С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 726
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Кога се въвежда авокадо? След няколко въведени плодове ли? Карам по схемата на ХИП и днес втори ден съм на оризова каша. Реших, че няма да давам междинна, а плодовете ще въвеждам като добавка към следобедната каша на този етап

# 616
Да ви се оплача. Днес бяхме на последна ваксина и моя син беше доста неспокоен след това. За пръв път ни се случва и сега се тревожа да не вдигне температура.

Имам въпрос за захранването днес не въведох нов зеленчук заради ваксината. Утре дали мога да въведа, ако сутринта всичко е ок? И задължително ли първите зеленчуци трябва да са картоф,тиква и морков? Аз въведох морков и картоф не може ли сега да въведа тиквичка например? Нещо много оранжево стана 😁

# 617
  • София
Зорница Аврамова, и мен ме хапеше дребното известно време, но поспря. Дано отмине и при вас.

Малчо се е научил да ми дърпа зверски косата и да иска да я яде. Голяма борба е. След ръцете и краката му (които още трудно навира в устата, като е с памперс, че нашите са големи - многократни), следващото най-вкусно е моята коса явно 😁 Почна и много да бърбори по бебешки! Чак ме изненадва. Но пък да се обръща го мързи: след няколко успешни опита го налегна мързел. Има на кого да се метне 🤣

# 618
Айлиз до сега не се е подсичала , но тук една лекарка ми каза да използвам само олио без кремове , и си я мия след всяко изхождане по голяма нужда и вечер , преди лягане.  На една позната детето е лежало от подсичане в болница и са го мазали с лилаво мастило. (Преди 4г). Не знам как са стигнали до там , но ме е страх. Аз ползвам олио или судокрем.
Днес въведох пилешко , ядохме с лъжица седнали на стола😀🤣. Айлиз може да седи за няколко секунди сама , обаче не се обръща постоянно? Буквално съм я виждала няколко пъти. Иначе следи предмети , обръща се на име , задържа се на крака , движи се назад с проходилката и държи стабилно глава , може да стои часове по корем. Грабва предмети , гука и се смее с глас. Има ли бебчета ,които спят на страни😀. Айлито само така спи слагам я настрани . От няколко дни ляга в девет вечерта ставаме в седем и в девет има дрямКа.
Днешното меню.
07АМ/ 09 Каша с плодово пюре на белвита(банани ябълка)/12 зел.пюре Асорти+АМ./ 16 АМ/ 18 пилешко(3л.) + Крем супа от картофи , грах , морков, тиква , броколи. / 21 АМ 210мл
Бяхте ми казали , че ново нещо се въвежда сутрин ама да и давам пиле сутрин ми стана страни , за сега и няма нищо въпреки че при авокадото получи реакция веднага. И последно да споделя тази група, много ми помага за рецепти.

# 619
  • Вестерос
Да ви се оплача. Днес бяхме на последна ваксина и моя син беше доста неспокоен след това. За пръв път ни се случва и сега се тревожа да не вдигне температура.

Имам въпрос за захранването днес не въведох нов зеленчук заради ваксината. Утре дали мога да въведа, ако сутринта всичко е ок? И задължително ли първите зеленчуци трябва да са картоф,тиква и морков? Аз въведох морков и картоф не може ли сега да въведа тиквичка например? Нещо много оранжево стана 😁
Три дни чаках аз. Не е задължително да са някои определени. На запад въвеждат първо пащърнак примерно.
И да вдигне като стане 38 давай панадол.

И Рали много скубе от две седмици някъде, не само моята и на баща си се опитва и на майка ми. Освен, че се мъчи така да хване и носа, очите, веждите, устните ми, даже ми бърка из устата и пипа зъбите Grinning

Кадерайче, пилешкото със зеленчуковото пюре на обяд се въвежда.
Не е ли малка да има и вечеря? Тя се въвежда към годинката чак.

# 620

Три дни чаках аз. Не е задължително да са някои определени. На запад въвеждат първо пащърнак примерно.

И Рали много скубе от две седмици някъде, не само моята и на баща си се опитва и на майка ми. Освен, че се мъчи така да хване и носа, очите, веждите, устните ми, даже ми бърка из устата и пипа зъбите Grinning

И аз си мисля, че е твърде рано за вечеря. Не знам дали след годината, но 9-10ти месец. Първо се заменя обяда, после следобедната закуска, след това закуската и най-накрая вечерята.

# 621

И аз си мисля, че е твърде рано за вечеря. Не знам дали след годината, но 9-10ти месец. Първо се заменя обяда, после следобедната закуска, след това закуската и най-накрая вечерята.
ние заместваме вечерното хранене с домашна зеленчукова крем супа нямам избор моята дъщеря вече и в кашите не иска мляко

# 622
Успешно даден трети ден жълтък, утре месо.
Някой знае ли, защо първо се завества сл.закуска, а после самата закуска? Ние сме следобяд навън и ще ми е по-лесно закуска да заместя

# 623
Успешно даден трети ден жълтък, утре месо.
Някой знае ли, защо първо се завества сл.закуска, а после самата закуска? Ние сме следобяд навън и ще ми е по-лесно закуска да заместя

И аз нямам идея. И на мен ще ми е по-лесно да заместя закуската по същата причина.
Днес не ми остана време да правя домашно пюре и си бях поръчала онлайн имаше намаление на пюрета е така в кризисни ситуации да извадя от шкафа и да дам. Та въпросното пюре на Хип е нежни зеленчуци с ориз, има грах, а аз не съм давала още, но не вярвам, че ще е проблем. Озадачи ме, че има пълномаслено мляко. На бурканчето пише от 4 месец и има нарисувана каничка с мляко. Не е ли рано за мляко? Май няма да го дам. Ще отворя друго.

# 624
Някоя мама да е била на контролно притегляне скоро

# 625
Веси, не се тормози толко, аз дадох вече и кус-кус и сиренце малко и скоро и кисело мляко ще дам. Вие пък сте на 6м. вече, давай смело всичко да растат големи мъже.
Вяра, ние бяхме преди два дни, 8200 сме

# 626
Веси, не се тормози толко, аз дадох вече и кус-кус и сиренце малко и скоро и кисело мляко ще дам. Вие пък сте на 6м. вече, давай смело всичко да растат големи мъже.
Вяра, ние бяхме преди два дни, 8200 сме
за последни бяхме преди 13 дни ядем си кашите само от тази новата на Слънчо лека нощ мляко и ориз ни направи алергия обриви и я спряхме тя е с мляко и ориз а пише чее безглутенова е днес бяхме пак на контролно притегляне не сме мръднали с килата последно беше 5,100 сега 5,140 незнам вече сбърках се с това дете яде и каши и пюрета и домашни супи и педито вика днес нито качва кг нито спада

# 627

9.300 и 8.800

# 628

9.300 и 8.800
много се притеснявам Веси вече се побърках сега ако до края на месеца пак нее придала че тогава сме на консултация ще отлагаме пак ваксините и ще се ходи на София пак да се види какво става с това супер малко са тия кг за бебе което е почнало петия месец от първи май

# 629
Моята логика за следобедната закуска е, че кашите са по-лек вариант за коремчето, което още се учи, затова се дават преди вечерята. Сутрешните закуски обикновена са глутенови( попара, кус-кус и т.н), въвеждат се по-късно.
Писах и преди, казвам и сега : Не гледайте месецът на пюретата, а състава. Месецът е по-скоро за консистенцията на самото пюре. 4месеца е гладко смляно, 6 не е толкова гладко и течно.

Общи условия

Активация на акаунт