но ядохме страхотна пица на пещ....
С други думи казано ме само Рим, но според мен Италия не е вашето място. Ориентирайте се в друга посока, за да сте доволна от разходката си.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 09:50 от gigi-gagi

# 554
Много е индивидуално дали някъде ще ти допадне или не и това е напълно нормално. За мен най-гнусното място, което съм посетила, е Египет. И бях много учудена, че никой не говори за мърлящината и мръсотията.
Рим ми е от любимите градове по ред причини. Била съм доста пъти и като цяло бих живяла там.

Общи условия

Активация на акаунт