Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 656
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Малко тривиално, но гел алое вера. Преди да вкарам ретинола не го харесвах, защото ми лепне и кремовете после по-трудно попиват. Но напоследък преоткривам ползите му (след тонер да, 5,7 пласта и серум нанасям гела и последно ретиноид и хидратиращ крем): сякаш позапълва бръчиците, създава тънък защитен слой, а същевременно с ком. си индекс 0 не пречи на проникването на другите продукти, успокоява раздразненията от ретинола. Взех да го харесвам много.

# 91
Да си похваля новата слънцезащита - впечатлена съм откъм консистенция, контрол на себума и взаимодействие с останалите продукти по лицето ми. За слънцезащитните и свойства не мога да бъда категорична, защото нас ни удари такъв тридневен хийт уейв (темп. стигнаха 30С! През Април, когато по традиция си чакаме последните снежни бури!), че наизвадихме освен шапките с периферии и слънчевите очила и плажни рокли, освен чехлите. Щях да умра! Днес, разбира се, сме обратно на комфортните 14С. За смесени и мазни кожи и при и добра цена си заслужава да се опита.

А вчера в пристъп на гузна съвест, че имам отворени и неползвани продукти намазах щедро и една емулсия на Шисейдо, към която изключително рядко посягам и половин ден се чудех защо блестя във всяка отражателна повърхност, въпреки, че кожата ми е суха и неомазнена. Такова количество светлоотражателни пигменти са и бутнали, че конкурира повече от достойно хайлайтерите и си личи под сънскрийн с тинт и смес от 2 различни ФДТ.
Скрит текст:

"Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Day Emulsion, an age-defense, wrinkle-smoothing daytime moisturizer that helps protect skin from damage caused by external aging factors, including UV rays. The appearance of lines and wrinkles is dramatically reduced, while rich moisture is maintained all day long, even under dry conditions.

- WrinkleResist24, with Chlorella Extract, Mukurossi Extract and Gambir Extract helps prevent the appearance of wrinkles.
- Wrinkle-smoothing ingredients Super Bio-Hyaluronic Acid and Hydroxyproline help improve the look of wrinkles.
- For normal to combination skin.
- Helps protect skin against daytime dryness and UV damage."

Тази серия преди години ми беше много любима, особено нощния крем и най-вече очния!

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 05:01 от Agent Provocateur

# 92
Като стана дума за серума на iunik с бета глюкан, вече трети път си взимам, оказва се, че не мога без него. Преди десетина дни и аз се сдобих с алое вера гел на Aromatica Organics и все още експериментирам как да го нанасям - веднъж преди серум и крем, друг път накрая след всички стъпки.
Моля, ако някой е по наясно да сподели.

# 93
  • софия
Дами, търся съвет за продукт. Иска ми се нещо за допълнителна хидратация, от типа на серум, но се чудя какъв - такъв с хиалуронова киселина или центела.
Това ми се върти за сега в главата - https://shop.lillydrogerie.bg/skin-1004-serum-ampula-za-lice-s-m … GIaEaAijZEALw_wcB
Бета глюканът наистина е хубав . Аз вчера хвалих, днес пак-Huxely Bright Essence of Sahara. Flushed И спирам вече...
Понеже съм с  пресни впечатления, усещането е някак за дълбока хидратация, без мазност.Не е като  точно като хиалуроновите продукти, които съм имала.

# 94
Здравейте! Отбивам се втори път във вашата тема отново с молба за помощ.
Някой от тези двата крема подходящ ли е за употреба с (под) продукт (серум) с ретинол? По-интересен ми е вторият.
Благодаря предварително на отзовалите се! Flowers Hibiscus

SKIN 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Moisture Cream

SKIN1004 Madagascar Centella Probio-Cica Enrich Cream

# 95
Аз също не оставам без алое Вера гела на скин фууд, но го ползвам сутрин с нюфейса (в хладилник го държа, оригиналния гел ми дразни) и после си правя лек масаж, ако имам време, докато стане на кир. Имам чувството, че така правя лек пилинг и обирам беленето от трета. После го отмивам. Като ми беше много раздразнена кожата преди година и като маска го нанасях, едно от малкото неща, които ми понасяха тогава. Имах пелина на миша, центелата на 1004 (не се спогодих с ампулата, слипинг пак-а ми хареса повече) и какво ли още не, и само алоето ми помагаше.

# 96
Хммм, никога не съм имала алое вера гел. За успокояване разчитам винаги първо на пантенол и то на концентрирана, аптечна версия поне 5% (най-добре Пантенол Форте 10%), а не на козметичен продукт, в който има пантенол. Освен спрей Пантенол гледам да имам винаги под ръка и Дефламол маз. Също са ми помагали тези:

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 17:37 от Agent Provocateur

# 97
  • Prismatica Aerie
Здравейте! Отбивам се втори път във вашата тема отново с молба за помощ.
Някой от тези двата крема подходящ ли е за употреба с (под) продукт (серум) с ретинол?
Не ми се струва удачно да се нанася крем под серум.

Дами, търся съвет за продукт. Иска ми се нещо за допълнителна хидратация, от типа на серум, но се чудя какъв - такъв с хиалуронова киселина или центела.
Центелата не би трябвало да е първи избор, когато се търси хидратация. Едно от имената ѝ е "тигрова трева" - ранените тигри са забелязани, че се търкалят в такава трева и раните им заздравяват по-бързо. Конкретната "ампула центела", може и да е супер хит, must have, og, game changer, you name it - но за мен е посредствен и базов продукт и не си струва хайпа. Но пък евала на бранда за маркетинговата им стратегия.
Както вече са писали - бета глюкан е много добра опция, аз също обичам серума на айюник;
Aquaxyl - това е овлажняващ комплекс:

Aquatide -  пептид, антиоксидант, намалява трансепидермалната загуба на вода, активира автофагията.
Добрият стар глицерин е чудесна овлажняваща съставка също.
PCA (pyrrolidone carboxylic acid) - съставка, получена от аминокиселини, която действа като овлажнител.
Пептиди, ХК и още много други, но тези се сещам в момента.

# 98
Веднъж ми свърши алоето и реших да ползвам един Профи гел с алое от кондиция, дето принципно ми засушава и съответно се застоява, с триполар стопа, и отдолу реших да хидратирам с чист глицерин, разреден 1:2 с докдо тонера (бях гледала състава на оригиналния гел преди време - глицерин, сол, пчелен восък и к-на някаква, оттам ми хрумна за глицерина)...значи, толкова хидратирана ми беше кожата след това, че се изненадах. Сега се присетих, пак ще си забъркам.

# 99
  • Germany
И аз винаги си имам алое гел, на Миша, една голяма кутия. На лицето обаче май никога не съм мазала. Ползвам си го след басейн лятото, много ми е приятно да омажа тялото с него. Слагала съм и в маски (като преуош) за косата. Преди няколко седмици се изгорих яката (полях се с горещо кафе) и си ползвах алоето, много ми помогна.

# 100
И аз винаги си имам алое гел, на Миша, една голяма кутия. На лицето обаче май никога не съм мазала. Ползвам си го след басейн лятото, много ми е приятно да омажа тялото с него. Слагала съм и в маски (като преуош) за косата. Преди няколко седмици се изгорих яката (полях се с горещо кафе) и си ползвах алоето, много ми помогна.
И аз това ползвам. При раздразнение на лицето, нанасям с воден сандвич и успокоява чудесно. Имам и алоето на Холика, но то ми лепне, и това на Миша е по-водно, ако мога така да се изразя и попива по-добре.

# 101
Здравейте, виждам, че всички поръчвате масово продукти от Германия. Качеството ли е различно или просто ги няма в България ?

# 102
  • София
Алгинатните маски са разкошни, но незнам защо ми е страшно трудно махането, изобщо не пада на парчета и накрая просто я отмивам. Пробвах с масло да слагам под нея, не видях особена разлика при свалянето.

# 103
  • София
Алгинатните маски са разкошни, но незнам защо ми е страшно трудно махането, изобщо не пада на парчета и накрая просто я отмивам. Пробвах с масло да слагам под нея, не видях особена разлика при свалянето.
Да не би да не слагате достатъчно дебел слой, при мен пада почти цялата, само около коса/вежди се случва да остане нещо.

# 104
  • София
Да не би да не слагате достатъчно дебел слой, при мен пада почти цялата, само около коса/вежди се случва да остане нещо.

Явно, ще пробвам по-дебел слой. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт