С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 739
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Ние ще вземем на wooden spoon използваме техни продукти и сме доволни, много са чисти като състав. Мажем дупето с baby butter и не се е подсичала, може би веднъж много леко тогава слагаме судо и минава за половин ден. Имаме за количката едно което се опъва като сенник ( допълнително го купихме) то също има фактор защитен. Обмисля да и взема шапка с SPF

# 601
  • Вестерос
Не ви ли е страх да не се задави с парчета? Единият път като бях направила картоф на Рали и явно не бях хубаво "разбила" картофа, имаше няколко малки нюню парчета и правеше физиономия все едно ей сега ще се задави. Даже ѝ бръкнах в устата да извадя.

# 602
Възможно е да се задави, почти сигурно е, че ще се задави дори, но дали сега или на 3години, все ще се наложи да яде парчета. То и голям човек се дави.. затова меки парченца, бавно и спокойно и ще се научат. Същото е и с "градинските" вируси -дали в яслата, или в първи клас, през първата година на посещение, са "в кърпа вързани".
Сега е по-лесно да привикне към парчетата, виждам я, че дъвчи на сухо, тренира. Дори е по-страшно ако яде гладка консистенция до по-късно, защото дъвченето е важно за развитието на детето.

# 603
Здравейте, мамчета! Ние вчера бяхме на консултация и педито ми препоръча да не чакам повече, а да захранвам вече с жълтък и с месо. Още вчера дадох и така няколко дни и почвам с месото после. Аз отдавна купих и го мажа със слънцезащитен на Юриаж-15лв. и попива доста добре, доволна съм за сега.
Нашето столче за колата от комплекта мноого ни омаля и се оглеждаме за ново. Някой знае ли какво точно да гледам, като купуваме сега? Имаше ли група някаква за столчета, някой сеща ли се?
Веси, ей това са готини бебета, честити 6м. и ние се оглеждаме за половин торта, ще имаме със сигурност.

# 604
Кестенче,  аз използвам Бепантен и съм много доволна. Ако имаш възможност вземи и намажи подсеченото Simple Smile
Ние сме на гладко пасирана храна за сега,но мисля някой неща да давам на парченце малко по натам пък ще видим Simple Smile
Слънцезащита аз взех на А дерма и съм ок за сега. Избрах да използвам изцяло една марка козметика.. не ми се иска душ гела един,лосиона друг, слънцезащитата трета.

# 605
  • Вестерос
Възможно е да се задави, почти сигурно е, че ще се задави дори, но дали сега или на 3години, все ще се наложи да яде парчета. То и голям човек се дави.. затова меки парченца, бавно и спокойно и ще се научат. Същото е и с "градинските" вируси -дали в яслата, или в първи клас, през първата година на посещение, са "в кърпа вързани".
Сега е по-лесно да привикне към парчетата, виждам я, че дъвчи на сухо, тренира. Дори е по-страшно ако яде гладка консистенция до по-късно, защото дъвченето е важно за развитието на детето.
Да, естествено, но все си мисля за 7 месечно, а не на 5

Русинова, има тема във форума - деца на борда.

# 606
Ние откакто се захранваме  положението е още по-тегаво.Повръщане,повръщане и все така.  Явно вече трябва и някакви лекарства .Кога се израства този рефлукс не знам,но с АР мляко беше по-добре.

# 607
  • Вестерос
Еделвайсче, консултирайте се с гастро. Откакто Рали е захранена ми върна един път след като пи много вода. И мисля първата седмица един път мляко малко. Толкова. Казват, че до 5,6 месец се израствало.

# 608
Когато мъниците навършат 6 месеца има задължителни изследвания ( кръв и урина) и задължителен преглед за проверка на вътрешните органи,дали всичко е наред. Не боли прави се с ехограф. Ние минахме този преглед малко по рано ( 10дни) защото ни гледаха за вътрешни хемангиоми, които за огромно щастие нямаме.
За захранването още не сме почнали на 20 прави 6 месеца и мисля да почна след това. Все още е на кърма и не бързам.
За количества,момичета недейте се вталявайте,никога не съм гледала грамажи. Ще захранвам 3то дете и при първите две не съм мерила и един грам.
Давам 5-6 лъжички, после 10на,половин бурканче и накрая цяло.
За тумбаците на мен определено ще ми липсва. Повече няма да изпитам това чувство, някое мъниче да ме рита и да усещам как мърда в мен( безценно).
Веси от кога посядате. Вие в коя седмица бяхте,ние сме в 35г.с и неонатоложка ни каза при 7 навършени, 6 коригирани.
За столче имам на лорели много стар модел понеже ние от най големия батко,който след 1месец става на 8.
Столче за кола също имам,но трябва да почне да сяда.
За кърменето моята мома се научи да ме хапе,не искам да си представя колко ще боли със зъби след като с венеца си боли доста. Някой с подобен проблем. Ох много дълго стана оставям ви.

# 609
Когато мъниците навършат 6 месеца има задължителни изследвания ( кръв и урина) и задължителен преглед за проверка на вътрешните органи,дали всичко е наред. Не боли прави се с ехограф. Ние минахме този преглед малко по рано ( 10дни) защото ни гледаха за вътрешни хемангиоми, които за огромно щастие нямаме.
За захранването още не сме почнали на 20 прави 6 месеца и мисля да почна след това. Все още е на кърма и не бързам.
За количества,момичета недейте се вталявайте,никога не съм гледала грамажи. Ще захранвам 3то дете и при първите две не съм мерила и един грам.
Давам 5-6 лъжички, после 10на,половин бурканче и накрая цяло.
За тумбаците на мен определено ще ми липсва. Повече няма да изпитам това чувство, някое мъниче да ме рита и да усещам как мърда в мен( безценно).
Веси от кога посядате. Вие в коя седмица бяхте,ние сме в 35г.с и неонатоложка ни каза при 7 навършени, 6 коригирани.
За столче имам на лорели много стар модел понеже ние от най големия батко,който след 1месец става на 8.
Столче за кола също имам,но трябва да почне да сяда.
За кърменето моята мома се научи да ме хапе,не искам да си представя колко ще боли със зъби след като с венеца си боли доста. Някой с подобен проблем. Ох много дълго стана оставям ви.

36+5г.с.. Слагам ги доста отдавна, е не изцяло седнали.  И на нас ни каза ортопеда на паяк чак след 8ми месеца, ама аз ги слагам отсега и на бънджи. Мисля, че са достатъчно големи като кг и си ги слагам.  Между другото ние вчера бяхме на консултация и единия близнак има един белег на вратлето, не помня вече да не съм ви разказала, че вече мозъка ми изветря:grinning:
Та бяхме на доктор и аз си мислих, че белега е в следствие на шарката, която кара. Оказа се хемангиом и ни прати на консулт с детски кардиолог. Ще ни гледат с ехограф дали имат вътрешни. Малко се притесних. Други изследвания за кръв и урина и нефролог ни дадоха направление.

# 610
И аз се притеснявам от задавяне, но има разлика между такова и задушаване. Като цяло гледам да съм максимално подготвена - чета книга за ЗБВ, взехме столчето на ИКЕА и го слагаме вече за кратко. Разбира се, всичко зависи от бебока и дали ще му хареса да работи с парчета Simple Smile Освен алергиите, ме притеснява и че заместването на хранене е някъде в бъдещето, но... каквото - такова.

Крем за подсичане препоръчвам на Biobaza - голяма опаковка (и добра цена), стига за мнооого време и досега малкият не се е подсичал.

@Miriaam от къде е този сенник и универсален ли е?

# 611

Ето това е, много е удобно. Рискът от задавяне (задушаване) при деца захранени по ЗВБ и пюре е еднакъв според последните проучвания. ММ също го притесняваше, но след като започна да чете активно и да се запознава с подхода се съгласи. Не убеждавам никой, но ползите са доста от метода. Единственото условие е детето да има навършени 6 месеца. В много държави педиатрите го препоръчват, аз съм се спряла на него по куп причини и една от тях е да не се занимавам с пюрета, грамажи и тн. Не искам захранването да ми тежи, да меря и да се вглеждам. Даже не планирам да предлагам само  един вид храна няколко дни

# 612

Благодаря, точно такова нещо търсех!
Относно ЗВБ подкрепям с две ръце и три крака, но усещам, че ще има отпор от бабите. Дано с половинката поне сме на едно мнение.

# 613
Момичета, чета за подсеченото и минавам да ви препоръчам един крем, който ме спаси! И аз мажех със судокрем и бепантен, ама това судото едва се измива и ме нерви. Купих си крем Галафарм дето е една голяма кутия за 12лв и я ползвам вече 3 месеца и даже не съм на половината 😀 крема е супер, омазнява, но е прозрачен и има лек приятен аромат 🥰

# 614
  • Вестерос
И аз се притеснявам от задавяне, но има разлика между такова и задушаване. Като цяло гледам да съм максимално подготвена - чета книга за ЗБВ, взехме столчето на ИКЕА и го слагаме вече за кратко. Разбира се, всичко зависи от бебока и дали ще му хареса да работи с парчета Simple Smile Освен алергиите, ме притеснява и че заместването на хранене е някъде в бъдещето, но... каквото - такова.

Крем за подсичане препоръчвам на Biobaza - голяма опаковка (и добра цена), стига за мнооого време и досега малкият не се е подсичал.

@Miriaam от къде е този сенник и универсален ли е?
Не се знае за заместването. Рали не иска ам от седмица, само на пюрето кара. Така че не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт