Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 559
  • 734
  •   1
Отговори
# 225

Привет! Ние сме сходен случай, мъжки фактор, без констатиран проблем при мен и 2 инвитро процедури до тук. При последния опит, аз също бях по дълъг протокол и с лош отговор. Към момента сме в Афродита и смятам да направя още един опит там, а после и ние да пробваме за Турция, но като те чета, явно и за там няма гаранция за успех Sad

joisi.stan, ние сме с мъжки фактор, казаха ни, че за икси уж сме ок, но след като нито една от яйцеклетките не се оплоди ни отговориха: Е какво очаквате, с много тежък мъжки фактор сте..
Разочарование отвсякъде Disappointed Relieved
Да, много е неприятно. При ММ има висока ДНК фрагментация и мисля, че това е проблемът. При последния опит се оплодиха 4, но на 5-ти ден остана само 1. На нас не просто ни казват, че сме ок за ИКСИ, но и 2-ма андролози + 2-ма репро специалисти, че сме си ок и за спонтанна бременост, надеждата е хубаво нещо, но след 4 години опити, не искам това да чуя.

# 226
Гаранция за успех никъде няма. Особено когато има и генетичен фактор направо си е игра на тото.
Най добрия вариант е да определите при каква стимулация вадите максимален брой яйцеклетки и ембриони. Така шанса за успех се повишава.

ПП : Относно протоколите си е и до организъм. При мене късия протокол не беше добър избор, а дългия даде много добър резултат.

# 227
  • София
Колко време след стимулация може да се прави нова? Не стигнахме до трансфер - лошо качество на яйцеклетките - с класическо инвитро една стигна до 5ти ден на стадии късна морула и на 6ти беше започнала обратен процес. Ще подаваме наново документи за заповед, докторката иска 3 месеца да чакаме, а аз май нямам такова търпение...

# 228
Колко време след стимулация може да се прави нова? Не стигнахме до трансфер - лошо качество на яйцеклетките - с класическо инвитро една стигна до 5ти ден на стадии късна морула и на 6ти беше започнала обратен процес. Ще подаваме наново документи за заповед, докторката иска 3 месеца да чакаме, а аз май нямам такова търпение...
Шанталче, по-добре изчакай организма да се възстанови, както те е посъветвала докторката.
С мен на пункция имаше една дама с ИЯР, незнам как доктора се беше съгласил на два поредни месеца стимулация и то при АМХ 0.2, но факт нищо не направиха с втората стимулация.
И аз знам, че на организма му трябва време, също така и аз нямам търпение, но какво мога да направя...

# 229
geizer, абсолютно тото си е при високата ДНК фрагментация, защото се гледа само външният вид, да. Ако някой може да ме светне нещо друго по въпроса, нека пише. Иначе аз и на къс и на дълъг съм била и при двата случая не ок отговор, с АМХ 3.5 съм.

shan^tall, разбирам нетърпението ти. Но изчакай поне тия три месеца, най-добре и повече. Организмът е изтощен от стимулацията и само ще си навредиш ако бързаш. На мен също ми се ще да почна веднага, но се утешавам, че идва лято и ще попътувам и така.

# 230
  • София
Сиси, като цяло стимулацията приключи началото на май, мисля за след средата на юли евентуално за следваща - да минат два цикъла и на третия да пробваме. Август не ми се иска да правим стимулации заради отпуските на докторите, демек ако пропуснем юли и август отиваме на септември..и времето си лети ли лети .....

# 231
Момичета, а как сте с цикъла след стимулация?
Дойде ми на 23 ден (за пръв път в живота) още по обилно, вече 6 дни съм с мъките.
Нормално ли е?

# 232
Здравейте момичета, нова съм в темата и бих искала малко помощ от вас. Къде ще правите инвитрото? при кой доктор и кой опит ви е.Защото съм много объркана и съм в колебания къде да направим поредния опит. За нас ще е 4ти накратко за моята история. На 27 години съм без проблем в мен от хормони тръби и тн. С мъжки фактор сме и вече 3 опита инвитро в различни болници.Лутаме се вече 7 години, 😓последния ни опит беше в Турция и там открихме че при него има и генетичен проблем в 13 и 14 хромозома, За жалост а той си е напълно здрав?имахме 3 ембриона до 4 ден а на 5 тия ден остана един.След пид имаше проблем в 3 хромозоми и не беше годен за трансфер. Това беше декември месец починахме си малко и сега се чудим къде да пробваме пак.Имаме опит в Щерев и Надежда но в Надежда бях при Персенска а тя напълно ми обърка стимулацията и имах мн малко яйцеклетки,които не се оплодиха и до 3 ти ден. След това бяхме в Турция но когато си с генетичен проблем бебето избра лошите гении и неможахме да стигнем до трансфер.Някой има ли мнение за Др Стаменов в Надежда
Привет! Ние сме сходен случай, мъжки фактор, без констатиран проблем при мен и 2 инвитро процедури до тук. При последния опит, аз също бях по дълъг протокол и с лош отговор. Към момента сме в Афродита и смятам да направя още един опит там, а после и ние да пробваме за Турция, но като те чета, явно и за там няма гаранция за успех Sad
При кой др сте В Афродита

# 233
Sisi.J аз съм обратно, спрях лекарствата в събота и още не ми е дошло. Та и аз се питам, кога трябва?

Nansi Marinowii 633015 в Афродита е само един доктор, който се занимава с инвитро.

# 234
Момичета, а как сте с цикъла след стимулация?
Дойде ми на 23 ден (за пръв път в живота) още по обилно, вече 6 дни съм с мъките.
Нормално ли е?

Генерално идва 10 дни след пункция. При мен точно така стана и беше мноооого обилно,не можех да излезна от нас. Продължи 8-9 дни.

# 235
  • Пловдив
Втора инвитро процедура правим, но с нещо така и не съм наясно. Как решават дали да замразят дадени ембриони на 3-и ден или да ги чакат до 5-и? В неделя ми беше пункцията, днес ни звъннаха и казаха, че имаме 2 ембриона с високо качество и 1 със средно. Ще ги чакат до петък и трите. И аз сега се чудя дали всичко ще е наред. Предният път забременях след СЕТ на 2 3-дневни.

# 236
  • София
Втора инвитро процедура правим, но с нещо така и не съм наясно. Как решават дали да замразят дадени ембриони на 3-и ден или да ги чакат до 5-и? В неделя ми беше пункцията, днес ни звъннаха и казаха, че имаме 2 ембриона с високо качество и 1 със средно. Ще ги чакат до петък и трите. И аз сега се чудя дали всичко ще е наред. Предният път забременях след СЕТ на 2 3-дневни.

доколкото разбирам всякак клиника различно действат....

# 237
shan^tall, на мен док днес ми каза (беше ми денят за кръвния тест) - ако е отрицателен, един месец почивка и пробваме пак.
Сега чакам ... пиклив домашен имаше втора черта, но аз имам и мисед след инвитро и бебе ... Знам че нищо не се знае 🥴

# 238
Здравейте момичета, нова съм в темата и бих искала малко помощ от вас. Къде ще правите инвитрото? при кой доктор и кой опит ви е.Защото съм много объркана и съм в колебания къде да направим поредния опит. За нас ще е 4ти накратко за моята история. На 27 години съм без проблем в мен от хормони тръби и тн. С мъжки фактор сме и вече 3 опита инвитро в различни болници.Лутаме се вече 7 години, 😓последния ни опит беше в Турция и там открихме че при него има и генетичен проблем в 13 и 14 хромозома, За жалост а той си е напълно здрав?имахме 3 ембриона до 4 ден а на 5 тия ден остана един.След пид имаше проблем в 3 хромозоми и не беше годен за трансфер. Това беше декември месец починахме си малко и сега се чудим къде да пробваме пак.Имаме опит в Щерев и Надежда но в Надежда бях при Персенска а тя напълно ми обърка стимулацията и имах мн малко яйцеклетки,които не се оплодиха и до 3 ти ден. След това бяхме в Турция но когато си с генетичен проблем бебето избра лошите гении и неможахме да стигнем до трансфер.Някой има ли мнение за Др Стаменов в Надежда

Нанси, щом сте с мъжки фактор, в Турция са много по-добри.
За тук няма водеща клиника относно мъжки фактор. Вижте къде правят ПИД.
Иначе и при Персенска да се върнете този път ще направи различна стимулация, за съжаление никой не може да предвиди на 100% как ще реагирате, понякога е на проба - грешка, важно е само да могат да се извадят изводи от грешката.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 14:46 от Одри ♡

# 239
Шанталче, дайте си почивка лятото и с нови сили септември. Не пришпорвай нещата. Имаш стиснати палчета. 🍀🍀🍀
Съвет от човек с много стимулации и трансфери.

Общи условия

Активация на акаунт