Рим - 26 тема

• 49 404
  • 741
  •   2
Отговори
# 645
От мен твърдо не. Доколкото виждам това е квартал Сан Лоренцо и съм чела не хубави неща за него. Не съм била лично там, макар че много ми се иска да разгледам гробището в близост.
P.S. Пиша за района, мястото за настаняване изглежда добре.

# 646
Понеже от време на време се правят запитвания за препоръка с места за настаняване, ще споделя къде бяхме отседнали по време на нашия престой в Рим.
Изключително приятен, уютен и практичен апартамент с широки стаи, даващ възможност да отседнат повече хора. Във всяко кътче от него беше помислено за гостите - от малките бележки с указания и послания до оставените в коридора туристически карти за града. За мен, освен всичко това, беше голямо предимство наличието на две санитарни помещения.
На 3 минути има спирка на метрото, с което за 10 мин сте до Ватикана.
Кварталът в началото ми се стори леко съмнителен, но бързо се уверихме, че не е толкова страшно Grinning

https://bg.airbnb.com/rooms/747498383504300448?guests=1&adults=1 … 9fc6-455bdd11f60c

# 647
  • Пловдив
Здравейте, през февруари ще ходим до Рим, организирано пътуване с ТА, но сме ходили вече веднъж и ще бъдем само на пешеходния тур, който е включен в цената. Прочетох част от темата, ще я дочета, ще надникна и в старите и  разчитам да се подготвя от тук. Няма да включваме много неща, искаме да ни е спокойно. Втория ден има ходене до Флоренция, там съм била два пъти и тогава ще се организираме в Рим. Наумила съм си да отидем до Тиволи, предния път не успяхме, тези, които са ходили биха ли го препоръчали, с две суми заслужава ли си?

# 648
Страхотно е в Тиволи!

# 649
Субективно е. Аз не бях толкова впечатлена от Тиволи.

# 650
  • София
И аз не бих се върнал в Тиволи втори път, но ако така и така си в Рим и имаш време - да.

# 651
На мен ми допадна повече от Рим с безкрайните тълпи. Старата част със симпатичните тесни улички е толкова кокетна и приятна. Градините и фонтаните на Вила д'Есте са вълшебни просто. Гледките във всяка посока са невероятни.

# 652
  • В офиса
Зимата фонтаните в Тиволи не ги ли спират, за да не замръзнат? И няма да има цветя, зеленина. Мне, бих си стояла в Рим.

# 653
Здравейте, ще ходим с приятеля ми декември месец, обаче видях , че от официалния сайт на ватиканските музеи няма свободни билети за резервиране. Дали там на място ще има, много ли се чака? Или ако знаете откъде мога да купя предварително? Че аз гледах някакви сайтове, но не знам дали са читави. Датите, за които търся са 27 или 28 декември.
Също колко време да си отделим за тях?

Другото, е че доста от линковете в началната страница не работят и искам да попитам да препоръчате места за хапване, не само италианска кухня. Хотелът ни е близо до Ватикана.

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 12:31 от Уейв

# 654
Здравейте,ще ходим в Рим този уикенд,трима възрастни и дете на 15 години.Доколото разбрах,до 18 години се влиза безплатно,в Колизеума например ?Въпросът ми е,как да направя резервация за младежа,за възрастните се купуват билети за определен час,нали?

# 655
Здравейте,ще ходим в Рим този уикенд,трима възрастни и дете на 15 години.Доколото разбрах,до 18 години се влиза безплатно,в Колизеума например ?Въпросът ми е,как да направя резервация за младежа,за възрастните се купуват билети за определен час,нали?

Посочвате си билет за младеж до 18г., който е безплатен, но ще ви даде QR код и за него.

# 656
За детето издават безплатен билет на каса, която е отделна, не тази с голямата опашка. На място има хора, които ще Ви ориентират.
От сайта:
every visitor who is entitled to free tickets according to the law (https://www.beniculturali.it/agevolazioni), whether individuals or part of groups with a guide, will be able to collect the free ticket at the cash desks located inside the Colosseum and at the ticket office in Largo della Salara Vecchia, where dedicated cash desks will be set up.

# 657
Много благодаря за бързите отговори!

# 658
Аз купувам всички билети онлайн и без проблем се "купува" билет от сайта, който е на нулева стойност.
Не виждам никакъв смисъл да се ходи на гише, за да се вземе оттам.

# 659
Аз купувам всички билети онлайн и без проблем се "купува" билет от сайта, който е на нулева стойност.
Не виждам никакъв смисъл да се ходи на гише, за да се вземе оттам.
Кога сте купували последно?
Дайте линк да видим от къде се резервират безплатните билети.
От както има каси за билети правилата се промениха.

Общи условия

Активация на акаунт