С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 805
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Ей така се четат 142 коментара, на 3ч път с кола и спящо бебе. Не направихме пауза, не исках да го будя. Сега ще е свирепо гладен.
Каква в схемата на захранване на Хип?
И аз гледах д-р Владимирова, ми не е от моята кръвна група, ама има резон в думите и логиката на захранване. Мисля да започна като стане малкият на 5м, т. е. 15.05,а до тогава да се запозная с различни алгоритми на захранване за да взема информирано решение как да процедирам.
Още докато бях бременна майка и свекърва ми правеха пюренца от домашно гледани плодове и зеленчуци. Картофи ще си купувам де, ще гледам да са български. Иначе мисля максимално аз да си правя пюретата, само това което не мога ще купувам готово. Дивечово месо или риба. Нали рибата не бивало сам да си я прави човек.
Иначе, лигави се, дразнят го венците но още нямаме наченки на зъбче.

# 481
Аз захранвам от понеделник както ми дойде 😀 всеки ден давам нов зеленчук като добавям малко от предишния нововъведен 😀 отваря устата Антонина и не се оплаква 😀 мъчих се да правя картоф на пара, то не се пасира гладко, стана като лепило за тапети и се отказах! Накупувах си пюрета и чакам Майчинската полиция да ме осъди 😀 100 пъти по-лесно ми е да купувам и мисля да откарам до 9тия месец така и директно на кухня

# 482
Момичета, дайте идея за следобедна закуска. Кашата не се харесва нещо, днес втори ден с добавка банан, но единия близнак ревеше и си стискаше устичката. Само плодово пюре става ли? То трябва по съвсем малки грамове да давам в началото.

# 483
Mushica какво не ти хареса във Владимирова ? Има ли нещо конкретно или просто не те кефи ? Не ме разбирай погрешно , мен  нещо не ме кефи тя и няма да захранвам по нейния метод . Просто ми е интересно , напоследък говоря с доста майки които не я долюбват .
Веси давай им плод , щом не искат каши .
БлОнди аз ако не обичах да готвя и ММ ако не беше бивш главен готвач вярвай и аз нямаше да се занимавам , щях яко да се запасявам с пюрета .

# 484
Реакцията от Авокадо , дадох го много се хареса , но няма и час след това се обрина по устата и после по-тялото. Третирах само с чиста вода и крем и давах да пие доста вода и се махнаха(така казаха) . След ден нямаше нищо . За млякото в 5(нова мода за нас), от както се мъчат зъби се добави. Иначе от 3м ляга в 22:00 и си пиеше пак към 7сутринта. Ама този режим ми хареса повече пие в 05 в просънище и спи до 9. Ние все още след всяко хранене имаме дрямка...

# 485
Веси, аз мисля ме е окей чист плод, стига да си заменила обедното хранене 🤷♀ аз кашите ще ги прескоча и ше давам следобед плодово пюре и после направо закуска със сирене-попара, кус -кус и тн.

# 486
Майките на момчета, как върви при вас забелването? Ние уж забелваме, ама дали правим нещо в правилна посока, не зная. Доста кофти истории чух от познати с момчета. Всички ми казват, че трябва да се направи възможно най- скоро и то от специалист.
И аз захранвам вече, днес втори ден. Малкият е на 4++, искаше ми се да изчакам още седмица, но той толко настървено ни гледа, докато ядем, че реших да не го мъча. Започнах с картофче, разбито в кърма, по- течничко го правя. Още сякаш му е странно и се учи какво да го прави 😀.

# 487
Майките на момчета, как върви при вас забелването? Ние уж забелваме, ама дали правим нещо в правилна посока, не зная. Доста кофти истории чух от познати с момчета. Всички ми казват, че трябва да се направи възможно най- скоро и то от специалист.
И аз захранвам вече, днес втори ден. Малкият е на 4++, искаше ми се да изчакам още седмица, но той толко настървено ни гледа, докато ядем, че реших да не го мъча. Започнах с картофче, разбито в кърма, по- течничко го правя. Още сякаш му е странно и се учи какво да го прави 😀.

Аз забелвам като ги къпя. Свекървата показа как, ама дали го правя правилно не знам. Снощи беше тук бабата и каза, че било добре. То по новите стандарти, бях гледала клипчета, казваха да не се пипат до кой месец.

# 488
Плод с безглутенови бисквити?

Момичета, дайте идея за следобедна закуска. Кашата не се харесва нещо, днес втори ден с добавка банан, но единия близнак ревеше и си стискаше устичката. Само плодово пюре става ли? То трябва по съвсем малки грамове да давам в началото.

# 489
Аз не забелвам. Тук е абсолютно забранено да се пипа пишлето ( освен за мине ). Но нямам идея дали е правилно , но и аз не бих се справила със забелване честно казано , така че ме устройва . Племенника ми също не е забелван и тукашните ми приятелки с момченца също не са и нямат проблеми за сега ( вече са големички де)
Започнах да работя по съня на бебо с консултант от Мамо спи ми се . За супер кратко време видях страхотен положителен ефект . Най добрите ми похарчени пари за бебето е този курс . Надявам се до 1месец да си заспива самостоятелно , което до преди броени дни ми се виждаше невъзможно.

# 490
Блонди, една от най-добрите ми дружки не е сготвила нито веднъж на детето си, а вече е на 1,5г.Тя просто не е по готвеното и детето до кухня си изкара на пюрета. Аз  пък съм на обратно, нищо купешко не давам и ще го правя, докато някоя ситуация не ми го наложи. За мен няма по-добро и чисто от това, което аз съм сготвила. Така съм научена от моята майка, че храната е здраве, и че една къща не е дом ако не замирише на домашна храна. Всяка къща и обичаи и привички и т.н.
Ние не забелваме, не се препоръчва вече това остаряло схващане за пишлето. И нашата педи каза, че вече не се прави.

# 491
Пак съм аз с моите каши Grinning
Колко време може да стои тази каша като я приготвя? Давам я за следобедна закуска и не ми се иска като е хубаво времето да се прибирам само заради нея. Купих си бурканчета. Ако я приготвя предварително, то не пречи да се хапва и да не е топла, ама нали се прави с АМ, а то се дава до час след като е направено.

# 492
[За пишлето и аз не пипам.
Ние днес започнахме захранване, започнах с морков, аз го направих. Нормално ли е да е горчив ? Аз го направих с вода утре може да сложа малко АМ.

# 493
Здравейте, мами! Искам да предам едно боди за 6-та месечинка , също предадено на нас от октомврийска майка. След месечинката на 9 май , ако някой има желание да ми пише пускам я. А пък ако има повече желаещи да си ги предадат спрямо датата на месечинката.
Така изглежда бодито без забележки , предаването е безплатно, поемам и доставка.

# 494
Веси, каша с АМ стои колкото АМ. Давай мляко и плодово пюре като сте навън.
Морковите са сладки бре, как ще са горчиви🤣

Общи условия

Активация на акаунт