Рим - 26 тема

• 49 401
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Milano
Не е трудно да се прочетат 2 реда, описани добре в сайта преди да се купят билети.

Както е казала Лейди, децата под 18г вземат билети на касата.

Ако е ГРУПА, в която ПРЕОБЛАДАВАТ безплатните билети тогава трябва резервация на ден и час, както училищата.

# 661
Здравейте, ще ходим с приятеля ми декември месец, обаче видях , че от официалния сайт на ватиканските музеи няма свободни билети за резервиране. Дали там на място ще има, много ли се чака? Или ако знаете откъде мога да купя предварително? Че аз гледах някакви сайтове, но не знам дали са читави. Датите, за които търся са 27 или 28 декември.
Също колко време да си отделим за тях?

Другото, е че доста от линковете в началната страница не работят и искам да попитам да препоръчате места за хапване, не само италианска кухня. Хотелът ни е близо до Ватикана.
Добре, никой ли не знае? За Ватиканските музеи само онлайн ли се купуват?

# 662
Може би трябва да прочетете поне една тема и ще разберете отговорите.
Билети може да купите на място.Отивате на опашката и чакате, колко никой не може да Ви каже. Ако отидете сутринта преди отварянето ще чакате по-малко.
Читави сайтове, освен официалният
https://www.tiqets.com/en/rome-attractions-c71631/
https://www.getyourguide.it/musei-vaticani-l2738/evita-la-coda-m … 92ec-46bf0b16f64b
Билетите са по-скъпи.

# 663
Благодаря!

# 664
  • София
Здравейте, имаме самолетни билети за Рим за средата на февруари и сега се  оглеждам за хотел. Днес в Booking има " черен петък" и  с намаленията през мобилното приложение намирам доста прилични предложения. За първи път сама си организирам пътуването, та въпроса ми е рано ли е да резервирам?
Благодаря на всички, които споделят и дават ценни съвети!

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 13:09 от mamatania17

# 665
  • София
Не е рано в никакъв случай, нищо че февруари е нисък сезон. Рим е предостатъчно туристически и ще има много хора.

# 666
  • Sofia
Здравейте,

Благодаря за прекрасната тема и полезната информация.
Ще ходим в Рим от 02.02.23 до 05.02.23, като полетите са с Wizz по обяд и на двата дни.
Това, което искам да посетим задължително са Колизеума+Римски форум и Ватикана.
Общо взето Ватикана трябва да е в събота, а Колизеума в неделя. Пада се безплатната неделя и се чудя дали изобщо ще можем да влезнем...на сайта прочетох, че няма резервации за безплатните недели, а се ходи на място на касите за билети... по кое време обичайно има по-малко хора на касите? или няма такова? Също може ли да посетим първо Римския форум и после Колизеума? Назад в темите четох, че на касите на форума обичайно няма опашки или че дори и да има са по-малки... това актуално ли е?
Принципно бих се пробвала и в петък за Колизеума, но ще е едно бързане от летището и незнам дали ще можем да си спазим часа.
Направих резервация в Ostello Villa Monte Mario, Via Trionfale 6157, с Автобуси 913 и 990 се стига до Ватикана. От сайта на транспорта не мога да разбера за колко време се взима разстоянието от адреса до Ватикана? Някой може ли да ми каже къде да гледам? Автобуса по разписание е на 10мин., спазват ли си графика автобусите в Рим? Също този квартал надежден ли е?
Благодаря предварително за отговорите.

# 667
За безплатната неделя отидете сутринта преди отварянето на Колизеума, така със сиурност ще влезете.Колко ще чакате не знам. Не можете да влезете през Форума, там няма каса. Първо се минава през касата, за да Ви издадат  безплатен билет и после след Колизеума минавате и Форума и Палатин с него.
За автобусите гледайте в гугъл мапс, 913 - 24 минути , 990-28 минути. За района нищо не мога да кажа, не съм била там, но много отдалечен ми се струва и с не удобен транспорт.

# 668
  • Западен парк
През юни тази година бяхме на "Виа Трионфале" и ползвахме влак от "Ипогео Делле Отави". За десет минути ни сваляше на спирка "Св Петър" срещу 1,50 евро. Но се прибирахме с автобус, защото все изпускахме последното влакче.

# 669
  • Sofia
г-жа Монк,
Благодаря за идеята. Спирките на влака са доста далече от адреса ми.
Да попитам обаче автобусите спазваха ли си разписанията?

# 670
  • Бургас
Здравейте, ние ще пътуваме до Рим 16.02-21.02.2024г. Wink пробвах от сега да купя билети за Ватикана музеи в Getyourguide и за Колизеум http://www.coopculture.it/, но още явно не са пуснати в продажба...Кога най-рано мога да за закупя?
Според вас кога ще е по-удачно да е: през седмицата или почивните дни? Предполагам, че все има много хора, но ако е по-спокойно през седмицата ще пренаредя програмата...

# 671
За Ватиканските музеи два месеца по-рано в официалния сайт. За Колизеума в края на месеца пускат билетите за следващия. Преди пишеше на сайта кога ги пускат, но сега не го откривам.

# 672
  • София
За Колизеума пускат точно един месец преди датата, или по-точно 30дни. Т.е. ако искате билет за 16.02, би трябвало да го пуснат на 17.01. Но вие пак си поглеждайте сайта, да няма промени, защото през последния месец направиха някои, например доколкото прочетох, сега билетите би трябвало да са поименни.
За Ватиканските музеи, както Lady Vengeance е написала, 2 месеца предварително ги пускат. Някъде четох, че ги пускат през нощта в 12ч или нещо подобно. Аз бях влязла да купя нашите билети в 9 сутринта и вече имаше билети само за късния следобед, другите бяха свършили. Но ние ходихме в края на октомври, беше много натоварено. За вашите дати през февруари да се надяваме, че ще е по-спокойно. Simple Smile

Редакция: Сега погледнах сайта за билети за Колизеума, има много билети за всички дни до 29.12. Astonished Аз когато купувах, какво дебнене беше, нямаше никакви билети... Или сега е по-малко натоварен сезон, или промените, които направиха действат.

# 673
  • Западен парк
Не знам, ангала. Ние просто отивахме на най-близката спирка на автобусите и чакахме да дойде един от двата. Но бяхме само възрастни (без преуморени от ходене деца) и бяхме готови да се приберем дори и пеша. Добре, че не се наложи де... А и беше юни, през зимата едва ли бихме изпускали последното влакче. Като се стъмни в 17:30, до 22:30 има предостатъчно време, а и автобусите са докъм полунощ през лятото. Което ме подсеща - провери дали зимното разписание е пак до толкова късно.

# 674
  • София
За Колизеума пускат точно един месец преди датата, или по-точно 30дни. Т.е. ако искате билет за 16.02, би трябвало да го пуснат на 17.01.

Да се допълня - билетите се пускат поетапно през деня - в часа, за който са. Например, в 9ч местно време (т.е. 10ч наше) пускат билетите за 9ч на съответната дата. В 9:10ч ще пуснат билетите за 9:10 на съответната дата и т.н. Казвам го, за да не се чудите, ако влезете в сайта сутринта и видите билети само за сутринта. В момента например е 01.12, 11:34ч, на сайта за 31.12 има билети за часовете до 10:30ч. Ако искате за по-късно, просто изчакайте да ги пуснат.
Но пак като гледам сайта, има билети за всички дати през следващия месец, така че не би трябвало да имате проблем да купите за когато искате.

Иначе кога е най-удачно да се отиде, не мога да кажа. Логично през уикенда да има най-много хора, но ние бяхме в понеделник и имаше огромни опашки. Може би защото понеделник по принцип е почивен ден за Римските музеи и работят само Колизеума и Ватиканските музеи? Може би е и въпрос на късмет.

Общи условия

Активация на акаунт