Рим - 26 тема

• 51 187
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Италианската бира не става.

всъщност и доста евтина италианска бира, взета от супермаркета даже е в пъти по-добра от нашите Каменици, Загорки, Астики и прочие...

а Перони, Моретти(италианската, не тази, дето я правят в Румъния и я продават тук сега), Поретти, Инхюза и още много други са много хубави бири, а това даже не са крафт бири, а обикновените!!! италиански, стават си и още как!

**Моретти е добра, ако на нея пише ОРИГИНАЛ, а не Аутентика... Wink

разбира се сравнявам с българските бири, не с чешките Wink, там е друга бира

# 526
  • В центъра на моретата
Всъщност да, ако се сравняват с българските - вероятно стават. Но нашето семейство е фен на чешки, крафт и ипа бири и затова писах така. От години не съм пробвала българска бира. В Трастевере седнахме в бирария само с крафт  бира, не беше зле сравнено с останалата им бира, но ... има още  върху какво да поработят Grinning  Може би, все пак вината им са по-добра опция.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 11:00 от zaek

# 527
Ама това са различни видове бира, не е коректно да казвате за нещо, че не става, когато всъщност е различно от това, което харесвате. Италианските бири са леки и пивки, чешките са по-горчиви, но общо взето е сравняване на круши с ябълки.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 16:44 от Melusine

# 528
Ние сядахме в Borgosteria - близо до Ватикана, и Enoteca Corsi - близо до площад Венеция - много симпатични заведения, вкусни ястия. Около 20-25 евро за основно.

# 529
А забравих да попитам и там ли грамажите ги намалиха на половина,както на всякъде за сметка на цената😊

# 530
  • София
Ние хапвахме в две ресторантчета в Треставере и бяхме доволни. Сладоледът от там също най-ни хареса(а и беше най-евтин). На път за Термини седнахме в едно заведение със убийствени сандвичи. Имаше и ресторантска част, но ние ядохме сандвичи.Bono bottega се казваше. Не бях яла по-вкусен сандвич.

# 531

Този път се насладихме на , Palazzo Barberini,

Би ли споделила дали се продават билети на място или е само онлайн?

# 532
  • В центъра на моретата
Разбира се! Продават се билети - това го видях, като отидохме там. Аз бях решила да купя билети онлайн предварително преди тръгването и за мой късмет, като влязох в сайта им видях, че за първата неделя в месеца посещението е безплатно, така че направих само резервация само за час за посещение, защото това се изискваше.
Посетихме без билети. Досега никога не ми се е случвало да посещавам какъвто и да било обект в безплатни дни - това ми беше за първи път, както и в Palazzo Altemps.
Берберини е голям музей и около два часа и половина  отнема разглеждането му. Хареса ми.
https://www.barberinicorsini.org/en/visit/practical-information/ - при опция за закупуване на билети препраща към Coopcultura

# 533
За Палацо Барберини се продават на място (комбинирани заедно с Галерия Корсини).

# 534
Благодаря, момичета. Значи на място ще купувам, предполагам, че няма голям наплив за там.
Има още няколко картини на Караваджо, които не съм видяла, точно в Барберини и Корсини,  и този път ще свърша това.

# 535
Ди Треви
Красота и съвършенство

# 536
И според мен няма нужда от предварително купуване на билети за Галерия Барберини. Туристите там не са много, особено следобяд.
Ще си позволя да сложа един линк към един блог, от който съм почерпила доста информация при подготовката на последното ни посещение в любимия град.
https://www.thegeographicalcure.com/post/palazzo-barberini-one-o … nderrated-museums

# 537
Здравейте,
Имате ли препоръки за конкретни места за настаняване? Ще пътуваме началото на ноември за пръв път до Вечния град и съм в търсене на идеалното място за отсядане, представям си го в близост до метро спирка. Нямам особени претенции за самото място, само да е чисто и да има двойно легло 😃

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 18:35 от M.Angelovaaa

# 538
Ние сме в хотел Архимед,на няколко метра от Термини,метро и автобуси.Хотела е стар,но чист.Аз не съм ок с такова стари хотели ,но нямаше как да избирам.В близост са доста забележителности.Ние не платихме екскурзии.Купихме си билет за панорамен автобус 96 евро за трима и от четвъртък до неделя можем да го ползваме когато и колкото искаме.Спира до всяка забележителност .Разхождаш се ,пак хващаш буса и продължаваш.Иначе свалят кожите на клиента с безумни цени на екскурзиите.За Ватикана си свалихме приложение (на няколко езика)18 евро .Слагаш слушалки и слушаш за всяка забележителност инфо,на приложението има и снимка ,за да знаеш къде се намираш

# 539
Привет!

Приложението за такси от първа страница free now my taxi как работи - кога се получава потвърждение, че ти е приета поръчката и кога вземат парите за услугата?

Общи условия

Активация на акаунт