Азиатска козметика и грим - тема 25

• 78 686
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Germany
Толкова ми е жега, че нищо за мазане не ми се пазарува😆 Трябва да изчакат по-благоприятни дни тези намаления.
Добре дошла в дебрите на азиатските мазила на maria79. Не разбрах много каква е дилемата, но някак си разнообразието на първите продукти по ме привлича, обаче  не съм ползвала нищо на Medi-Peel и нямам мнение за марката.

# 526
Благодаря много 🥰
Виждам,че повечето от вас използват разнообразие от марки във всекидневната си рутина.Тъй като сега навлизам, ми се иска още едно мнение, дали продуктите изредени са подходящи😊 Или може някои от тях да се заменят с нещо по-добро 😁

# 527
  • Prismatica Aerie
maria79, на мен ми харесват нещата, които сте избрала. От скрийншота - само сънскрийна ми допада, но не на тази цена.
Обмислете продукт за ексфолиране - ензимно почистващо, слаби киселини и пр.

# 528
Скрит текст:
Здравейте,дами🥰
И,аз ще помоля за вашата помощ 😊
От две седмици съм се побъркала от четене за корейската козметика...На почивка сме...и до 5 сутринта всеки ден😁🤭 Изчетох последните ви 6 теми😊
Продуктите, който се предлагат са страшно много.
В началото четеш и се чудиш..."А,за какво става дума"😊 Като не познаваш наименованията и марките н повечето продукти.
Лекичко,започнаха да ми се изясняват някои неща,но се чувствам като " пате в калчища" 😅
Снощи, реших, че съм почти готова,какво да поръчам. Повечето неща,на които се бях спряла бяха на Medi-peel. Но днес, четейки ви отново, мисля,че ми е необходимо вашето мнение ❤️
Разбирам,че всичко е индивидуално и проба-грешка, но вашите мнения,ще са от голяма полза за мен.
Скоро, ще стана на 44🙈
Кожата ми е суха / омазняване в Т - зоната.Пореста,бръчици около очите и челото😊
Това,бяха избраните продукти в началото / на снимката/ преди да започна да ви чета😊
В последствие,бяха ми препоръчани други продукти и ще се радвам и на вашата помощ,дали са подходящи или нещо може да се подмени🥰
⭐Серум за лице с пептиди Mary&May 6 Peptide Complex- него си го бях заплюла и от вашите коментари 😁
⭐Хидратираща глинена маска за лице с рози и хиалуронова киселина-MARY & MAY
⭐Интензивно хидратиращ крем с овес Purito OAT-IN
⭐Успокояващ тонер с овес Purito OAT-IN
⭐Крем за лице с ретинол COSRX Retinol 0.1%
⭐Ревитализиращ околоочен серум с женшен и ретинал Beauty of Joseon
⭐Слънцезащитен крем за лице (SPF50+ PA++++) Beauty of Joseon- също си го бях заплюла😁
⭐Измивно олио с женшен Beauty of Joseon
⭐Почистващ гел за лице с черен ориз HARUHARU WONDER Black Rice Moisture Cleansing Gel
P.S. Рядко съм използвала,каквото и да е било.Грим почти не използвам.Със сигурност съм закъсняла, но затова искам да се хвърля в дълбокото 😁
Не съм използвала и Вит.С, нито ретинол,а виждам,че доста от вас ги използват.
Благодаря предварително ❤️🥰❤️

Добра подборка, бих махнала само Farmstay - много нисък клас козметика и за тези пари може да се купи нещо доста по-добро с хиалуронова киселина.

# 529
Да се похваля, че вече не съм прохождащ, а върл маратонец наркоман Smiley
Първата ми поръчка от Yes дойде

От BoJ съм във възторг. Другите съкровища са на standby, че имам да измазвам разни стари резерви.
Това го чакам да дойде:

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 13:31 от GeryGG

# 530
Момичета, в този вид ли пристигат пратките ви от YesStyle?
Скрит текст:

Това е втората ми поръчка от сайта. Първата пристигна в кашон-самоделка, с липсващ продукт/най-скъпия/. Сега дори не е в кашонче, а в нещо като тарелка, без никакви етикети за подател, получател и др. Предпазливо, поръчах този път само 2 продукта, бяха налични и двата.
Да им пиша ли отново или на всички пристигат пратките в този вид?

# 531
Да, за 20 дни, в такава кутия, всичко си беше точно, с етикети, нямам забележки.

# 532
Здравейте 🙂понеже и аз съм нова в корейската козметика, ще помоля за Вашите мнения. Много се запалих по im from rice toner и cosrx essence snail mucin и по специално ме интересува изсветляващият и glowy ефект, който се твърди че имат. Кожата ми е със стари белези от акне, неравна, с големи пори и повехнал тен. Също много се чудя и на klairs freshly juiced vitamin c serum, но не знам дали не ми трябва и нещо по силно от сорта на ретинолите. Какво бихте ми препоръчали? Засега съм се снабдила с почистващ крем korika high tech liposome Cleanser, серум iunik propolis vitamin synergy serum, крема на holika holika good cera и слънцезащитния на beauty of joseon rice and probiotics. Вие доволни ли сте от тези продукти? Благодаря 🌺

# 533
Аз си правя списък от каквото са доволни момичетата и дебна да поръчвам само продукти от sale.

# 534
Maria79 - привет Simple Smile
Моята препоръка към теб и кожата ти е следната:

1. за почистване, в зависимост дали имаш нужда от двуфазно почистване с олио/балм и лосион/тонер - измивното олио на Beauty of Joseon е добро, след него измиваш с нещо по-леко, но ако нямаш нужда от такова сериозно почистване (зависи в каква среда си, замърсена или не, а и щом не слагаш грим мисля, че не е необходимо двуфазно почистване, достатъчно ти е измивното нещо на HaruHaru Wonder .

2. Тоник - можеш да сложиш тоник със зелен чай (Benton, Isn't tree имат хубави тоници със зелен чай, с висок процент съдържание, над 70%), или тоник оризов, ХаруХару имат такъв. Този, на Пурито, с овес - нямам впечатления за него, мисля че тоник със зелен чай ще е по-добрият избор за теб, заради типа кожа.

3. хидратация - трябва ти нещо с бета глюкан, тук опциите ти са две, на една и съща марка - iUNIK - имат серум, 50мл. и крем 60мл. Много са икономични и двете и са перфектни. Не оставам без бета глюкан.

4. благинки - тук пептидите на Mary&May са чудесни. Серумите на Beauty of Joseon са страхотни всичките - можеш да включиш онзи със женшен, оризовия с алфа арбутин също. Прекрасни са. Комбинират се с пептидите. Серумът на Mary&May с идебенон е страхотен също.

5. витамин Ц - бих слагала при неравномерен тен най-вече, но алфа арбутин също действа в тази насока. Не всеки серум с вит.Ц е читав обаче. Аз ползвам на Klair's , много е добър. Мисля, че можеш да прескочиш това.

6. Ретинол - моята препоръка е ретинол с бакучиол на Wishtrend. Това може да ти е рутината всяка вечер от тук насетне Simple Smile The holy grail Simple Smile

7. SPF - това, което си избрала, е добро, много даже, НО лъщи адски, все едно си намазана с олио. Полвам Isntree Hyaluronic Acid watery sun gel spf 50+++ - ултра лек, икономичен, невидим, хидратира страхотно, действително предпазва. Не оставам и без него.

Дано съм ти била полезна:)

# 535
Здравейте 🙂понеже и аз съм нова в корейската козметика, ще помоля за Вашите мнения. Много се запалих по im from rice toner и cosrx essence snail mucin и по специално ме интересува изсветляващият и glowy ефект, който се твърди че имат. Кожата ми е със стари белези от акне, неравна, с големи пори и повехнал тен. Също много се чудя и на klairs freshly juiced vitamin c serum, но не знам дали не ми трябва и нещо по силно от сорта на ретинолите. Какво бихте ми препоръчали? Засега съм се снабдила с почистващ крем korika high tech liposome Cleanser, серум iunik propolis vitamin synergy serum, крема на holika holika good cera и слънцезащитния на beauty of joseon rice and probiotics. Вие доволни ли сте от тези продукти? Благодаря 🌺

Витамин С ти е решението за тена. Повехналия тен често може и да се дължи на дехидратирана мазна кожа.
За големите пори няма много какво да се направи, ползвай глинена маска поне един път седмично, може и измивно с глина.
Добри продукти си подбрала, но за това което описа няма да дадат много ефект, но поне ще хидратират кожата.
За ретинол с повехнал тен, ще стане още по-повехнал, поне при мен така действа. Пък  и без добри навици не е сега момента за ретинола.

# 536
Cafe del Mar❤️🥰❤️
Благодаря ти от сърце за препоръките❤️
Захващам се,да разглеждам😁

# 537
Първата ми поръчка от Yes дойде
Gery серума за околоочния на Beauty of Joseon пробва ли го вече ? Много го умувах но поръчах на PY черната тубичка, много ми допадна, че чак отнесох във втората поръчка и голям размер.

Моята последна поръчка не дойде в такава тарелка - а в малко кашонче ( имах около 10 продукта, някой в мини травел размер обаче ) . И пристигна с Еконт, сега следя тази която очаквам и ми излиза Български пощи. Силно се надявам в тази жега да не ми се налага да ходя то там.

# 538
  • Germany
Аз съм за двойно почистване вечер с олио(балм) и измиващо, независимо дали се ползва грим или не.

# 539
Аз нали ви мрънках миналата седмица, че нещо не се справям с двойното измиване, сега окончателно стигнах до извода, че балмът не е за мен като тип козметика...По брадичката имам пъпчици, и по челото черни точки - направо ми е като замърсена и запушена кожата...Въпреки втората стъпка, усещането за мазно и тежко замърсено лице си ми остава...
Иначе балмът на Beauty of Joseon е прекрасен, някак си имам усещането, че е много хубав за някой друг...много нежен, но...не е за моята смесена кожа. А много ми се замърсява денем...
Това май ми беше първата неуспешна корейска покупка, а от марката съм очарована, много неща пробвах...

Общи условия

Активация на акаунт