Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 698
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Знам, че може и да е смешно отстрани, но аз наистина доста се обърках.
Сякаш се спирам на този сет, макар и мини за 48лв. от български сайт.
Ще трябва да си добавя и измивното олио и пяна, както и слънцезащитен крем.
Дали е добре като за начало?
Според мен не е нужно да взимате всички продукти, т.к всички съдържат ниацинамид и може да имате раздразнение.  Изберете си един или два продукта, като гелчето не го препоръчвам изобщо, доста е изсушаващо.

# 166
Исках да питам някой дали има отзив за този sunscreen? [Dr.G] Green Mild Up Sun+ SPF50+ PA++++ 50ml - Hypoallergenic Sunscreen, Non-sticky Formula, Moisturizing, Korean Cosmetics, K-beauty. Дали действително матира хубаво?
А защо решихте, че този сънскрийн е матиращ изобщо!?!

Dr.G Green Mild Up Sun+ SPF50+ PA++++ 50ml (1.69 fl.oz). Hypoallergenic sun cream shields delicate and sensitive skin from harmful UV rays. The non-sticky formula glides on without leaving any white cast. Pycnogenol extracted from pine trees works with glycophore and panthenol to protect skin from external aggressors like fine dust and smoke.
* A physical sun cream enriched with 100% Zinc oxide
* A mild, hypoallergenic sun cream shielding sensitive skin from harmful UV rays and blue light
* Unique complex contains carefully curated ingredients offering multi-pronged protection
* Pycnogenol and FILMEXEL™ protect skin from external stressors like fine dust and smoke
* Centella asiatica and houttuynia cordata (fish mint) extracts soothe and moisturize skin

https://dr-g.com/products/dr-g-green-mild-up-sun-spf50-pa

Oбаче сънскрийна на Dr G, за който пиша вече 4 път в тази тема и който има естествен полуматов (не е брутално матов!) финиш е ето този:

https://dr-g.com/collections/uv-protection/products/dr-g-brighte … g-up-sun-spf50-pa

# 167
]
Знам, че може и да е смешно отстрани, но аз наистина доста се обърках.
Сякаш се спирам на този сет, макар и мини за 48лв. от български сайт.
Ще трябва да си добавя и измивното олио и пяна, както и слънцезащитен крем.
Дали е добре като за начало?
Според мен не е нужно да взимате всички продукти, т.к всички съдържат ниацинамид и може да имате раздразнение.  Изберете си един или два продукта, като гелчето не го препоръчвам изобщо, доста е изсушаващо.

Ниацинамидът е най-употребяваната съставка в корейската козметика. Не, няма да дойде много. За прохождащ е препоръчително да си вземе серия, а не да се опитва сам да съчетава продуктите в една рутина. Това е идеята на всеки сет - една рутина.

# 168
Скрит текст:
Исках да питам някой дали има отзив за този sunscreen? [Dr.G] Green Mild Up Sun+ SPF50+ PA++++ 50ml - Hypoallergenic Sunscreen, Non-sticky Formula, Moisturizing, Korean Cosmetics, K-beauty. Дали действително матира хубаво?
А защо решихте, че този сънскрийн е матиращ изобщо!?!

Dr.G Green Mild Up Sun+ SPF50+ PA++++ 50ml (1.69 fl.oz). Hypoallergenic sun cream shields delicate and sensitive skin from harmful UV rays. The non-sticky formula glides on without leaving any white cast. Pycnogenol extracted from pine trees works with glycophore and panthenol to protect skin from external aggressors like fine dust and smoke.
* A physical sun cream enriched with 100% Zinc oxide
* A mild, hypoallergenic sun cream shielding sensitive skin from harmful UV rays and blue light
* Unique complex contains carefully curated ingredients offering multi-pronged protection
* Pycnogenol and FILMEXEL™ protect skin from external stressors like fine dust and smoke
* Centella asiatica and houttuynia cordata (fish mint) extracts soothe and moisturize skin

https://dr-g.com/products/dr-g-green-mild-up-sun-spf50-pa

Oбаче сънскрийна на Dr G, за който пиша вече 4 път в тази тема и който има естествен полуматов (не е брутално матов!) финиш е ето този:

https://dr-g.com/collections/uv-protection/products/dr-g-brighte … g-up-sun-spf50-pa

И аз не бях съвсем сигурна заради описанието, наистина, но останах с впечатлението, че е с матов финиш заради рецензията на една корейска ютюбърка, която много харесвам - Liah Yoo. Прикачвам клипчето, в което рецензира защитата (от мин. 2´ 52). Затова реших да попитам за мнения и опит в темата, защото Dr. G. уж се води много популярна марка в Кореc и някой може да я е изпробвал.

Green Mild Up Sun ми я препоръчаха като матова и специално тествана за чувствителна кожа и затова се ориентирах към нея. Отворена съм и към други, обаче, стига кожата ми да толерира. Благодаря много за предложението с Dr. G. Brightening Up Sun, ще проверя съставките, щом и тя е с търсения финиш.  Simple Smile

Edit: Това, което ми хареса в Green Mild Up, е и сухотата и че при време с висока влажност се държи много прилично, не се разтича, точно това ми трябва сега за лятото!

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 18:06 от Анонимен

# 169
Хммм, наистина...

Аз следвам и се доверявам на тази девойка:

Тя каза, "натурален, полу-матов" финиш... вижте и нейното ревю на моя продукт и преценете дали няма да е по-подходящ за вас (филтрите обаче са смесени, а не само минерални!)!

# 170
  • Prismatica Aerie
Проверих ги в cosdna за дразнещи съставки и само Logically изглежда изчистена от иританти..
Пълна е с етерични масла, които са си иританти отвсякъде. Cosdna не е надежден източник на информация.
Добре е да разберете към какво точно Ви е чувствителна кожата.

Green Mild Up Sun изсмуква и последната капка влага от моята суха кожа след около час, но аз и не съм очаквала друго, защото така действат минералните слънцезащити при мен, дори със солиден, тлъст крем под тях. За мазна и светла кожа би била чудесен избор.

# 171
За прохождащ е препоръчително да си вземе серия, а не да се опитва сам да съчетава продуктите в една рутина. Това е идеята на всеки сет - една рутина.

Аз, още плахо прохождащо BG в корейски дебри, още само ви чета и се ослушвам . Най-разоряваща е catalano с нейните неуморни, но премерени test drive-ове на корейски страсти Sweat Smile
А за ниацинамида: и на мен ми пресушава и матира в повечко ако прекаля.

# 172
Хайде и аз като Лиана със сет на Yuja Niacin - никаква представа нямам, досега ползвах Nu Skin. Тази тема изчетох, впечатлих и това ми е вместо запис Blush Колебая се за слънцезащита между SKIN1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream и Missha All Around Safe Block Aqua Sun Gel. Кожата ми е смесена, тоест на места суха и с лъскава Т-зона.

ПП И също още не зная какъв пoчистващ продукт да поръчам.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 19:58 от Анонимен

# 173
Чудя се на тази пудра за дъщеря ми - рядко ползвам и ми  е трудно да избера, просто отворих джолсето по навик, че не знам откъде да започна.
https://jolse.com/product/missha-pro-touch-powder-pact-spf25-pa- … y/4446/display/1/

Ли лу, за каква кожа търсиш и какво точно балм, олио, гел, почистваща  вода?

# 174
  • Бургас
Зари, в момента ползвам пудрата и съм много доволна от нея, покривна е и много фина. На моята мазна кожа ляга чудесно, но не матира, а някак изравнява тена и създава естествен завършек. Единственото което не ми допада е ниския слънцезащитен фактор, не разчитам само нея разира се, но предишната беше с 50ти фактор и се чувствах по-спокойна. За съжаление не я намирам вече, май са я спрели

# 175
Благодаря Йен!

А сега видях това, за нея май имаше добри отзиви в темата
https://jolse.com/product/o-hui-day-shield-multi-sun-powder-spf5 … ry/491/display/1/

# 176
Ли лу, за каква кожа търсиш и какво точно балм, олио, гел, почистваща  вода?
Като че ли ще ми е най-приятно с нещо като крем или балсам като консистенция, защото ще ползвам с уред за почистване. Иначе съм със смесена кожа - суха по скули и около очите, блести в Т-зоната. Може да се каже чувствителна, но по-скоро към грим (ползвам фон дьо тен от аптеката), а не към бяла козметика.

ПП Снощи разгледах продуктите на Missha и ще си взема Super Aqua Ultra Hyalron Cleansing Foam. Старт на метода "проба, грешка" - ще пиша Hug

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 08:54 от Анонимен

# 177
Скрит текст:
Скрит текст:
Проверих ги в cosdna за дразнещи съставки и само Logically изглежда изчистена от иританти..
Пълна е с етерични масла, които са си иританти отвсякъде. Cosdna не е надежден източник на информация.
Добре е да разберете към какво точно Ви е чувствителна кожата.

Green Mild Up Sun изсмуква и последната капка влага от моята суха кожа след около час, но аз и не съм очаквала друго, защото така действат минералните слънцезащити при мен, дори със солиден, тлъст крем под тях. За мазна и светла кожа би била чудесен избор.
[/spoiler]

Моята кожа е точно такава. Смесено-мазна и много светла, фототип 2. Не е от най-чувствителните, но алкохоли в козметиката определено я дразнят. Токоферол в някои формулировки ми е ок, в други не.

Засега, ако в cosdna не се изреждат много иританти, съм била ок с продуктите, но честно казано, освен по метода на опита и грешката, не знам как мога да разбера към какво е чувствителна една кожа по принцип. Бихте ли могли да споделите по-надеджни източници на информация от cosdna? Много ще ми бъде полезно, а и може би не само на мен.

По темата, пристигна ми избелващата пигменти маска с niacin, ще я тествам. Simple Smile

# 178
  • Prismatica Aerie
Бихте ли могли да споделите по-надеджни източници на информация от cosdna?
https://incidecoder.com/products/logically-skin-hydro-multi-shield-sun-essence
Но всъщност мисълта ми беше, че никое приложение не е идеално и да не се предоверяваме кое е иритант. Incidecoder е по-информативно със сигурност.
И да, за съжаление методът проба-грешка е най-сигурен. Защото един перфектен състав не дава гаранция за добра поносимост. Важна е и формулировката на продукта.

# 179
Ли Лу, малко по-нагоре обсъждахме слънцезащитата на Миша - мазна е за смесена кожа новата формула особено сега за предстоящия сезон. Ако намериш старата обаче отзивите са отлични. Аз съм с All Around Safe Block Waterproof Sun Milk - не люти, разнася се много лесно /може би това е слънцезащитата, която най-лесно се разнася  от пробваните от мен/, матира съвсем леко и за моите сочни бб кремове е отлична основа.

Общи условия

Активация на акаунт