Азиатска козметика и грим - тема 25

• 78 658
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Prismatica Aerie
На морето не изгорях, обаче вчера ми изгоряха ръцете в колата за 20 минути. Не се бях мазала, а бях с една блуза без ръкав.
Зари, ръкави с UPF Sunglasses

Към дамите, използващи бега гклюксн серум - нанасяте ли хидратиращ крем след това в тези жеги?
На моята кожа сякаш й идва в повече напоследък и директно преминавам към слънцезащита и не мога да усетя още дали така я хидратира въобще добре.
Щом Ви е в повече - действате както се чувствате добре. Няма правила.Тонер-серум-сънскрийн е напълно достатъчно, разбира се зависи от продукти и кожа, но преценката си е Ваша.

# 511
Този продукт подходящ ли е за мазна кожа?

Вчера в търсенето на информация за този на Orjena, попаднах на него и на Thank you farmer и съвсем се обърках.

# 512
Catalano, съвсем по азиатски да го давам Grinning

# 513

В момента съм с тази слънцезащита на skin1004, доволна съм, тествах я и на море - тен нямам, не съм изгаряла, но и по принцип си пазя лицето. В градска среда също се представя добре, сработва с грим, попива светкавично, не ми люти/дразни на очите. Аз съм с много мазна, плътна кожа и засега тази и Beauty of Joseon са ми сред фаворитите, толкова леки, ефирни и бързопопиващи слънцезащити не бях ползвала.

# 514
Според мен е подходящ за всякаква кожа. Моята е комбинирана към мазна и го ползвах в града от средата на зимата до началото на пролетта. С него нямам мазно усещане, нито бял филм, не ми прави кир ефект, много бързо попива. Забравих да добавя, че не люти и не ми дразни очите както е отговорила и дамата преди мен. Не ползвам крем преди него, но предполагам, че няма да се усеща тежък и върху крем. Обаче не съм сигурна дали ще е достатъчен за плаж и излагане на силно слънце през лятото.

Вчера в търсенето на информация за този на Orjena, попаднах на него и на Thank you farmer и съвсем се обърках.

# 515
  • Prismatica Aerie
Обаче не съм сигурна дали ще е достатъчен за плаж и излагане на силно слънце през лятото.

Не е и никоя корейска слънцезащита не е, ако не е упоменато на  опаковката, че е водоустойчива и подходяща за дейности на открито.

~~~~

Daenerys_, рагледай тези:

PURITO - Daily Soft Touch Sunscreen
Dr.G - Green Mild Up Sun Plus
Beauty of Joseon - Ginseng Moist Sun Serum
Anua - Heartleaf Silky Moisture Sun Cream
Abib - Heartleaf Sun Essence Calming Drop

~~~

Зари, аз понеже съм откачена на тема протекция на ръце, имам всякакви видове ръкави/ръкавици за шофиране, но обичайно съм с риза с дълъг ръкав и  нося само за дланите. Нещо подобно:

# 516
Grinning Откъде тези ръкавички.

И аз не излизам по без ръкави, но вчера си свали сакото като влизах в колата, че беше я напекло и докато се охлади, аз почти стигам до вкъщи, та си го свалих и сега съм си взела едно спрейче с пантенол и урея да се пръскам отвреме -навреме.

# 517
Страхотни сте! Благодаря за споделените впечатления и за насоките. Hug

# 518
Обаче не съм сигурна дали ще е достатъчен за плаж и излагане на силно слънце през лятото.

Не е и никоя корейска слънцезащита не е, ако не е упоменато на  опаковката, че е водоустойчива и подходяща за дейности на открито.
Ай, аз сега съм на плажа с Missha All around safe block и понеже има и надпис aqua, разчитам да ме пази Rolling Eyes Не ли?

# 519
  • Prismatica Aerie
Grinning Откъде тези ръкавички.
Купувала съм от Амазон, но ги има същите и в aliexpress. От Yes съм взимала ръкави. Simple Smile

Ай, аз сега съм на плажа с Missha All around safe block и понеже има и надпис aqua, разчитам да ме пази Rolling Eyes Не ли?
Aqua идва от Aquaporin Active Formula - поддържа нивото на хидратация на кожата. Ежедневна слънцезащита, не е водоустойчива. Missha All Around Safe Block Waterproof Sun Milk e по-подходящият избор.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 12:12 от Catalano

# 520
Благодаря, Catalano! Ще проверя другите две, които нося, дали са водоустойчиви.

# 521
Да разпространя новината, че в Jolse има "July big sale up to 87% sale of all brands"  за 3 дни 20.07-23.07
Да изкупите всичко, че да не се изкушавам Wink

# 522
След бета-глюкан серум (или крема с бета-глюкан) не слагам нищо, него го считам за хидтратация и след него директно слънцезащита, комфортно ми е така и не изпитвам омазняване или изсушаване. Слънцезащитата ми е Isn't tree hyaluronic acid blah-blah-blah Satisfied Тя сама по себе си ми е доооста хидратираща и понякога мога да прескоча и серума...

# 523
  • софия
Да разпространя новината, че в Jolse има "July big sale up to 87% sale of all brands"  за 3 дни 20.07-23.07
Да изкупите всичко, че да не се изкушавам Wink
Хубави са намаленията, но не знам какво да си купя. Confused
Похвалете се кой какво грабна, та да препиша от вас.
Рових за къшън, ама те всички блескави Anguished

# 524
Здравейте,дами🥰
И,аз ще помоля за вашата помощ 😊
От две седмици съм се побъркала от четене за корейската козметика...На почивка сме...и до 5 сутринта всеки ден😁🤭 Изчетох последните ви 6 теми😊
Продуктите, който се предлагат са страшно много.
В началото четеш и се чудиш..."А,за какво става дума"😊 Като не познаваш наименованията и марките н повечето продукти.
Лекичко,започнаха да ми се изясняват някои неща,но се чувствам като " пате в калчища" 😅
Снощи, реших, че съм почти готова,какво да поръчам. Повечето неща,на които се бях спряла бяха на Medi-peel. Но днес, четейки ви отново, мисля,че ми е необходимо вашето мнение ❤️
Разбирам,че всичко е индивидуално и проба-грешка, но вашите мнения,ще са от голяма полза за мен.
Скоро, ще стана на 44🙈
Кожата ми е суха / омазняване в Т - зоната.Пореста,бръчици около очите и челото😊
Това,бяха избраните продукти в началото / на снимката/ преди да започна да ви чета😊
В последствие,бяха ми препоръчани други продукти и ще се радвам и на вашата помощ,дали са подходящи или нещо може да се подмени🥰
⭐Серум за лице с пептиди Mary&May 6 Peptide Complex- него си го бях заплюла и от вашите коментари 😁
⭐Хидратираща глинена маска за лице с рози и хиалуронова киселина-MARY & MAY
⭐Интензивно хидратиращ крем с овес Purito OAT-IN
⭐Успокояващ тонер с овес Purito OAT-IN
⭐Крем за лице с ретинол COSRX Retinol 0.1%
⭐Ревитализиращ околоочен серум с женшен и ретинал Beauty of Joseon
⭐Слънцезащитен крем за лице (SPF50+ PA++++) Beauty of Joseon- също си го бях заплюла😁
⭐Измивно олио с женшен Beauty of Joseon
⭐Почистващ гел за лице с черен ориз HARUHARU WONDER Black Rice Moisture Cleansing Gel
P.S. Рядко съм използвала,каквото и да е било.Грим почти не използвам.Със сигурност съм закъсняла, но затова искам да се хвърля в дълбокото 😁
Не съм използвала и Вит.С, нито ретинол,а виждам,че доста от вас ги използват.
Благодаря предварително ❤️🥰❤️

Общи условия

Активация на акаунт