Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 8

• 53 388
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • в пустинята
НОИ няма проблем, ЛКК издават болничния до шестия месец, след това и с ТЕЛК може да се удължи още.
ЛКК твьрдят,че Нои правят проблеми след 3 м и не ги изплащат!За това ви питам!

# 421
talibanka, успокой се с тези болнични, докторите ще преценят.. и ще ти дадат според състоянието, особено след като работиш при физическо натоварване.

# 422
Това предварително се пита и уговаря с опериращия или следящия след това. Аз ползвах 6 месеца от ЛКК и два от ТЕЛК.

# 423
Ами да, с лекарите се уточнява, а не се пита във всеки втори пост на темата.

# 424
  • в пустинята
Това предварително се пита и уговаря с опериращия или следящия след това. Аз ползвах 6 месеца от ЛКК и два от ТЕЛК.
Вьз основа на кое плзвахте 6 м.и 2 от Телк?Влошено здраве,Злокачествено заболяване?Кое?

# 425
Въз основа преценка на комисията.Насочете се към един лекар, който ще се занимава и със състоянието и със документите за болничен.

# 426
  • в пустинята
Въз основа преценка на комисията.Насочете се към един лекар, който ще се занимава и със състоянието и със документите за болничен.
Няма преценка няма нищо.Вчера бях на комидия за пьрви болничен след болницата.Даже ми каза,че е по добре да се врьщам на работа(работя в попистваща фирма,тежка работа),и каза че 3 м.са достатьчни.За това разпитвам тук,защото комисията не ги интересува нищо.

# 427
Комисията работи на база документ.Документа се пише от изпращащия лекар. Това се уговаря преди операцията с лекаря, който оперира или който ще те следи след това до възстановяване.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 12:21 от Не се сърди, човече

# 428
Здравейте, след профилактичен преглед през 12.2021 г. Ми беше открита миома, започна следенето и. 01.2022 г. Миомата беше около 20мм., но за 6 месеца, а именно 07.2022 г. От една миома вече бяха 4. Бях насочена от проследяващия доктор към операция за отстраняване на матката. След няколко консултации с различни гинеколози се разбрахме, че ще следим растежа на миомите и като едната мине 50мм. Ще прибегнем към операция. И така последния преглед беше на 01.10.2022 г., но 12.2022г. пак минахме профилактични прегледи и бях с болки и обилно кръвотечение, особено втория ден. Личния лекар ми беше казал, че има хапчета за лечение на миоми и така запитах на профилактиката гинеколога за тях, но тъй като биле много скъпи отговора му беше че не ги изписвали. Така съответно аз пожелах да ги пия и ми ги изписаха, в продължение на 6 месеца ги пих, 04.2023 г. При преглед се видя че хапчетата действат, с няколко милиметра са намаляли  миомите. Но от хапчетата започна да ми пада много косата, това бяха страничните ефекти и реших да ги спра, съответно след консултация с гинеколога. И така 05.2023 г. Беше последния прием на хапчетата. 09.2023 г. Отидох на преглед да проследим миомите, установи се че имам нещо голямо около пъпа и ме пратиха на скенер. Средата на 10.2023 г. Успях да мина скенер и се установи, че най голямата миома е 80/70мм. И подпира пъпа хоризонтално. Беше ми предложено или да продължа с хапчета пак или операция. След ходене по мъките да намеря оперативен гинеголог, разбрах че не е трябвало да пия тези хапчета. Те се изписвали на жени ПМС или наближаващата около 47-48 годишна възраст, а аз току що бях навършила 42г. И ми беше далече менопаузата. Със спирането на хапчетата миомите започват драстично да растат и затова за около 5 месеца са пораснали с над 30 мм. И така края на 10.2023 г. Намерих оперативен доктор, той искаше да се направи изследване, но тъй като пак ни предстояха профилактики, си направих изследването и с готово на 10.11.2023 г. Бях пак на преглед. Беше ми насрочена операция за 13.11.2023 г.  И така бях оперирана, вече миомата най -голямата беше 100/90 мм. Или 10/9см. И още 5 допълнителни, матката беше оголемена и нямаше как операцията да е лапароскопска. Наложи се клесическа операция, беше ми отстранена матката и тръбите, запазени бяха яйчниците и шийката. Вече втори месец нямам проблеми, освен че от днес се появи някакво вагинално течение като сопол и ме наболява корема, не операцията. През повечето време на тези два месеца ме наболяваше частта над операцията, а не самата операция. Операцията на моменти ми опъваше и нещо като бодежи, като разлепяне, но всичко е наред за момента с нея. Нямала съм никакво течение след операцията, нямах и дренаж поставен, като при някои при подобна операция, но ме съмнява че е от бъбреците, защото ме боли кръста и малко по нагоре от него. Краката изстиват някой път, не може да са постоянно топли. За сега съм 2ри месец болничен, предстои ми следващата седмица да се явя за 3ти месец и съм решила да се връщам на работа, след приключване на 3тия болничен. Работата ми не е тежка, в офис на стол и разходки из етажите. Единствено документацията може да тежи, но ще искам помощ, ако ми се наложи да вдигам, все някой колега ще има наоколо. Така, че ако ви предстои, ако е неизбежна операцията, ако развитието е бързо било то на миоми и други, оперирайте се навреме, не се мъчете като мен с хапчета и всякакви такива, защото и чай пробвах, някакви фитотампони. Аз съм доволна за сега от операцията и от опериращия ме доктор. Влязох съвсем спокойна на операцията и с усмивка, а един път вече бяха ме рязали, при раждане и знам какво беше тогава. И все пак тогава бях на 21 г., сега съм двойно на 42 г. 🤣 успех на който му предстои такава операция. Бъдете позитивни и всичко ще мине добре!

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 21:48 от Соска

# 429
Cocka, хапчетата които си пила Миоми ли са, защото аз имах растеж на миомата след спирането им.

# 430
се
Cocka, хапчетата които си пила Миоми ли са, защото аз имах растеж на миомата след спирането им.
След спирането на хапчетата се получава обратен ефект, тръгват рязко миомите да растат. Така каза един от гинеколозите при които ходих, а те не бяха малко, докато търсих някой да ме оперира. Хапчетата които пих са един месец Есмия и 5 месеца Риеко.
Оперирах се в Майчин дом и съм много доволна от обслужване, от доктора за операцията, само дето ми каза, че повече от 1 месец нямам нужда от болничен, мога да се върна към обичайното си ежедневие. Но личната ми е стабилна, да е жива и здрава, тя ме прати на ЛКК.

# 431
Здравейте, след профилактичен преглед през 12.2021 г. Ми беше открита миома, започна следенето и. 01.2022 г. Миомата беше около 20мм., но за 6 месеца, а именно 07.2022 г. От една миома вече бяха 4. Бях насочена от проследяващия доктор към операция за отстраняване на матката. След няколко консултации с различни гинеколози се разбрахме, че ще следим растежа на миомите и като едната мине 50мм. Ще прибегнем към операция. И така последния преглед беше на 01.10.2022 г., но 12.2022г. пак минахме профилактични прегледи и бях с болки и обилно кръвотечение, особено втория ден. Личния лекар ми беше казал, че има хапчета за лечение на миоми и така запитах на профилактиката гинеколога за тях, но тъй като биле много скъпи отговора му беше че не ги изписвали. Така съответно аз пожелах да ги пия и ми ги изписаха, в продължение на 6 месеца ги пих, 04.2023 г. При преглед се видя че хапчетата действат, с няколко милиметра са намаляли  миомите. Но от хапчетата започна да ми пада много косата, това бяха страничните ефекти и реших да ги спра, съответно след консултация с гинеколога. И така 05.2023 г. Беше последния прием на хапчетата. 09.2023 г. Отидох на преглед да проследим миомите, установи се че имам нещо голямо около пъпа и ме пратиха на скенер. Средата на 10.2023 г. Успях да мина скенер и се установи, че най голямата миома е 80/70мм. И подпира пъпа хоризонтално. Беше ми предложено или да продължа с хапчета пак или операция. След ходене по мъките да намеря оперативен гинеголог, разбрах че не е трябвало да пия тези хапчета. Те се изписвали на жени ПМС или наближаващата около 47-48 годишна възраст, а аз току що бях навършила 42г. И ми беше далече менопаузата. Със спирането на хапчетата миомите започват драстично да растат и затова за около 5 месеца са пораснали с над 30 мм. И така края на 10.2023 г. Намерих оперативен доктор, той искаше да се направи изследване, но тъй като пак ни предстояха профилактики, си направих изследването и с готово на 10.11.2023 г. Бях пак на преглед. Беше ми насрочена операция за 13.11.2023 г.  И така бях оперирана, вече миомата най -голямата беше 100/90 мм. Или 10/9см. И още 5 допълнителни, матката беше оголемена и нямаше как операцията да е лапароскопска. Наложи се клесическа операция, беше ми отстранена матката и тръбите, запазени бяха яйчниците и шийката. Вече втори месец нямам проблеми, освен че от днес се появи някакво вагинално течение като сопол и ме наболява корема, не операцията. През повечето време на тези два месеца ме наболяваше частта над операцията, а не самата операция. Операцията на моменти ми опъваше и нещо като бодежи, като разлепяне, но всичко е наред за момента с нея. Нямала съм никакво течение след операцията, нямах и дренаж поставен, като при някои при подобна операция, но ме съмнява че е от бъбреците, защото ме боли кръста и малко по нагоре от него. Краката изстиват някой път, не може да са постоянно топли. За сега съм 2ри месец болничен, предстои ми следващата седмица да се явя за 3ти месец и съм решила да се връщам на работа, след приключване на 3тия болничен. Работата ми не е тежка, в офис на стол и разходки из етажите. Единствено документацията може да тежи, но ще искам помощ, ако ми се наложи да вдигам, все някой колега ще има наоколо. Така, че ако ви предстои, ако е неизбежна операцията, ако развитието е бързо било то на миоми и други, оперирайте се навреме, не се мъчете като мен с хапчета и всякакви такива, защото и чай пробвах, някакви фитотампони. Аз съм доволна за сега от операцията и от опериращия ме доктор. Влязох съвсем спокойна на операцията и с усмивка, а един път вече бяха ме рязали, при раждане и знам какво беше тогава. И все пак тогава бях на 21 г., сега съм двойно на 42 г. 🤣 успех на който му предстои такава операция. Бъдете позитивни и всичко ще мине добре!
.  Здравейте! Радвам се, че всичко е приключило благополучно при Вас! Аз също съм оперирана на 18.12.23г , но моята е лапороскопска. На 43г. съм с премахната матка и тръби, яйчниците са оставени. Само да попитам, защо Ви оставиха шийката, мисля че по добрия вариант беше и тя да бъде премахната. Не съм лекар, но по принцип нали в повечето случаи при отстраняване на матката премахват и шийката. Желая Ви здраве и бързо оздравяване! 🌹

# 432
Здравейте! Предстои операция лапароскопска хистеректомия на съпругата ми в СофияМед. Бихте ли сподели мнение ако някой се е оперирал там. Благодаря предварително

Здравейте отново! Дали все пак някой няма да може да отговори на горното. Много ви благодаря предварително

# 433
  • Бургас
Аз си правих емболизация в отделение по неинвазивна кардиология.Не знам дали навсякъде е еднакво, но там бях много мили всички, млади хора предимно. Малко като, че ли имаше липса на персонал откъм сестри.За хигиената ще си замълча, защото не знам как е по другите места.Храната става горе-долу.Не съм била в болница освен за раждането.За мен престоя не беше неприятен, но и самата процедура не е тежка като операция.Не знам доколко може да е полезна тази информация.

# 434
Здравейте, преди 3 седмици ми се спука киста на яйчника и ми правиха лапароскопия, при която премахнаха целия яйчник, имах кръв в корема. Вчера излезе хистологията и се оказа, че е тумор Sad Казаха, че е необходимо да се направи тотална хистеректомия с премахване на матка, тръби, другия яйчник, оментум и апендикс и след това химиотерапия. Още съм в шок от тези новини. Винаги ли се премахва всичко при тази диагноза? Има ли някоя от вас, която е минала през този сценарий?

Общи условия

Активация на акаунт