Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 536
  • 734
  •   2
Отговори
# 270
В такъв случай можеш да обърнеш "дефекта в ефект" - отлагането да го запълниш с разни полезни занимания - спорт, релакс, някой друг витамин да се натрупа ☺️☺️

аз също не съм първа младост и често изпадам в криза на старостта /на 38 съм/, но пък по стечение на обстоятелствата август месец имаме гости за 3 седмици и е невъзможно да скрия процедури, пък неискам да се знае... та вариант е юли или септември, но ще видим като взема заповедта за финансиране.

# 271
Здравейте прекрасни , отдавна чета темите тук и реших и аз да се включа та , накратко : имаме изследвания като хламидия , хормони , тръби има ову и редовен цикълл , спермограма също е перфектна . Една неуспешна инсе и май май се насочваме към инвитро на ЕЦ , имате ли наблюдения върху процедурата и бихте ли посъветвали и за други изследвания . Аз съм на 29 мъжа ми е на 26

# 272
Искат 4 инсеминации неуспешни  и тогава може да подадете за фонда .

# 273
  • София
Момичета, колко пари ви коства едно инвитро?
При мен единствено АМХ ми е нисък - 0,48.
Всичко останало ми е наред. Тръбите са ми проходими, Инхибин В- то ми е високо. При мъжа ми също всичко е добре. Сега взимам хранителни добавки, с надеждата АМХ да се повиши и евентуално да направим инвитро по фанда.
Ние сме по фонд. Отделно сме платили около 3000лв. Има момичета платили и повече, зависи от случая. Нашият е за прости изследвания. Нямаме биопсии и други скъпоструващи, към момента.

# 274

Те няма да подават по фонда.
Също не е задължително да са инсеминации, може и с инвитро процедури да се кандидаства.

Калинка, аз имам няколко пункции и един трансфер на ЕЦ. То как ще протече пак е индивидуално де. Какво искаш да знаеш?

# 275

Те няма да подават по фонда.
Също не е задължително да са инсеминации, може и с инвитро процедури да се кандидаства.

Калинка, аз имам няколко пункции и един трансфер на ЕЦ. То как ще протече пак е индивидуално де. Какво искаш да знаеш?

Ами дали има смисъл да действаме на ЕЦ или направо стимулирано , ние сега искахме на ЕЦ да направим пункция но изпуснахме фоликула хем с стопираща инжекция

# 276
Самата процедура при нас излезе под 6000лв, с оплождане 3бр с ИКСИ +замразяване на 1 ембрион за 6 мес (за сега)... Тук не слагам предварителните изследвания и прегледи, това е цената от първата поставена инжекция до замразяването, слагам грубо още около 1300лв за предварителните прегледи и изследвания
Всичко останало ми е наред. Тръбите са ми проходими, Инхибин В- то ми е високо. При мъжа ми също всичко е добре. Сега взимам хранителни добавки, с надеждата АМХ да се повиши и евентуално да направим инвитро по фанда.

# 277

Ами дали има смисъл да действаме на ЕЦ или направо стимулирано , ние сега искахме на ЕЦ да направим пункция но изпуснахме фоликула хем с стопираща инжекция

Може да изговорите с лекаря.
За ЕЦ трябва търпение наистина.
Ако в клиниката могат да реагират при настъпила овулация вместо пункиция може да се направи инсеминация.

# 278
Момичета, кога трябва да се изследва АМХ? Помня че ми бяха казали между 2 и 5 ден от МЦ, но чета на места че няма значение от деня . И има ли значение дали ми е по-къс самата менструация. Обикновено но 4ти най късно 5ти ден е чист ден. Моля ви посъветвайте

# 279
  • София
за АМХ няма значение денят на цикъла

# 280
Пусни си АМХ в Надежда.На мен ми беше 2.1 в Рамус и Здраве, а в Надежда излезе 2.5
И АМХ си е стойност, която само намалява-логично-тя показва колко яйцеклетки остават.Няма как да се повиши, защото не произвеждаме яйцеклетки-с колкото се родим, толкова.

# 281
Може да изговорите с лекаря.За ЕЦ трябва търпение наистина.
Ако в клиниката могат да реагират при настъпила овулация вместо пункиция може да се направи инсеминация.

Благодаря много за отговора , мисля деугия месец да направим лека стимулация и дано не изпуснем пал фоликулите . Някакви изследвания които да направя на своя глава бихте ли препоръчали , просто е ужасно като няма причина и не се получава .

# 282
Не е вярно, че няма значение кога се изследва АМХ, задължително се изследва на 3 ден от МЦ. Тази тема може да ти е много полезна: https://bg-mam.ma/t/1473112

Аз имам противоположни впечатления от Рамус и Надежда - в Надежда (на един и същи ден на МЦ) резултатът ми бе наполовина. Няма как да знам коя е действителната стойност, но все пак има отклонения между лабораториите.

# 283
АМХ няма значение на кой ден от МЦ се изследва. Аз го знам и от моя репродуктивен, когато щях да го изследвам.
Как се изследва антимюлеров хормон?

“Антимюлеровият хормон се изследва чрез вземане а кръвна проба сутрин на гладно, като може да се направи по всяко време от месечния цикъл, тъй като концентрацията му в кръвта се запазва непроменена.”

https://bahceci.com/bg/blog/kakvo-e-antimjulerov-hormon/

# 284
  • София
Обикновенно назначават АМХ заедно с другите полови хормони, но като самостоятелно изследване изобщо не е необходимо да се спазват дни. Март месец последно го изследвах, за документи за фонда.

Общи условия

Активация на акаунт