Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 459
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • в пустинята
Оперираха ме момичета.Махбаха всичко преди 3 дни.имам темп.37.5 и леко вагинално кървене и сьм стресирана

# 226
Оперираха ме момичета.Махбаха всичко преди 3 дни.имам темп.37.5 и леко вагинално кървене и сьм стресирана

С две думи, всичко е наред Simple Smile Ще се оправиш!

# 227
  • Пловдив
Най-добрата терапия е, че за Коледа ще си у дома.  Бързо възстановяване!

# 228
  • в пустинята
Момичета изпражненията са ми черни след операцията?Дали е проблем?

# 229
Говорете с лекаря. Не е нормално. Нито ден не съм имала течение или промяна на цвета на изпражненията.

# 230
Приемате ли някакви медикаменти? Възможно е от лекарства, от някои храни... все пак най-добре се консултирайте с лекуващия лекар.

# 231
Ако са ви вливали банки с желязо от него са черни

# 232
Черни изпраженеия или от прием на желязо, или от язва на стомаха може да са

# 233
  • в пустинята
Черни изпраженеия или от прием на желязо, или от язва на стомаха може да са
Язва нямам,това ми се получи сега,6 ден след тотална хистеректомия.Питах на визита и,казаха,че е от това,че са мести ли червата,от антибиотиците и упойка

# 234
Здравейте на Всички! Аз съм нова, но следя публикацииите Ви, когато мога. Днес бях на преглед при д-р Спас Патишанов в АГ Пълмед в град Пловдив. След прегледа, лекаря ми препоръча операция. Предстои ми премахване на матка и шийка, но със запазване на яйчниците. На 43г. съм раждала, но при мен миомните възли са от пет години, няколко на брой с големина 3см и 4,см по предна и задната част на маточната стена и една 3см субмукозна миома, като симптомите ми са тежка менструация със съсиреци. Бихте ли споделили, какво да очаквам след операцията. Притеснява ме това, че статистиката показва, че около 40% от оперираните имат проблеми с тазовото дъно, тоест смъкване на органите, тъй като вече няма матка, която да ги придържа. Някоя от Вас, поставяла ли е пластика по време на хистеректомията с цел превенция да не се смъкнат органите на тазовото дъно? Бързо оздравяване на всички, които в момента се възстановяват! 🌹

# 235
А защо решиха да ви оставят яйчниците?

# 236
Не се филмирай предварително и всичко ще мине какво трябва.
Оперирана съм в друга болница, но катетър са  ми сложили след като съм заспала. Бях два дни в реанимация и не съм усетила никакви болки, защото слагат обезболяващи.
Сама се преместих / пързулнах се  Wink / от леглото на носилката за да ме закарат до стаята. На третия ден  ме вдигнаха  санитарките за малко, за да направя няколко крачки и след това сама започнах да се движа и да се обслужвам.

Ако си под 50 години имаш право на ТЕЛК 50%  за отстраняване на женски органи.

. Наистина ли имаме право на 50% ТЕЛК решение за премахване на женски органи? Това го чувам за първи път. На 43г съм и след две седмици ми предстои хистеректомия, но със запазване на яйчниците.

# 237
  • в пустинята
Разбирам,че при навършени 50 г.нямаме право на Телк?!Е гати и дискриминацията и гаврата!

# 238
Не се филмирай предварително и всичко ще мине какво трябва.
Оперирана съм в друга болница, но катетър са  ми сложили след като съм заспала. Бях два дни в реанимация и не съм усетила никакви болки, защото слагат обезболяващи.
Сама се преместих / пързулнах се  Wink / от леглото на носилката за да ме закарат до стаята. На третия ден  ме вдигнаха  санитарките за малко, за да направя няколко крачки и след това сама започнах да се движа и да се обслужвам.

Ако си под 50 години имаш право на ТЕЛК 50%  за отстраняване на женски органи.

. Наистина ли имаме право на 50% ТЕЛК решение за премахване на женски органи? Това го чувам за първи път. На 43г съм и след две седмици ми предстои хистеректомия, но със запазване на яйчниците.
ТЕЛК - 50 % дават, при отстранени яйчници до 50г. Нарича се посткастрационен синдром т.е. кастрация, защото са премахнати яйчниците в детеродна възраст и с тяхното отстраняване настъпва принудителна, хирургическа менопауза и оттам хормонален дисбаланс
При премахната матка със запазени яйчници не се полага нищо (дори жената да е на 20г.), защото  яйчниците си функционират, има хормони и няма менопауза.

# 239
А защо решиха да ви оставят яйчниците?
Казаха ми, че съм млада още и няма да ми махат яйчниците за да не навлезна преждевременно в менопауза.

Общи условия

Активация на акаунт