Рим - 26 тема

• 50 064
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
За февруари-по топло е отколкото в България,а валежите божа работа.

# 631
Бяхме януари месец, беше 20С.
Това е време все пак, никой не може да ви каже какво точно ще е.

# 632
И двата пъти, когато ходих в Рим, беше през февруари. Първия път беше в края, след 25/02 - беше около 25°, за 4 дни престой се прибрах с тен. Вторият път ходихме в началото, около 05/02, беше по-хладно и единият ден малко валя, но като цяло беше ОК.

# 633
Тази година бяхме в началото на февруари, беше 16-17°. В София валеше сняг.

# 634
Заслужават ли си планираните пътувания през агенциите? С дете сме и ми е прекалено сложна организацията… не искам да мисля и детето, и всичко, което трябва да видим, кога и как да стане. Друго си е някой да те навигира сега отиваме тук, после там…

# 635
Всеки сам си преценя дали си струва.
Ако нямате опит в самоорганизиране и ви е за първи път-ползвайте путуване с агенции.
Като придобиета опит сами ще прецените кое ви устройва повече.
Успех!

# 636
  • София
Ако ви е сложна организацията, да, заслужават си. Просто ще платите повече отколкото да се организирате сами. "Трябва да видим" е относително понятие. В стандартния случай ще видите популярното за масовия турист. Дали ще ви е интересно, дали точно това искате, също е субективно.
Но, да. При тези условия, през агенция е най-добре.

# 637
Аз лично се отказах от организирани пътувания преди повече от 20 години. Тогава трябва да се съобразяваш с групата, някак си всичко ми се струва на тагъдък и под час. Предпочитам да видя по-малко, но да усетя аромата на мястото, където съм.
Имам приятели, които пътуват само организирани и за тях това е най-добрият начин за екскурзия.
Сама трябва да намерите коя е вашата формула за перфектно пътуване.

# 638
  • София
Първата ми, и единствена, организирана екскурзия беше в Италия в гимназията. Тогава реших, че повече организирано поне в Европа няма да пътувам.

Реално ви показват каквото "трябва" да видите, в това поне са точни повечето агенции, и ви оставят свободно време за обикаляне. Което, ако е достатъчно за още забележителности или други дейности - в крайна сметка пак сами си гледате и организирате какво да видите и как да отидете. Може би за Вас ще е вариант това, тъй като ще пропуснете поне намирането на хотел, купуване на билети, правене на основния маршрут. Имайте предвид единствено, че обикновено агенциите избират хотели в покрайнините и може да ви е неудобно придвижването за свободното време.

# 639
  • Beyond the Frontiers
В Рим почти всички ползват хотелите от веригата Раели, които са в района на гара Термини. Противно на всеобщото мнение, аз съм ги ползвала и са много удобни за изходни пешеходни разходки из Рим. В самата гара има много заведения за бързо хранене и е удобно и за хора с ограничен бюджет в това отношение.

# 640
  • София
Раели около Термини и на мен ми харесват. Ползвала съм ги, доста приятни, чисти и с всичко необходимо. Единият го даваха две звезди, но беше по-добър от много с по-висока категория. Но последната година познати ходиха с агенции и ги настаняваха все в районите на Торре Анджела и Торре Гая. Но пък имаха метро близо до хотелите, така че не им беше неудобно - просто доста далече.

# 641
  • Пловдив
Здравейте в края на февруари имаме билети за 4 дни в Рим.До тук добре, но изведнъж групата ни стана доста голяма и сега сме в чуденка къде ще спим. Моля дайте идея/препоръка за място за настаняване на 17 души.

# 642
  • Пловдив
Може ли мнение за NEW limehome Rome via dei Reti.Или за района на този хотел  Via dei Reti, 27, 00185 Roma RM?

# 643
С коментарите на мястото на отсядане няма ли коментари?
По тях също може да се ориентирате.

# 644
  • Пловдив
С коментарите на мястото на отсядане няма ли коментари?
По тях също може да се ориентирате.

Да коментарите са добри оценка е 10,но пък ако някой е ходил е добил лични впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт