Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 570
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Нашият първи опит предстои да приключи утре - от 6 извадени яйцеклетки се оплоди само 1, която на днешен ден 5ти беше започнала компацтизация към морула, утре ако евентуално е достигнала ранен бластоцид ще направим трансфер.
Тъй като нямам много надежда и смятам опита за приключен чертая план как да подобрим нещата за следващият опит докато чакаме следващата заповед.
Спермограмата ни е добра. От 6те яйцеклетки 1 беше презряла, една до 2ри ден се делеше по учебник като забави на 4ти ден, една стигна до 2клетки и 1 беше дала признаци на оплождане на 2ри ден, но не беше продължила развитие, другите две са били незрели. Всичките са пуснати на класическо инвитро. Нямам придружаващи заболявания. Приемах FH Pro два месеца и направих месец почивка като през това време приемам Овабуст. Отделно витамин Д, комбинирани витанити Фемибион и Омега 3. Какво още мога д анаправя, за да имаме по-добър резултат на втори опит?

# 196
Доколкото знам, понякога при трансфер на дори не толкова добро ембрионче пак си се ражда живо и здраво бебенце,
И тогава вече е важно и самото тяло в каква форма е - аз бих казала, ако можете включете и спорт.
Това е единствено и само мое си някакво заключение, защото първото ми инвитро с добър отговор, 14 яйцеклетки, три тридневни трансферирани, едно замразено на пети ден, завърши с едно плодна бременност и мисед, а второто (десет години по-късно, по-слаб отговор - три трансферирани, нито едно за замразяване завърши с положителен резултат. Но на 40 някакси бях много по-гружовна към себе си. Ходех на плуване, на тенис, карах колело,
Но! Това си е някакво си мое вътрешно чувство само и единствено.

Нашият първи опит предстои да приключи утре - от 6 извадени яйцеклетки се оплоди само 1, която на днешен ден 5ти беше започнала компацтизация към морула, утре ако евентуално е достигнала ранен бластоцид ще направим трансфер.
Тъй като нямам много надежда и смятам опита за приключен чертая план как да подобрим нещата за следващият опит докато чакаме следващата заповед.
Спермограмата ни е добра. От 6те яйцеклетки 1 беше презряла, една до 2ри ден се делеше по учебник като забави на 4ти ден, една стигна до 2клетки и 1 беше дала признаци на оплождане на 2ри ден, но не беше продължила развитие, другите две са били незрели. Всичките са пуснати на класическо инвитро. Нямам придружаващи заболявания. Приемах FH Pro два месеца и направих месец почивка като през това време приемам Овабуст. Отделно витамин Д, комбинирани витанити Фемибион и Омега 3. Какво още мога д анаправя, за да имаме по-добър резултат на втори опит?

# 197
  • София
Ами днес новините бяха, че ще го видим утре сутрин как се развива и само ако им хареса ще го върнат,  т.е. има и шанс да не го направят.

# 198
Стискам палци shan^tall и на краката.
На мен ми се струва, че в този конкретен опит ми върнаха едно ембрионче (моя си теория, но забие ли му с някаква идея в главата на човек) колкото да си приберат таксите по здравната осигуровка ... Чакам да пристигнат по пощата домашно тестове с ниска чувствителност - миналата година ми отчетоха пет дена преди датата за теста ... Поне да знам да си пийна глътка биричка спокойно, че го дават хубаво време този уикенд и да мъдрим графиците за следващия опит с ММ.

Ами днес новините бяха, че ще го видим утре сутрин как се развива и само ако им хареса ще го върнат,  т.е. има и шанс да не го направят.

# 199
Има тема за добавки, в която съм се заровила от известно време, както и много полезно четиво "It starts with the egg", което е на американка - микробиолог и генетик, диагностицирана с изчерпан яйчников резерв, която след няколко месечен курс от вземане на добавки, витамини и хормон, прави 19 бластоциста с отлично качество.

# 200
И аз съм чувала за тази книга, все добри отзиви ... Дали я има в pdf из нета?

# 201
  • София

има я на английски, зачела съм я, но не мога да дам мнение още

# 202

има я на английски, зачела съм я, но не мога да дам мнение още

Аз имам книгата,но на български и е невероятно четиво. Продавят я в почти всяка книжарница в София.

# 203
Намерих отделни глави като pdf на английски (не е проблем езика), на един дъх изчетох една глава, определено си заслужава четивото, благодаря момичета, че я споменахте 👍👍

# 204
https://yes-pdf.com/book/1941
Момичета, извинявайте, че така нахлувам в темата, чета ви отдавна, но не съм се включвала досега. Може да свалите книгата от горния линк.

# 205
Да се включа и аз мацки. Борбата за дете 2 продължава. Първата беше 2018 и успях от раз, но сега нещата са различни.
1-ви опит - успешен 14Я, 10 оплодени, 2 оцеляха до 5-ти ден. Върнати и бременост.
2-ри опит - пълна капитулация. 2Я и двете негодни.
3-ти опит - 4Я, 3 оплодени, 2 оцелели и трансфер на 3-ти ден. Тотално отрицателен.
4-ти опит - 3Я, 2 оплодени, 1 оцеляла трансфер на 3-ти ден. Тотално отрицателен.
5-ти опит. Тук вече играем на лимитиран протокол, че дори и на силна стимулация не отговарям както трябва. 4 дни Летрозол и 2 дни Мериоферт 225 и Цитродит. Мътя 2Ф, лягам на трона с абоката и шок, спукани и двата! Аз съм с ЛУФ и никога не съм пукала, но и това се случи. Опитахме се вкъщи да ги ловим, ама ги изпуснахме.
6-ти опит. Пак Летрозол + Мероферт и Цитродит. Тук на този опит треперих стандартно какво ще измътя (отглеждах 5Ф, 4 вървяха с еднакви размери, скоро не беше се случвало и 1 изоставаше), но сега се претиснявах дали няма да ги спукам. На 13 ден естрадиол 1033, на 15 ден пункция. Винаги съм била с пункции на 12-13 ден, този 15 ден направо ме побъркваше… толкова късно, там ли ще са…
И от този Естрадиол изкараха само 1Я, останалите 4Ф са били празни… е вече нямам никакво обяснение, как при такъв Е само 1Я.
Сега съм 5 ден след трансфер на 3 дневен войник. Чудя се кога да правя тест. Преди стриктно си чаках датата, но сега ми се върти дали да не пусна по-рано с цел да видя дали се е закачило, защото ако го пусна на 14 ден и ако покаже отрицателен пак ще ме гложди дали се е хванало и после е отпаднало от играта?
За протоколът уж нямам проблем с лигавицата, винаги е около 12мм, сега беше 14.7мм тип S1 към S2.

# 206
blackpearls, огромно благодаря 🙏
DucaMF, ние също се борим за второ детенце.
При първия опит ми трансферираха 3 броя три-дневни ембриончета, и пуснах кръвен мисля на 10/11 ден, чхг беше нещо от сорта на 114 (с мисед завърши опитът)
При втория трансфер пак 3 броя три-дневни, но вече не съм в БГ и имах достъп само до домашни тестове с ниска чувствителност - пет дена преди датата за кръвния тест ми показа бледа черта,
Сега при третия опит - пак на трети ден трансфер, но само едно ембрионче - пак само домашен десет - пет дена преди датата на кръвния тест в клиниката ми показа бледа втора черта,
С този "роман" исках да кажа, че при тридневни към десетия ден би трябвало кръвен да покаже наличието на чхг.

Да се включа и аз мацки. Борбата за дете 2 продължава. Първата беше 2018 и успях от раз, но сега нещата са различни.
1-ви опит - успешен 14Я, 10 оплодени, 2 оцеляха до 5-ти ден. Върнати и бременост.
2-ри опит - пълна капитулация. 2Я и двете негодни.
3-ти опит - 4Я, 3 оплодени, 2 оцелели и трансфер на 3-ти ден. Тотално отрицателен.
4-ти опит - 3Я, 2 оплодени, 1 оцеляла трансфер на 3-ти ден. Тотално отрицателен.
5-ти опит. Тук вече играем на лимитиран протокол, че дори и на силна стимулация не отговарям както трябва. 4 дни Летрозол и 2 дни Мериоферт 225 и Цитродит. Мътя 2Ф, лягам на трона с абоката и шок, спукани и двата! Аз съм с ЛУФ и никога не съм пукала, но и това се случи. Опитахме се вкъщи да ги ловим, ама ги изпуснахме.
6-ти опит. Пак Летрозол + Мероферт и Цитродит. Тук на този опит треперих стандартно какво ще измътя (отглеждах 5Ф, 4 вървяха с еднакви размери, скоро не беше се случвало и 1 изоставаше), но сега се претиснявах дали няма да ги спукам. На 13 ден естрадиол 1033, на 15 ден пункция. Винаги съм била с пункции на 12-13 ден, този 15 ден направо ме побъркваше… толкова късно, там ли ще са…
И от този Естрадиол изкараха само 1Я, останалите 4Ф са били празни… е вече нямам никакво обяснение, как при такъв Е само 1Я.
Сега съм 5 ден след трансфер на 3 дневен войник. Чудя се кога да правя тест. Преди стриктно си чаках датата, но сега ми се върти дали да не пусна по-рано с цел да видя дали се е закачило, защото ако го пусна на 14 ден и ако покаже отрицателен пак ще ме гложди дали се е хванало и после е отпаднало от играта?
За протоколът уж нямам проблем с лигавицата, винаги е около 12мм, сега беше 14.7мм тип S1 към S2.

# 207
Благодаря, Lucie.
В сряда 17.05 ще пусна един кръвен(9-ти ден ще е след трансфер) и да какво сабя покаже.
Аз при първият опит направих пиклив на 7-ми ден и показа втора черта, на 10-ти ден кръвния беше 260. Но тогава бяха 5 дневни и бях със замразен трансфер и нямах ЧХГ препарат. А сега на 3.05 в 23:00 часа бих Овитрел.
Вече си викам, аз съм гърмян заек и каквото е станало, обаче като трябва да правя тест голямо треперене, че тези отрицателни резултати ме сдухват тотално.

# 208
Ох, за съжаление при инвитро май "изгърмявам" аз лично, и моят кръвен е на 17-ти в клиниката 🤞🤞🤞, аз имах прегнил на 05.05 ... да видим 🤞🤞🤞
Благодаря, Lucie.
В сряда 17.05 ще пусна един кръвен(9-ти ден ще е след трансфер) и да какво сабя покаже.
Аз при първият опит направих пиклив на 7-ми ден и показа втора черта, на 10-ти ден кръвния беше 260. Но тогава бяха 5 дневни и бях със замразен трансфер и нямах ЧХГ препарат. А сега на 3.05 в 23:00 часа бих Овитрел.
Вече си викам, аз съм гърмян заек и каквото е станало, обаче като трябва да правя тест голямо треперене, че тези отрицателни резултати ме сдухват тотално.

# 209
Lucie стискам палци за висок резултат.
На кой ден са ти назначили кръвният тези “чужденци”?

Общи условия

Активация на акаунт