Рим - 26 тема

• 51 191
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Milano
Има 2 евро комисионна на билет на Ticketone:

Ако не се желае да се плаща, се кликва в скобите на текста (в сайта) и се сваля следният формуляр:

Попълва се със съответните данни, изпраща се на мейла посочен в горният ъгъл, след което се обаждаш на телефона, посочен във формуляра и се плаща с кредитна карта 16 евро за възрастен.😉

П.п. или директно се обаждаш по телефона без формуляр.
Аз съм го правила, за да платя 4 евро за резервация  за 2-ма при безплатен вход.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 22:27 от regina di cuori

# 511
  • София
Уау, и през ум не ми мина, че може да има вариант да не се плаща. Е, аз вече купих, така че си ги платих Simple Smile но на някой друг може да му послужи.

Наистина ли свършват толкова бързо билетите за Музеи Ватикани? Днес пуснаха за моята дата, влязох в 9 сутринта и всичко беше sold out, имаше билети само за 16:30 и 17:30 и то ограничено количество. Аз купих за 16:30, до 28.10. в съботите музеите ще работят до 20ч. така че 3 часа и половина ми се видяха ок (при предишното ми посещение горе-долу толкова ни отне). Но ми се видя странно, че толкова бързо свършиха. Може би заради търговците, които после ги препродават по други сайтове и заради тур агенциите, или?

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 09:57 от kali_en

# 512
  • гр.Добрич
От къде го извади този сайт? Цените са безобразни. Някой препоръчал ли го е?
Купувай от официалните сайтове или от препоръчани.
https://www.getyourguide.it/
https://www.tiqets.com/en/

Благодаря!

# 513
Здравейте!

Ще бъдем с Roma Pass и с него сме решили да посетим Колизеума безплатно. Изискването е да направим резервация за деня, в който ще бъдем там. Имаме вече резервация за Колизеума, но все още не съм купила Roma Pass.
Има ли някаква разлика/особеност дали онлайн или на място от туристически център ще бъде взет този пас?

# 514
Мисля, че дори и да се плати онлайн, накрая пак трябва да се вземе хартиената карта. На мен ми искаха и касова бележка, която не ми дадоха с картата, в крайна сметка ни пуснаха де.

# 515
Вземете си на място Рома пас. Още на Чампино продават.

# 516
Благодаря ви!

А какво по-точно означава следната информация от сайта за стачките:
За 18 септември е обявена национална стачка
Синдикати: CUB TRASPORTI/SGB/COBAS LAVORO PRIVATO/ADL COBAS
Сектор: Trasporto pubblico locale
Категория: PERSONALE ADDETTO AL TRASPORTO PUBBLICO LOCALE

Такситата работят ли?

# 517
  • Пловдив
И аз имах притеснения за националната стачка на 26 май. Беше обявено, че ще работи градски транспорт само в пиковите часове сутрин и следобед, но автобусите се движиха  нормално до късно вечерта и неразредени.
Относно рома паса - той е за часове, а не за дни. Т.е. ако се чекне в 10 сутринта, можете примерно в последния ден на валидност да влезете в обект преди 10 часа и на практика да го ползвате до 12-13 ч. или колкото ви е нужно за последната забележителност. Така 48 часов пас/примерно/ се ползва два дена и половина.

# 518
Да, наясно съм как се ползва паса, нашите ще са за 48 часа.
По-скоро имах притеснения дали да го купя сега онлайн, дали няма някакви изисквания за време - например да се купи до определен срок след направена резервация за музей.
Но вече си изясних нещата и реших - ще ги купим на място като пристигнем.

Благодаря ви за споделеното и помощта!

# 519
  • В центъра на моретата
Да споделя и аз, може да съм полезна с нещо на пътуващите. Върнахме се преди ден от Рим. Бяхме за пет дни и като второ ходене ми хареса повече от първия път. Вероятно, защото не препускахме от обект, на обект с масите от хора, които като влезеш те водят.
Този път се насладихме на Palazzo Colonna, галерия Doria Pamphilj, Palazzo Barberini, Villa Medici, последната папска базилика, в която предния път не успяхме да посетим - Базилика Сан Паоло извън градските стени, и отделихме цял един ден на Трастевере. Това бяха планираните места, на които ходихме, но влязохме в доста църкви, които бяхме пропуснали при предното ходене, влязохме в Palazzo Altemps - дъщеря ми искаше да ни заведе Simple Smile (там отидохме в събота следобед и човекът ни каза, че следващия ден е за безплатни посещения и така без да искаме в неделята влязохме без да плащаме). Бях взела предварително билети само за Palazzo Colonna, защото работи само в събота - струва си всяко евро - стана ми фаворит. От всички посетени места този път, галерия Doria Pamphilj бих казала, че може да се пропусне - доста занемарено ми се видя.  Това, което не успяхме да видим и този път е Villa Farnesina в Трастевере - беше затворена.
Времето също беше чудесно - вечер беше приятно хладно, а през деня не повече от 32 - 33 градуса, но не се усещаше влага и жега.
Апартаментът, в който отседнахме беше на много добро място - на 50 м от базиликата Санта Мария Маджоре - всичко (почти) беше на пешеходно разстояние, районът беше с доста заведения. А и от Термини беше на 8 мин. Самият апартамент е с 2 спални и 2 бани - това, което търсихме, беше чисто, но малко шумно, защото беше на първия етаж и се чуваше от улицата. https://www.booking.com/hotel/it/luxury-2-bedroom-apartment-in-t … _availability_msg
Единствено не е много удобен, за хора, които се хранят в апартамента, защото кухнята не е особено удобна. Ние се хранехме навън и това не беше проблем.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 14:13 от zaek

# 520
Здравейте!

Благодаря за информацията, която споделяте!

Ще ходим в Рим за първи път, в края на лятото. В момента разглеждаме местата за престой.
Дали е добър вариант в района около Ватикана?
И кога най-късно се препоръчва да се направи резервация - три месеца преди пътуването твърде рано ли е?

Резервирала съм през януари - февруари за края на септември - октомври през Букинг и то два - три хотела.
От време на време поглеждате и може да направите нова резервация ако са паднали цените /като анулирате предишната/.
Резервирайте си с безплатно анулиране. Когато дойде време за плащане, преглеждате всички резервации и си избирате една, а останалите анулирате.

# 521
Да споделя и аз, може да съм полезна с нещо на пътуващите. Върнахме се преди ден от Рим. Бяхме за пет дни и като второ ходене ми хареса повече от първия път. Вероятно, защото не препускахме от обект, на обект с масите от хора, които като влезеш те водят.
Този път се насладихме на Palazzo Colonna, галерия Doria Pamphilj, Palazzo Barberini, Villa Medici, последната папска базилика, в която предния път не успяхме да посетим - Базилика Сан Паоло извън градските стени, и отделихме цял един ден на Трастевере. Това бяха планираните места, на които ходихме, но влязохме в доста църкви, които бяхме пропуснали при предното ходене, влязохме в Palazzo Altemps - дъщеря ми искаше да ни заведе Simple Smile (там отидохме в събота следобед и човекът ни каза, че следващия ден е за безплатни посещения и така без да искаме в неделята влязохме без да плащаме). Бях взела предварително билети само за Palazzo Colonna, защото работи само в събота - струва си всяко евро - стана ми фаворит. От всички посетени места този път, галерия Doria Pamphilj бих казала, че може да се пропусне - доста занемарено ми се видя.  Това, което не успяхме да видим и този път е Villa Farnesina в Трастевере - беше затворена.
Времето също беше чудесно - вечер беше приятно хладно, а през деня не повече от 32 - 33 градуса, но не се усещаше влага и жега.
Апартаментът, в който отседнахме беше на много добро място - на 50 м от базиликата Санта Мария Маджоре - всичко (почти) беше на пешеходно разстояние, районът беше с доста заведения. А и от Термини беше на 8 мин. Самият апартамент е с 2 спални и 2 бани - това, което търсихме, беше чисто, но малко шумно, защото беше на първия етаж и се чуваше от улицата. https://www.booking.com/hotel/it/luxury-2-bedroom-apartment-in-t … _availability_msg
Единствено не е много удобен, за хора, които се хранят в апартамента, защото кухнята не е особено удобна. Ние се хранехме навън и това не беше проблем.
Заек ,какви са цените по заведенията.Препоръчайте хубаво място за храна.
Може ли някой да даде дадете инфо за магазини или аутлети.Набелязахме си какво да посетим от музеите,но искам и в някой мол да се помотаем

# 522
Здравейте,момичета. Организирам сама едноседмична почивка в Рим и ми е малко напрегнато като се има предвид,че не отговарям само за себе си. Харесах си едно място за настаняване. Може ли по-запознатите с града да кажат дали е добре като локация или да търся нещо друго?  https://www.booking.com/Share-31VlhR Дали ще е удобно като разстояние за основните забележителности? Приемам и предложения от личен опит. Благодаря предварително.

# 523
  • София
Хубав, шикозен район е. Всичко най-съществено е пешеходно достъпно.

# 524
  • В центъра на моретата
MG18, първата вечер бяхме в една бирария -  Birreria Marconi - вкусно беше - и пастата и месото. Мъжът ми не е фен на пица и паста, затова в Италия търсим компромисни места. Италианската бира не става. В това заведение цените бяха достъпни - салати, паста около 10-13 евро, другото не помня. Сладолед -  фаворит беше Gunther - има на доста места в центъра - води се в класация на Файнейшъл таймс. Нооо, след като опитахме в Трастевере сладоледите на Otaleg - това ни стана фаворит https://www.google.com/maps/place/Otaleg,+Via+di+S.+Cosimato,+14 … 4704653,13z/data=!4m6!3m5!1s0x13258ab2236b8ef5:0xcf18a76ebb3692b3!8m2!3d41.8881495!4d12.4704653!16s%2Fg%2F12qfz8n47?hl=en-GB
В Трастевере си взехме нещо, което до момента не съм опитвала - аранчини или супли. Това са оризови топки с моцарела - 4-5 вида са. Много са вкусни, а и ние си взехме май от място с най-висок рейтинг https://www.suppliroma.it/le-nostre-specialita/. Тирамису от Помпи до Испанските стълби (бях гледала преди години видео на Катерина -Разходки в Рим и тя беше казала за тирамисуто в това Помпи) https://www.google.com/maps/place/Pompi+Tiramis%C3%B9,+Via+Della … 4822279,16z/data=!4m6!3m5!1s0x132f6055af6100b7:0x9cb3e3b0f7144ff7!8m2!3d41.9065619!4d12.4807631!16s%2Fg%2F1hc7xq_60?hl=en-GB.  Места за хранене в Рим има безброй - може да седнете някъде, може да си вземете за из път. Това, което правим ние е да гледаме според мястото, където се намираме в момента къде наоколо има кафене, бар, пицария, ресторант или друг тип заведение с по- висок рейтинг, намираме го и преценяваме. Ако не ни хареса или не ни вдъхне доверие, намираме друго наоколо. Google maps показва рейтингите. Сядахме и на други места, но не помня имената им.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 10:58 от zaek

Общи условия

Активация на акаунт