Петна по тялото на бебе

• 1 801
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Къпи бебето всеки ден, но само с вода, само дупето може да миеш след акане с препарат. Веднъж седмицата с козметика. Главата също не е нужно да се мие всеки ден. Дъщеря ми винаги е имала много коса, още от раждането, не просто някакъв бебешки пух, и 1-2 пъти седмично ѝ мия косата с шампоан. Ако е по-гологлаво бебе, може и 3 пъти седмично, но всеки ден не е нужно. Аз въпреки миенето само с вода, мажех всеки път след баня, правейки и лек масаж.

Както го обясняваш, че са леко грапави петната, не ми прилича да е от претопляне, а по-скоро нещо като лишеи. Пери на висока температура и без омекотител, използвай минимум измиващи продукти. Консултирай се със специалист, естествено, да се види какво е, има ли нужда от лечение някакво, или ще отшуми само с премахване на причината за това.

# 16
На лишеи ми мяза това. Синът ми имаше лишеи като бебе около ушите, на раменете и малко по гръбчето - появиха се горе-долу на 3-месечна възраст. Мазахме ги с кортикостероиден крем, предписан от дерматолог, и всички възможни на А-дерма, Уреаж и подобни. Докато ги мажехме, изчезваха, когато спирахме, пак се появяваха. В един момент се отказах и ги оставих известно време, без да се занимавам с тях.

На осем месеца се прибрахме за първи път в България и всички приятелки започнаха да ми обясняват за Бочко и крема със смрадлика. Реших да пробвам и лишеите за около две седмици изчезнаха окончателно. Честно казано, съмнявам се, че е точно от Бочко-то, по-скоро някакво съвпадение.

Бебе не съм къпала всеки ден никога - на тази възраст по 2 пъти в седмицата. Иначе дупето при всяка смяна на памперса.

# 17
Може да е атопичен дерматит. Но трябва да се види от лекар.

# 18
  • Terra incognita
Прилича на атопичен дерматит.
Не къпете всеки ден и не можете бебето с олиа и подобни мазнини, защото те не хидратират в дълбочина, това ми го е казвал дерматолог. Трябва ви подходяща медицинска козметика.

# 19
И на мен ми прилича на атопичен дерматит има много бебета и деца с такъв. Не къпете бебето всеки ден, а през ден и ползвайте козметика за атопичен дерматит. Бъдете здрави 😊

# 20
Мисля,че е най-добре ЛЛ или дерматолог да каже какво точно е ,не да къпят детето с козметика за дерматит при наличието,че може да не е такова. Моя син е на 7 м. и преди месец му излезе сухо петно лл каза,че това е заради сухата му кожа и изрично каза да не използвам олио а по скоро крем и да не къпя всеки ден с душ-гел. До 4 месец бе къпан всяка вечер,но след това започнахме през 2 дни заради зимата ,сега къпем през ден с душ-гел и веднъж само с водичка ,моя съвет е да не предприемате нищо без да сте се консултирали с лекар,все пак това е бебе не може да го къпете и мажете с каквото и да било само защото е препоръчано тук в групата без да се знае какви точно са тези петна
И на мен ми прилича на атопичен дерматит има много бебета и деца с такъв. Не къпете бебето всеки ден, а през ден и ползвайте козметика за атопичен дерматит. Бъдете здрави 😊

Общи условия

Активация на акаунт