Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 656
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • софия

Калкулирайте едни средно 10лв на поръчка - това е с превозвач!
Тукашните цени... да не ги коментираме, макар че някои търговци имат промоции и от време на, време стават прилични цени. Аз пазарувам понякога единични продукти, така не натрупвам още нещица заради безплатната доставка до Англия.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 15:03 от bubanka

# 76
Привет!
Може би ще задам малко тъп въпрос за което се извинявам. Simple Smile
С мазна, акнетична и чувствителна кожа съм и в момента използвам този крем вечер

Много съм доволна от него, но сякаш ставайки по-топло започва да ми идва тежък, та си поръчах и тази ампула от серията

Въпросът ми е, мога ли нея да изпозлвам като последна стъпка вечер (след двойно почистване и тонизираща есенция) и трябва ли да запечатам с нещо отгоре?

# 77
Привет!
Може би ще задам малко тъп въпрос за което се извинявам. Simple Smile
С мазна, акнетична и чувствителна кожа съм и в момента използвам този крем вечер
Много съм доволна от него, но сякаш ставайки по-топло започва да ми идва тежък, та си поръчах и тази ампула от серията. Въпросът ми е, мога ли нея да изпозлвам като последна стъпка вечер (след двойно почистване и тонизираща есенция) и трябва ли да запечатам с нещо отгоре?
Добра идея е да запечатваш. А още по-добра е да се запознаеш отблизо с емулсиите (понякога ги наричат и лосиони, а също така флуиди "fluid"), защото с мазна кожа ще си имаш много вземане-даване с тях в бъдеще. Те са много по-леки от кремовете, но дават и увлажняване и запечатват частично.

Аз лично бих добавила към ампулата и тонер (или варианта му есенция-тонер (еssence) или първа есенция (first essence)). Taka след почистването следва 1-2 пласта много лека хидратация, ампулата след нея и след това малко от лосиона. За мазна, акнеична и чувствителна бих предложила или продукти със съдържание на пелин (успокояват и контролират омазняването) или със охлювен муцин. За лятото по-скоро първото. Ще дам пример с продукти, които имам, но разбира се, изборът е много по-голям:

(забравих, че тази серия на Миша със пелин няма емулсия, но есенцията (де факто обогатен тонер в много хубава, както и ампулата!))

Емулсията може да бъде нещо такова - специално таргетираща мазна кожа (имайте едно наум, че има и плътни и мазни емулсии, не всички са подходящи за мазни кожи!):

Вместо емулсия може да се ползва и лека нощна маска. От тази серия моята мазна кожа харесва много и treatement-a и нощната маска. С крема не се спогодих, въпреки, че е гел крем и лек, но като цяло аз бягам като дявол от тамян от кремове през лятото.

PS Защо не ми излизат половината снимки!?!?
Идеи за тонери, подходящи за мазна кожа и с поносими цени:
https://cutestme.com/best-korean-toners-for-oily-skin/

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 18:42 от Agent Provocateur

# 78
Много благодаря Агент!

След двойното почистване използвам тонизираща есенция на SNP отново с центела и много ми допада.

Горе долу съм запозната с емулсиите-сутрин използвам такава (на европейска марка обаче) и точно за такава си мислех и за вечер. Simple Smile

Тук отдавна пишете за продуктите с пелин, май е време да пробвам.

# 79
A защо не я ползваш нея и вечер, Джули?

Ако ти попадне нощната маска на Миша от серията с охлювен муцин задължително я опитай - моята смесено-мазна кожа я харесва и през лятото, което мога да кажа за малко продукти!

PS Тук в темата си ме знаят, че обичам да ползвам серии или поне по 2 продукта от серия и не повече от 2 серии на лицето ми едновременно - от тези с пелина на Миша бих комбинирала есенцията с ампулата. Кремът също го хвалят (в него има и пантенол и глицерин и пелин), но за лято идвал по-тежък. За зима - тамън.

PS Помните ли, че си говорихме със Зари, че искам да си намеря тестерчета на АП... та намерих де, аз съм бърза като търся и си ги поръчах същата сутрин - 04/11/2023. Днес вече ги държа в ръка - 2 дни по-късно!!! Как за 2 дни стигнаха от Тексас до Масачусетц ми е абс. непонятно (2,045 miles oт врата до врата!), но че ще си ползвам този продавач и в бъдеще е ясно! Чак и подаръче ми сложил - мини на нощната маска за устни на Ланеж - 3 гр., които ще стигнат за поне 3 мес. Азиатец (тка) Simple Smile

PS Харесах си измивен продукт, ще си го сложа на листа.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 20:23 от Agent Provocateur

# 80
Агент, едната емулсия се води матираща, сега поръчах и една друга - успокояваща дневна със СПФ.

Аз също обичам да използвам серии - в момента използвам шийт маската и крема от серията на A’pieu. Надявам се и ампулата да ми допадне.

Ще погледна за предложенията на Миша.

Заплюла съм си и други корейски за проба

Също така от доста време имам мостра на балма на Clean it zero вкъщи, крайно време е да го пробвам вече 😀 тъй като още съм ретро с мицеларна вода 😂

# 81
Добри идеи си си заплюла, мазните ни кожи харесват зелен чай!
Eто този също е много хубав!

Тези също:

А ако някой иска да те поглези, този:

Тази кака ги коментира повечето от тези, които споменахме:

И последно още една съставка и продукт, която се понася много добре от нашия тип кожи:
Beauty of Joseon Ginseng Essence Water

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 02:06 от Agent Provocateur

# 82
Агент, обещах да пиша за балма на PY  -  разочарование за мен. Няма кадифеното усещане, което харесвам когато го размазвам и не емулгира добре, в това отношение е като балма на ароматика и леко усещане на засушаване след него. Определено не е за сухи кожи.
Бюджетен, в стила на PY семпли добри съставки, прилично почистване, определено много хора ще го харесат, но аз няма да повторя.
Написах бюджетен, но и балма на ароматика беше с тези характеристики докато не го реформулираха и дигнаха цената.

# 83
  • софия
Здравейте, не че  трябва да ви е първа грижа моето петно Stuck Out Tongue Winking Eye, но да ви кажа, че изчезна.
Изказвам публична похвала и благодарност на есенцията на Huxely secret of Sahara. Бях забравила какъв разкошен продукт е това! Хидратира, изглажда, радост за кожата. Никога не съм имала техния antigravity cream, чудя се дали е толкова хубав?
Другата мазилка, която оправи петното е един заб
утан в шкафа Micro serum real ferment на Neogen. Лека текстура, обаче мазничък.
Едва ли ще му се радват смесените и мазни кожи.
Та така! Да не прекалявам е, значи, с активите.
Blush

# 84
Не съм почитател на есенциите на huxley, нито на антигравити крема, но тонерът им и успокояващата им маска са ми любими.

# 85
  • Prismatica Aerie
Здравейте, не че  трябва да ви е първа грижа моето петно Stuck Out Tongue Winking Eye, но да ви кажа, че изчезна.
Абсолютно ни е грижа и абсолютно сигурни бяхме, че ще изчезне за 2-3 дни, впрочем и без мазилки от Сахара и прочее.😘
Случват се тези неща при употреба на ретиноиди, не е драма.

# 86
Дами, търся съвет за продукт. Иска ми се нещо за допълнителна хидратация, от типа на серум, но се чудя какъв - такъв с хиалуронова киселина или центела.
Това ми се върти за сега в главата - https://shop.lillydrogerie.bg/skin-1004-serum-ampula-za-lice-s-m … GIaEaAijZEALw_wcB

# 87
Не бяха добри отзивите тук за тази ампула, въпреки че из нета се скъсваха да я хвалят но за тия пари си я вземи и я ползвай, като тонер или с друг хидратиращ серум ако имаш. Мини е, така че бързо ще свърши.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 13:50 от zari65

# 88
Наистина бързо свършва минито, на мен ми хареса тази ампула. При мен не лепне, изпозлвам я вечер и след нея крема на A’pieu.

# 89
За дълбока хидратация си взех сега серума с бета глюкан на Iunik от намалението в Bare Care. Вчера Ви пристигна, още не съм го отваряла, че имам от серамидения шот на Амплен, но имаше хубав отзив за цялата серия с бета глюкан тук, в темата.
Иначе на мен ми допадна ампулата на Skin1004, но не разчитах само на нея. При мен добра хидратация дава лосионът на Сераве и си го ползвам в рутината щедро. Също така помага нанасянето на няколко поста тонер (пюнгата), както и флорална вода между стъпките - особено преди и след пептиди, много сочна ми става кожата.

Общи условия

Активация на акаунт