Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 756
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Това не е непременно лошо,
За кожа, третирана с третиноин, бета глюканът е като жива вода.
.
[/quote]
Не мога да спра да я третирам тази кожа с, ретинал. Grinning Други години в този сезон вече приключвах, но сега - не и не! Много си ми е добре даже! Е, да взема да го извадя тогава  този глюкан?
Няма нужда да ми припомняте за зашитата.
Действаме  със su:m37-цялостно крем, стик, къшън
Друг сънскрийн, който ми пасна (сред многото, които изхвърлих, или разподарих), е на Logically skin. Добре се нанася, не оставя филм и нито е мазен, нито пресушава.
И да използвам случая да попитам има ли мнение за, този ФДТ.

Кажи ми, че нещо избелва, и гледай дали няма да го купя Flushed

# 286

Почвам бета глюкана и се надявам да ми се отрази добре. Blush Като за първо нанасяне, имах едно лепкаво усещане, но сякаш бързо премина. Ще видим нататък как ще е. Sunglasses
Ако е за серума на Iunik, и на мен ми лепне и го нанасям с воден сандвич. Тогава няма проблеми и  сякаш по-хубаво попива.

# 287
  • София
Здравейте,
включвам се и аз при вас. На почти 33 години съм и до скоро не ползвах никаква козметика за лице. Реших, че имам рязка нужда от промяна и набързо накупих няколко неща.
Забелязвам обаче, че при дневната рутина, нещо или не е съгласно с кожата ми или просто не е за нея, усещам тежест на лицето, все едно съм с тежък фон дьо тен, и ме посърбява на места. Освен това ми избиха 2 огромни подкожни пъпки в областта на брадичката, където по принцип ми излизат пъпки. Със суха кожа съм по цялото тяло, на лицето по-скоро е комбинирана и доста дебела кожа.
Ще споделя по-долу какво използвам и реда, в който го правя, от коя съставка може да се получи това дразнение? Има ли как да разбера кое точно е, освен да почна да изключвам едно по едно, докато съм окей. И също възможно ли е, кожата да се "чисти", тъй като до сега не съм ползвала неща и сега да съм я стресирала изведнъж.

Сутрешна рутина:
COSRX Low-pH Good Morning Gel Cleanser
SNP Prep Peptaronic Toner
GOODAL Green Tangerine Vita C Dark Spot Serum
Първо си взех този серум: SNP LAB Niacinamide 10 Serum, но после го смених с този, тъй като реших, че може да е от ниацинамина, и е по-окей да е по-нисък процент: COSRX Advanced Snail Radiance Dual Essence
FarmStay Collagen Water Full Moist Rolling Eye Serum
FarmStay Collagen Super Aqua Cream
SKIN1004 Madagascar Centella HYALU-CICA Water-fit Sun Serum 50 ml

Със вечерната рутина нямам такъв проблем. Там ползвам:
MEDI-PEEL RED LACTO COLLAGEN CLEAR
MEDI-PEEL PEPTIDE9 VOLUME ALL IN ONE ESSENCE
COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
MEDI-PEEL PEPTIDE9 HYALURONIC VOLUMY EYE CREAM
COSRX Advanced Snail 92 All in One Cream
MEDI-PEEL PREMIUM NAITE THREAD NECK CREAM

И още едно питане имам, по принцип имам така наречената гъша кожа, среща се и като ягодова и кератозис пиларис. Ползвам една серия на Cera Ve, но се чудя дали има и от Азиатската козметика нещо, което би помогнало, дали има някой запознат?
И последно от продуктите преди околоочния крем, кое се нанася и в околоочната зона?

# 288
  • Prismatica Aerie

Скрит текст:
Забелязвам обаче, че при дневната рутина, нещо или не е съгласно с кожата ми или просто не е за нея, усещам тежест на лицето, все едно съм с тежък фон дьо тен, и ме посърбява на места.
Сутрешна рутина:
COSRX Low-pH Good Morning Gel Cleanser
GOODAL Green Tangerine Vita C Dark Spot Serum
COSRX Advanced Snail Radiance Dual Essence
FarmStay Collagen Water Full Moist Rolling Eye Serum
FarmStay Collagen Super Aqua Cream
SKIN1004 Madagascar Centella HYALU-CICA Water-fit Sun Serum 50 ml

Действате на принципа на изключване, както сама предполагате.
~Вижте как се чувствате без  FarmStay Collagen Super Aqua Cream.
~GOODAL Green Tangerine Vita C Dark Spot Serum е много харесван продукт, но изобилства от етерични масла и растителни екстракти, които потенциално дразнят кожата.
~ COSRX Advanced Snail Radiance Dual Essence ползвайте  като първи продукт след измиване, а може и вечер на мястото на Advanced Snail 96 Mucin Power Essence (тя отива сутрин). Една помпичка е достатъчна.
~ Пробвате друга слънцезащита.

Кожата Ви не се чисти, а ѝ идва твърде много. Нужна е и ексфолиация - 2-3 пъти седмично или ежедневно със съответен продукт.
В околоочната зона се нанася всичко, което Ви понася там.

# 289
  • Бургас/Пз
Момичета, препоръчайте ми нещо за по-бързо заздравяване и избледняване на белези от пъпки. Дъщеря ми си беше докарала ужасно акне, в долната част на лицето. Оказа се хормонално и доста бързо успяхме да се справим с проблема, но сега останаха белези, които не минават вече доста време. Ползва корейски продукти - вит. С на Миша, хидратиращ крем с пантенол на Пурито,  крем с Цика на Ровектин, слънцезащита на BOJ, балм на BOJ, измивен гел на Миша, както и този крем с ниацинамид https://www.stylevana.com/en_US/axis-y-dark-spot-correcting-glow-serum-50ml.html
Принципно е със суха кожа , която и доста бяла и реактивна и белезите много личат.
Надявам се да ми помогнете, защото аз никога не съм имала акне. Тези  продукти й ги препоръча една рускиня, с която тя живее в Германия. Поръчва си ги директно от stylevana и е много доволна. Само белезите я притесняват много. Пъпките й станаха на рани…. Много трудно заздравяват и остават петна.

# 290
  • София
Благодаря ти, Catalano!
А може ли да ми препоръчате ензимен пилинг? Също така има ли някакъв продукт, който НЕ се използва след ексфолиация?
Пилинга се нанася след измиване, нали?
След това се продължава с рутината

# 291
  • Prismatica Aerie

А може ли да ми препоръчате ензимен пилинг?
Isntree Spot Saver Mugwort Powder Wash

JUICE TO CLEANSE Powder Wash

su:m37 White award Enzyme Powder Wash

VELY VELY Enzyme Powder Cleanser

Също така има ли някакъв продукт, който НЕ се използва след ексфолиация?
Не съм се замисляла какво да не ползвам. Всичко нанасям, вкл. ретиноиди. Но и не ползвам агресивни ексфолианти, в смисъл висок % киселини.
Ензимна пудра нанасям като втора стъпка, след масленото почистване вечер. Би могла да бъде и трета, след измивен гел, но това зависи от кожата и нуждите ѝ.
В по-топли дни обичам тонер/падове с PHA,  много деликатна киселина с хидратиращо действие, може да се ползва ежедневно.

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 22:55 от Catalano

# 292
  • Чукарландия

Почвам бета глюкана и се надявам да ми се отрази добре. Blush Като за първо нанасяне, имах едно лепкаво усещане, но сякаш бързо премина. Ще видим нататък как ще е. Sunglasses
Ако е за серума на Iunik, и на мен ми лепне и го нанасям с воден сандвич. Тогава няма проблеми и  сякаш по-хубаво попива.

Кати, какво представлява "воден сандвич"? 🤗

# 293

Кати, какво представлява "воден сандвич"? 🤗
Пръскам флорална вода или слагам тонер, веднага след това серума и като попие,  пръскам пак с флорална вода и продължавам със следващите стъпки.

# 294
  • Germany
За петна от хормонално акне по брадичката  на мен ми помогна Melano CC, но то пак си е вит.С. Също и нещо некорейско 😉 - Pixi Glow Tonic, което е гликолова киселина (AHA), така че може да се замести с подобен корейски продукт. Но пак си отне време доколкото си спомням.

# 295
Като стана дума за Melano CC есенцията, тя как се ползва? Досега съм ползвала серуми с витамин Ц и винаги съм ги нанасяла сутрин на измито лице. И с нея ли се процедира така?

# 296
  • Germany
Да, няма разлика, като всеки вит.С 👍 (Аз съм я ползвала само вечер на измито лице, но кой както си реши, според рутината си)

# 297
  • София
Melano CC намира ли се някъде из европейските сайтове за покупка на азиатска козметика? Имам една, която е от много време и не знам колко е читава вътре. Иначе много я харесвах.

# 298
Меланото е бетон, японците ги разбират тези неща, уж най-неработещата, но  стабилна форма на витамин С, която според всички европейски разбирания не работи, при меланото дава отлични резултати.
Наскоро четох, че е от продуктите, които от създаването си не са изпадали от must have листите.

Harpalike, ако не е отваряна вероятно нищо и няма.

# 299
  • София
Мерси, Зари. Отворено е, но не е променено на цвят или аромат. Ще го потърся пак, защото е любимият ми витамин С серум.

Общи условия

Активация на акаунт